WaldekW 626 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Musimy coś ogarnąć przed wrześniem bo jak dzieciaki wrócą do szkoły to może być lipa z COVID -19 Można pomyśleć o ostatnimi weekendzie sierpnia może? Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 2 minuty temu, WaldekW napisał: Można pomyśleć o ostatnimi weekendzie sierpnia może? Tak 29 albo 30 sierpnia będzie OK . Link to post Share on other sites
WaldekW 626 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 Tak 29 albo 30 sierpnia będzie OK . No to 29.08 od godziny 16:00 może co by jakiegoś grilla jeszcze ogarnąć? Wpisujemy się na listę w takim razie : 1. [mention]llkuba [/mention] 2. [mention]WaldekW [/mention] 3. 4. Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted August 10, 2020 Share Posted August 10, 2020 6 minut temu, WaldekW napisał: No to 29.08 od godziny 16:00 może co by jakiegoś grilla jeszcze ogarnąć? Można tylko trzeba znaleźć jakąś miejscówkę. Link to post Share on other sites
WaldekW 626 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 No i co jest Poznań? Widzą się w tą sobotę czy brak chętnych?[mention]FilipeK [/mention] [mention]llkuba [/mention] [mention]Rafaelo [/mention] Link to post Share on other sites
Rafaelo 648 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Ja niestety odpadam w ta sobotę. Za dużo zajęć mam w domu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to post Share on other sites
WaldekW 626 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 Ja niestety odpadam w ta sobotę. Za dużo zajęć mam w domu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk To w poniedziałek za karę jestem u Ciebie Link to post Share on other sites
Danko 902 Posted August 27, 2020 Share Posted August 27, 2020 To zapraszam w sobotę na West Horizon w Gorzowie Wielkopolskim Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Siemanko, Ze względu na kiepskie warunki atmosferyczne i inne czynniki odwołujemy spotkanie. @WaldekW jesteśmy w kontakcie Link to post Share on other sites
Danko 902 Posted August 28, 2020 Share Posted August 28, 2020 Toć rozpogadza się na całym zachodzie Link to post Share on other sites
matmat 16 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Cześć Czy ktoś w okolicach Poznania śmiga coś w terenie? Zakupiłem niedawno forestera i chciałem spróbować coś polatać w terenie a w kupie wiadomo raźniej Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 W dniu 10.09.2020 o 11:29, matmat napisał: Cześć Czy ktoś w okolicach Poznania śmiga coś w terenie? Zakupiłem niedawno forestera i chciałem spróbować coś polatać w terenie a w kupie wiadomo raźniej Tak, moim Subaru ostatnio jeżdżę na stację po paliwo i z powrotem na parking . Link to post Share on other sites
rosaskc 1922 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 23 minuty temu, llkuba napisał: Tak, moim Subaru ostatnio jeżdżę na stację po paliwo i z powrotem na parking . Albo masz strasznie daleko na stację albo coś Twoje Subaru za dużo pali Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 (edited) 8 minut temu, rosaskc napisał: Albo masz strasznie daleko na stację albo coś Twoje Subaru za dużo pali Rekord 18,5/100km. Moja Kobieta jeździ rano 400m(w jedną stronę) zawieśe syna do żłobka i z powrotem . Później po pracy czyli Home Office powtórka. Edited September 12, 2020 by llkuba Link to post Share on other sites
rosaskc 1922 Posted September 12, 2020 Share Posted September 12, 2020 Teraz, llkuba napisał: Rekord 18,5/100km. Moja Kobieta jeździ rano 400m(w jedną stronę) zawieśe syna do żłobka i z powrotem . Później po pracy czyli Office Home powtórka. Heh, przy takich trasach to rzeczywiście nie ma co się cudów spodziewać Link to post Share on other sites
kudlatypawelek 32 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 (edited) Muszę (a bardziej chcę , bo już czuć wibracje) przetoczyć tarcze hamulcowe (opcja na samochodzie) w moim Legacy. Gdzie w Poznaniu można to zrobić bez stresu, ze coś źle zrobią albo coś innego uszkodzą przy okazji tej całej operacji? Google podpowiada 2 adresy (1. Guderian Stanisław, 2. Wencel Sylwester) - do jednego fachmana już nawet zadzwoniłem i się umówiłem - ostatecznie termin nie podpasował i zrezygnowałem. Na koniec rozmowy usłyszałem jednak, ze jak mieli Imprezę na warsztacie, to coś tam im nie szło z odkręcaniem chyba zacisku i ukręcili zdaje się jakąś śrubę......po takim czymś lekko mnie strach obleciał, dlatego pytam na forum - może ktoś robił takie przetaczanie? Edited September 16, 2020 by kudlatypawelek Link to post Share on other sites
FilipeK 1263 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 11 minut temu, kudlatypawelek napisał: Muszę (a bardziej chcę , bo już czuć wibracje) przetoczyć tarcze hamulcowe (opcja na samochodzie) w moim Legacy. Gdzie w Poznaniu można to zrobić bez stresu, ze coś źle zrobią albo coś innego uszkodzą przy okazji tej całej operacji? Google podpowiada 2 adresy (1. Guderian Stanisław, 2. Wencel Sylwester) - do jednego fachmana już nawet zadzwoniłem i się umówiłem - ostatecznie termin nie podpasował i zrezygnowałem. Na koniec rozmowy usłyszałem jednak, ze jak mieli Imprezę na warsztacie, to coś tam im nie szło z odkręcaniem chyba zacisku i ukręcili zdaje się jakąś śrubę......po takim czymś lekko mnie strach obleciał, dlatego pytam na forum - może ktoś robił takie przetaczanie? warto sie bawić w toczenie? Ile kosztują nowe tarcze, a ili ci powiedzieli za przetoczenie?:) Link to post Share on other sites
kudlatypawelek 32 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 Moje tarcze są stosunkowo nowe - mają nieco ponad 10k przejechane. Wciąż czaję się na BBK, a to już jest spory koszt bo i koła trzeba zmienić, a wjechał ten cały covid i się sytuacja nieco pokomplikowała... Przetoczenie to koszt około 200PLN, jeżeli dobrze zrozumiałem, parę miesięcy pewnie dałoby radę pojeździć i w przyszłym roku zacząć kompletować graty pod BBK. Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 6 godzin temu, kudlatypawelek napisał: Moje tarcze są stosunkowo nowe - mają nieco ponad 10k przejechane. Wciąż czaję się na BBK, a to już jest spory koszt bo i koła trzeba zmienić, a wjechał ten cały covid i się sytuacja nieco pokomplikowała... Przetoczenie to koszt około 200PLN, jeżeli dobrze zrozumiałem, parę miesięcy pewnie dałoby radę pojeździć i w przyszłym roku zacząć kompletować graty pod BBK. Może okazać się, że po przetoczeniu jak kilka razy nadusisz hamulec problem powróci. Link to post Share on other sites
llkuba 2014 Posted September 16, 2020 Share Posted September 16, 2020 6 godzin temu, kudlatypawelek napisał: Na koniec rozmowy usłyszałem jednak, ze jak mieli Imprezę na warsztacie, to coś tam im nie szło z odkręcaniem chyba zacisku i ukręcili zdaje się jakąś śrubę......po takim czymś lekko mnie strach obleciał, dlatego pytam na forum - może ktoś robił takie przetaczanie? W Imprezie GD wszystko odkręca się elegancko do tego wykorzystuje klucze nasadowe. Zaciski i jarzma schodzą bez problemu, aż 4 śruby . Link to post Share on other sites
Karol Jesiak 0 Posted December 12, 2020 Share Posted December 12, 2020 W dniu 10.09.2020 o 11:29, matmat napisał: Cześć Czy ktoś w okolicach Poznania śmiga coś w terenie? Zakupiłem niedawno forestera i chciałem spróbować coś polatać w terenie a w kupie wiadomo raźniej Podpinam się pod temat. Od 2 tyg. jeżdżę Foresterem. Chętnie podjadę na jakąś fajną trasę w terenie w weekend. Link to post Share on other sites
ajax 51 Posted December 15, 2020 Share Posted December 15, 2020 Można by coś spróbować. Link to post Share on other sites
Nargond 184 Posted December 16, 2020 Share Posted December 16, 2020 Dopisze się w lekki teren - by poszukać ciekawych miejsc po lasach ale żwirownie odpuszczam... A tak w ramach ciekawostki pod Obornikami jest tor chyba krossowy - zawsze można tam przećwiczyć podjazdy/zjazdy ;-) Link to post Share on other sites
jmiciuk 143 Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 A nikt nie ma książek drogowych z Plejad '20 ? Tam na pewno są fajne trasy Link to post Share on other sites
chojny 7231 Posted December 17, 2020 Share Posted December 17, 2020 Poszukajcie przewodnika BF GOODRICH OFF ROAD 4X4. Z tego co pamiętam są tam traszki w okolicach Poznania. Link to post Share on other sites
Recommended Posts