adamsolberg Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Witam. Niestety w Forku S-Turbo pada mi tylny dyfer i szykuje się wymiana. Mam mianowicie kilka pytań w związku z tym: -Czy do Forysia S-Turbo '99 faktycznie pasuje dyfer z GT'ka :?: -Czy warto kupić dyfer z elektroszperą :?: Proszę o pomoc w tej sprawie. :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 adamsolberg, jaką masz skrzynię - AT czy MT ? PS. Mocno napompowany ten Foryś -1,2 br ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 A po czym wnioskujesz , że to dyfer ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted November 27, 2009 Author Share Posted November 27, 2009 Byłem u mechanika (konkretnego) i tak zdiagnizował sprawę. Wcześniej hałasował strasznie. Skrzynia MT. PS. No ciśnienie wzrosło :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Gdybyś chciał to mam dyfer od skrzynki o oznaczeniu TY752VN3AA. Tylko nie udało mi się dowiedzieć jakie przełożenie ma to cudo wg numeru. Trzeba by było liczyć. Jak kupisz dyfer o odpowiednim przełożeniu to będzie pasował z GT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted November 27, 2009 Author Share Posted November 27, 2009 Wie ktoś może jakie ma przełożenie Forek S-Turbo MY99 MT :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 mi pomogła ta tabelka http://spda-online.ca/modules/tinyconte ... tc_28.html poszukaj po numerze skrzyni biegów (jest na tabliczce znamionowej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Pod warunkiem, że do tej pory nikt skrzyni nie wyjmował. Bo może się okazać, że masz inny numer na tabliczce a inny na skrzyni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted November 28, 2009 Author Share Posted November 28, 2009 piter, wielkie dzięki za tabelkę. Sprawdzę to sobie. filester, skrzynia od nowości na swoim miejscu jedna i ta sama :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted November 28, 2009 Share Posted November 28, 2009 co to wg ciebie elektroszpera???? Ja mialem w ucie do zabawy taka i polegalo na zaspawaniu mostu to było podpolite okreslenie elektroszpery (czyli 100%spiecia ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Mam na oku dyfer z elektroszperą 100% i muszę się dowiedzieć jak to działa :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 panie kolego to nie działa!!! to jest zaspawany most na sztywno.........sprawdza sie w autach do zabawy czy taniego driftu, nie ma opcji na skrecanie bo drzesz opony, praktycznie jazda po miescie czy wogole cywilna jazda odpada!!!! Zapomnij o tym dyfrze chyba ze auto tylko do driftu skladasz!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted November 29, 2009 Author Share Posted November 29, 2009 Właśnie się dowiedziałem o co z tym chodzi. Dokładnie to co napisałeś cypis, Więc ten motyw odpada :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maras Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 adamsolberg dyfer który Ty posiadasz ma przłożenie 4.11 i taki powinieneś założyć.GT przeważnie mają 3.9 tak więc wyboru za dużego nie masz. Oczywiście obudowy były takie same, małe różnice na łożyskach, ale to nie problem. :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts