Jump to content

Pompka do zbiorniczka spryskiwaczy z GT MY97, a MY98

PatLove

Recommended Posts

Wczoraj odebrałem pompke z całym zbiorniczkiem od forumowicza adaś. Zestaw jest z MY97 i wygląda troszczkę inaczej niż z MY98-tz. kształt samego zbiorniczka jest taki sam, tylko u mnie w MY98 pompki są obok siebie patrząc na zbiorniczek "od frontu", a w MY97 pompka od tylnej szyby i świateł jest pod spodem i moje pytanie jest takie:

czy pompka odpowiedzialna ze przednią szybę(bo te wyglądają podobnie ale nie są identyczne i są mnie więcej w tym samym miejscu) z MY97 będzie pasowała do MY98?

w MY98 pompki są obok siebie patrząc na zbiorniczek "od frontu", a w MY97 pompka od tylnej szyby i świateł jest pod spodem

Przy okazji pytanie, jak w GT MY'00 rozwiązana jest sprawa pompki do spryskiwaczy reflektorów?

Patrząc na zbiorniczek płynu widzę od frontu jedną pompkę, to pewnie do szyb, i obok puste miejsce (jakby na pompkę/silniczek) a spryskiwacze reflektorów nie działają (przycisk w kabinie i dysze na zderzaku mam, ale nie działają).

Czy to puste miejsce to dziura na silniczek do spryskiwacza reflektorów, czy np do tylnej szyby (ewent. w kombi)?

Tomku, w zbiorniczku u Ciebie są dwa miejsca na pompki, jedna jest do szyby przedniej a druga (której brak) do spryskiwaczy reflektorów...dlatego nie działają, bo nie ma pompki.... :sad:

[ Dodano: Czw Paź 01, 2009 8:27 am ]

Wczoraj odebrałem pompke z całym zbiorniczkiem od forumowicza adaś. Zestaw jest z MY97 i wygląda troszczkę inaczej niż z MY98-tz. kształt samego zbiorniczka jest taki sam, tylko u mnie w MY98 pompki są obok siebie patrząc na zbiorniczek "od frontu", a w MY97 pompka od tylnej szyby i świateł jest pod spodem i moje pytanie jest takie:

czy pompka odpowiedzialna ze przednią szybę(bo te wyglądają podobnie ale nie są identyczne i są mnie więcej w tym samym miejscu) z MY97 będzie pasowała do MY98?

wkładaj, wszystko będzie działało, pod warunkiem, że podpasuje kostka, ale raczej powinna, i nie przejmuj się kształtem zbiorniczka czy umiejscowieniem pompek... :lol:

w zbiorniczku u Ciebie są dwa miejsca na pompki, jedna jest do szyby przedniej a druga (której brak) do spryskiwaczy reflektorów...

Dzieki :) w takim razie idę na zakupy :) masz może taką pompkę gdzies tam na magazynie? :)

BTW tak to u mnie wygląda - jak na fotce! jedno miejsce zajęte, drugie puste :(

751857080

Wczoraj założyłem pompkę. Wszystko pasuje, tylko musiałem lekko zmodyfikować wtyczkę bo w pompce z MY97 wtyczka jest trochę wyżej i po podłączeniu nie dało się jej wcisnąć do zbiorniczka.

U mnie w kombi są trzy pompki więc wychodzi na to że jedna odpowiada ze światła, druga za tylną szybę, a trzecia za przednią.

Rozebrałem to i owo i u mnie jest dokładnie jak u Godlika, tyle że trochę bardziej zardzewiałe i zaśniedziałe... prąd na kablu wg voltomierza jest, więc pewnie to kwestia silniczka :???: teraz z nim będę walczył..

PatLove, zdecydowanie masz rację ;)

Rozebrałem to i owo i u mnie jest dokładnie jak u Godlika, tyle że trochę bardziej zardzewiałe i zaśniedziałe... prąd na kablu wg voltomierza jest, więc pewnie to kwestia silniczka :???: teraz z nim będę walczył..

U mnie też nie działała, to jest właśnie zdjęcie z procesu reanimacji.

Z silniczka zdjąłem tą górną część (z prawej na zdjęciu). W środku jest taki bolec. Rozruszałem go kombinerkami, na początku ledwo drgnął, później już kręcił się swobodnie. No i pompka działa.

W sumie fajny gadżet, ale służy głównie do błyskawicznego opróżniania zbiorniczka z płynem :mrgreen:

Może i gadżet, ale skoro już jest, to niechaj działa... :)

Dla tych, co dopiero by chcieli się za to zabrać - trzeba odgiąć takie trzy blaszki, które trzymają jeden element z drugim... pokręcić bolcem... u mnie wystarczyło przełamać pierwszy opór, pewnie był zapieczony od nieużywania, psiknąłem go do środka WD40, złożyłem, działa ;)

Należy używać, by się znów nie zapiekł :lol: