sztandurek Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Witam, Czy ktoś może mi zasugerować na co zwrócic uwagę gdy odczuwam delikatne (do tego nie zawsze, chodz dosc często) wibracje w kabinie na wolnych obrotach ? Sprawdzałem poduszki, wyglądają na dobre... co jeszcze ?? [ Impreza 2.0 GL, 96r. ] Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simon Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 A obroty sa stale? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztandurek Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 wg mnie nie faluje na obrotach, chodzi równo Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Wibracje pochodza na ogół albo ze zużytych/uszkodzonych poduszek silnika lub SKRZYNI (nie sprawdzisz stojąc obok auta) albo od dotykania budy przez jakiąś część wydechu, może któraś guma z jego zawieszenia padła albo spadła....tak czy srak najlepszym rozwiązaniem jest wizyta na podnośniku w warsztacie, i chyba bedzie skuteczniejsza niż wróżenie przy pomocy internetu.... :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Czasem też wypada zapłon na którymś z cylindrów i po prostu lubi lekko bujnąć budą, obroty nie falują, ale takie lekkie kołysanie się trafia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztandurek Posted October 19, 2009 Author Share Posted October 19, 2009 Wróżyć nie wróże, szukam sugestii, poduszki juz sprawdzałem na kanale... kwestaia wydechu nie była przerabiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazio Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Czasem też wypada zapłon na którymś z cylindrów i po prostu lubi lekko bujnąć budą, obroty nie falują Wlasnie, czemu wypada? Przewody mam nowe, swiece, wygladaja jak nowe... A czasami gubi pojedynce zaplony, nie zaleznie czy to zimny czy cieply... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Wróżyć nie wróże, szukam sugestii, poduszki juz sprawdzałem na kanale... kwestaia wydechu nie była przerabiana a wydech w Subaru jest osłonięty blachami, które lubią sobie po pewnym czasie i przebiegu pożyć własnym życiem... sprawdź, potraktuj je z kanału czy na podnośniku młotkiem gumowym, zobaczysz czy coś nie jest luźne.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts