Jump to content

Swap zegarów z SI STI 06/07 do SI Type R

Bart900

Recommended Posts

Szukam info na temat zamiany zegarów starych ( Type R) na nowe SI STI 06/07.

Czy trzeba coś przerabiać żeby zadziałało ? Zależy mi na obsłudze DCCD , shift lighcie i oczywiście wszystkim co jest w Type R i co powinno mieć wskaźnik na desce.

Będę wdzięczny za pomoc.

B

Nie psuj Type R-a, lepiej żeby auto zostało możliwie orginalne bo takie jesat piękne, piękniejsze od nowego. Nikt nie ma w gt obrotomierza na środku a Ty masz.

Premo ma racje, zostaw go, nie rob "druta" :neutral: Jeszcze tym bardziej ze masz taki ladny egzemplarz :cool:

Dobra, nie zmieniam.

Elek pisz co i jak pomuka dostaniesz a może się komuś przyda.

Kombinowałem z tymi zegarami bo mam Defi czarno czerwone i pasowałoby plus nie musiałbym się poruszać w milach.

B.

przeca TypeR mialy zegar w km

Miałem podobny problem, chciałem włożyć STI do GT Coupe MY 96, i też nic nie pasowało....w żadną stronę, wychodziła tylko kupa...w końcu przymierzyłem rurę i deskę od STi 2002, wszystko pasuje, ale w komplecie, bo rura jest inna niż w GT, ale da się bez problemu wstawić. nawet tapicerki drzwiowe od STi MY2002 pasują na drzwi GTkowe (w 4 furtkach... :sad: ), tylko trzeba przenieść wewnętrzne klameczki do otwierania drzwi. to chyba jedyne sensowne rozwiązanie, żeby nie było druciarstwa z zamocowaniem licznika od nowego STi. No można jeszcze wyciąć z deski STi samą ,,budkę suflera" na licznik i wkleić ją w deskę GTkową a potem oszpachlować i oflokować, roboty dużo a efekt nieznany....i niepewny... :grin:

Bart900, o ile dobrze pamietam, to masz impreze sprowadzona z wyspy? licznik masz wyskalowany w kmh, watpie zeby komus sie chcialo przekladac tarcze na mph - tubylcy najczesciej zaklejaja napis 'kmh' nalepka z 'mph', wiec podejrzewam ze wystarczy ze ja odkleisz... najprawdopodobniej jest tez zalozony maly 'dewajs' przeskalowujacy wskazania licznika

Rzeczywiście mam naklejkę mp/h , i moim zdaniem licznik jest zmieniony.

jezeli obrotomierz masz na srodku to jest tam tylko naklejka i urzadzonko ktore reskaluje predkosciomierz na mph

trza to wyjac ;)

oo, to to to :razz:

• 1 year later...

Trochę odkopuję temat żeby nie śmiecić i nie zakładać nowego.

Wie ktoś może, czy można bez żadnych problemów przełożyć zegary z STI EU "Blob eye" do STI EU "bug eye"?

Z góry dzięki za odpowiedź. :]

• 7 months later...
Rzeczywiście mam naklejkę mp/h , i moim zdaniem licznik jest zmieniony.

jezeli obrotomierz masz na srodku to jest tam tylko naklejka i urzadzonko ktore reskaluje predkosciomierz na mph

trza to wyjac ;)

Nie zakładam nowego wątku, gdzie ten dzinks co reskaluje mile na km/h i czy może ktoś naklejał skale z kilometrami na taką przerobioną na mile w "angielskim" TypeR? Są takie skale doklejane gdzieś dostępne?