adamusmax Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 cos zrobic coby je poprawic swieca niczym swieczki czy widzial ktos moze jakies afrtermarkowe soczewki albo co :?: tak zeby je wrzucic i dolozyc xenon i nie chodzi o odblysniki bo nowe tez nie powalaja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Możesz spróbować z lepszymi żarówkami . Dają o połowę więcej światła . Są też i mocniejsze żarówki np. 90/130 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 Możesz spróbować z lepszymi żarówkami . Dają o połowę więcej światła . Są też i mocniejsze żarówki np. 90/130 . ale nie o to chodzi mocniejsza zarowka, to szybsze wypalanie odblysnika, co za tym idzie zaraz znowu trzeba bedzie kombinowac chodzi o to czy ktos, gdzies widzial np reflektor z soczewka do tych forkow do imprezy GC/GF widzialem reflektory DEPO z soczewka - ale nie takie tjuningi do konca - bo byl to normalny reflektor jak w 98-00 - clear tyle ze mial w srodku soczewke moze takie cos jest do forka :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 proszz: http://www.subaruforester.org/vbulletin ... fit-30305/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 proszz:http://www.subaruforester.org/vbulletin ... fit-30305/ tylko problem jest taki, ze swiatla forkow pre 01 nie mialy gladkich reflektorow tylko ciete Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 wiem i jesli maja ryflowane szklo to zapomnij o xenonie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Adam - w Wawie - za 2 k pln - gosc profi przerabia te swiatla na soczewki z Mercedesa w xenonie - lacznie z polerowaniem szkla na gladko. Ale w pasztet cenie - zdemontuj refletkory i wyczysc odblysniki - a najlepiej to oddaj je do regeneracji - wygooglasz sobie firme - koszt okolo 40 zł/szt w Sulejówku pod Wawa byl (orzeszkowej 19), ale zaglebie profi firm to wiem ze Wroclaw i Slask, a swiatla zaswieca Ci jak nowe - polecam. Wiem co to znaczy bo sam mam takiego Forka Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 2k to troche przeginka jak do tego jeszcze musisz dolozyc instalacie X chyba poszukam nowych depo albo co :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 jaka instalacje X ? Za 2 k masz kompletne biksenony w aucie zamontowane i dzialajace. Zapomnij o Depo do Forestera - zenua. Lepiej zregeneruj odblysniki u siebie i zobaczysz duza roznice, a juz na pewno zobaczysz ja po umyciu odblysnika i klosza reflektora od srodka - sprawdzone doswiadczeniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 X - enon czy za te 2k on calosc instaluje :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 mocniejsza zarowka, to szybsze wypalanie odblysnika, co za tym idzie zaraz znowu trzeba bedzie kombinowac Nie tak szybko . Takie żarówki nie wypalą Ci odbłyśnika . Miałem przez dwa lata takie żarówki . Link to comment Share on other sites More sharing options...
junasz Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 Hmmm... jako, że była kiedyś tam jakowaś stłuczka - Foryś dostał nówki oryginalne. I, wbrew ogólnej opinii, całkiem zacnie drogę teraz pokazuje (na Osramach +30%). Nie przeczę, że przyzwoite ksenony są trochę skuteczniejsze, ale i te nówki pozwoliły mi niedawno wypatrzyć (w nocy, szczere pole i na krótkich) pieszego ubranego całkiem na czarno. Może nie zawsze należy się poddawać zniewalającej sile reklamy... wszak, zgodnie z nią, w ogóle nie powinniśmy jeździć samochodami bez biksenonów z doświetlaniem zakrętów, układów stabilizacji toru i pomiaru odległości wokół, wspomagania hamowania i samohamowania / samoskręcania zgodnie z pomiarami odległości, sprawdzania senności i trzeźwości kierowcy... o ile ten kierowca jeszcze do czegoś potrzebny. :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted October 12, 2009 Share Posted October 12, 2009 X - enon czy za te 2k on calosc instaluje :?: tak - w cenie masz czesci + robocizne. Podjedz sobie na Cokołową 4 w Wawie i bedizesz mial wszystko jasne. Z tego co wiem kilka osob przerabialo juz tam subaraki, znajomy przerabial Swifta swojego i mowi ze profi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamusmax Posted October 12, 2009 Author Share Posted October 12, 2009 zakladanie zarowek o wiekszej mocy odpada - nie lubie razic ludzi - i sam nie lubie byc razonym - wkurza mnie jak musze w dzien przelaczac lusterko bo mnie kolo z tylu razi chce zrobic profi xenon na soczewce, ktory nie bedzie oslepial Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 chlopakom chodzi raczej o zarowki z procentami - moc maja to sama 55 W ale daja nieco wiecej światla - faktycznie w Forku jest z nimi nieco lepiej, ale minusem jest to ze szybko padaja i trzeba je wymieniac. Poza tym sa drogie. Jak profi xenon - to podjedz tam gdzie napisalem, sam sie wybieram, ale budzetu dopiac nie moge, bo zawsze cos.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
junasz Posted October 13, 2009 Share Posted October 13, 2009 ... szybko padaja i trzeba je wymieniac. Poza tym sa drogie... Ja na Osramach +30% jeżdżę już z 1,5 roku i, cholery, świecić przestać nie chcą. :roll: A mogłyby w końcu, bo wożę w bagażniku +50% (kupione po całe 25 plnów za sztukę) i chętnie bym założył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ziolek Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Ja z kolei niedawno kupiłem żarówki w Halfords - Super Brilliance, które podobno dają 50% więcej światła. Mają tam promocję - 2 w cenie jednej, czyli za komplet zapłaciłem 49,99(9) zł. Poprzednio miałem jakieś zwykłe żarówki, więc różnica bardzo na plus. Światła jest rzeczywiście więcej i jest bardziej białe. Zobaczymy ile poświecą... jeden ze sprzedawców w Halfords powiedział, że jemu wypaliły się po 5 miesiącach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Mają tam promocję - 2 w cenie jednej, czyli za komplet zapłaciłem 49,99(9) zł. A bez promocji, jedna kosztuje 24,99 zł. :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
crem Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 W hurtowej hali gdzie można płacić tylko gotówką (cash) pojawiły się żarówki osram (bardzo duży asortyment). Dostępne są m.in. żarówki h1 w wersji świecącej o 50% jaśniej niż standard (bez gwarancji trwałości) i żarówki h1 z gwarancją na 3 lata - świecą standardowo. Jest też tester świecenia dwóch tych typów żarówek. Jak dla mnie oba typy świeciły tak samo. Ta trwalsza kosztuje około 11 zł za sztukę ta jaśniejsza jest około 2 x droższa. Nie kupiłem bo mam świeżo zamontowane żarówki i jeszcze jeden komplet w zapasie. Być może powyższe info dotyczy tylko hali na Warszawskich Bielanach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts