kazio Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Pisze taka ciekawostke moze komus sie przyda. Klocki w zaciskach dwu i jedno tloczowych sa takie same, tarcza jest wieksza o 10mm na srednicy. Dzisiaj sprawdzilem i zamontowalem narazie same zaciski 2-tloczkowe na tarczach z GL (266mm). Wszystko zmiescilo sie w stalowych 14, oczywiscie z lekka pomoca Roznica jest w jezmie i odlew zacisku jest grubszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Dzisiaj sprawdzilem i zamontowalem narazie same zaciski 2-tloczkowe na tarczach z GL (266mm). A klocki próbowałeś założyć? Od czego te dwutłoczkwe zaciski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 A klocki próbowałeś założyć? Od czego te dwutłoczkwe zaciski? Zestaw juz jezdzi na tarczac i klockach od GL, i zaciskach 2-tloczowych. Klocki sa takie same, bo pasuja w jazma od tych 2-tloczkowych zaciskach. Zaciski mam od forestera MY99, ale chyba takie same byly w imprezie GT z 96 i pewnie w legacy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 nie bardzo, bo u mnie do jednotłoczkowego zacisku jak zamawiałem klocki z dwutłoczkowych zacisków to przyszło całkiem co innego (chociaż VIn tak pokazał że powinny być te 2-tłoczkowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 Przykladalem i wydawalo mi sie ze pasuje. W reku nie trzymalem klockow do 2-tloczkowych. Jak by nie bylo to zaciski pasuja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 Zaciski mam od forestera MY99, ale chyba takie same byly w imprezie GT z 96 i pewnie w legacy. Pytałem, bo klocki do SI na i do SI GT/SF/SL różnią się wyskokością. Około 6 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 Pytałem, bo klocki do SI na i do SI GT/SF/SL różnią się wyskokością. Około 6 mm. U mnie klocki maja 137mm wysokosci... dlugosc, a nie wysokosc... mozliwe nie zwrocilem uwagi sa 54mm i ok 60mm. Czyli sa inne, ale w zaciski pasuja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 dlugosc, a nie wysokosc... Niech Ci będzie. Zależy jak leżą... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted October 27, 2009 Author Share Posted October 27, 2009 Niech Ci będzie. Zależy jak leżą... chodzilo mi ze ja zle napisalem, bo edytowalem posta Wysokosc 54mm dlugosc 137mm Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypis Posted October 27, 2009 Share Posted October 27, 2009 hmmm ja jak robilem zamiane z GL na 2 tłoczki z GT to tez sie zdziwilem ze klocek jest ten sam ...tylko ze ja mialem tarcze 260mm chyba a zapomnialem na jakie zmienialem ale na wieksze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts