Markus Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Po gruntownym przeszukaniu forum i...braku znalezienia tematu na temat kupna Imprezy GX, postanowilem zalozyc nowy temat.(dobrze, czy źle, to już wyżsi rangą ocenią). Zdecydowałem się na kupno Subaru Imprezy 2.0 GX, typ GD, od roku 2001. Prosiłbym klubowiczów o rady, na które mam zwrócic uwagę podczas zakupu. Samochód chcę sprowadzic z Niemiec, o przebiegu nie większym niz 100tkm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niumen Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Markus_SK, FAQ się kłania - http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?p=445771#445771 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 Everything has already been said: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=125836 :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 26, 2009 Share Posted September 26, 2009 2001 o przebiegu nie większym niz 100tkm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bitel Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Markus_SK jak z Niemiec, to szukaj samochodu z Scheckheftgepflegt (Przeglądy techniczne zgodnie z książką serwisową pojazdu), trudniej znaleźć, ale większa szansa, że auto jest w dobrym stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted September 27, 2009 Share Posted September 27, 2009 Markus_SK jak z Niemiec, to szukaj samochodu z Scheckheftgepflegt (Przeglądy techniczne zgodnie z książką serwisową pojazdu), trudniej znaleźć, ale większa szansa, że auto jest w dobrym stanie no i najlepiej aus 1 Hand, und kein Firmenwagen. Dobrze jeszcze jak jest od Arzta....albo RA der gerade achzig jahre alt ist.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Dzięki wielkie! Znalazłem to czego szukałem(trochę to trwało). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 No to sie pochwal :co, skąd i za ile. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted January 27, 2010 Author Share Posted January 27, 2010 Ano to chwale się! GX, srebrne kombi(!!), z 2001r. Samochód kupiłem w Niemczech, w miejscowości Rheinbach. Samochód ma obecnie 94000km przebiegu, książka serwisowa w całości wypełniona. Rozrząd wymieniony przy 55000tkm. Sprzęgło zabiera już dosyc wysoko, ale sprzedający mnie o tym poinformował, ponieważ poprzednim właścicielem była kobieta. W autku jest za ponad 1500eur porobione rzeczy, w tym nowy katalizator, tarcze tylne i kilka drobnych rzeczy. Za samochód zapłaciłem po targowaniu z 4999, 4600euro. Jestem bardzo zadowolony, a SUBARAK miał już chrzest w postaci SPOTA na(polu) PODBESKIDZIU :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek1 Posted January 27, 2010 Share Posted January 27, 2010 No no . Wreszcie ktoś zgadza się ze mna kupującna rynku niemieckim gdzie jest duuużo większy wybór. napisz jak go znalazłeś.Gratulejszyn :lol:Sprawdź na jakim oleju jeździ bo często zmieniają syntetyk na 10w40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markus Posted January 30, 2010 Author Share Posted January 30, 2010 Samochód znalazłem na www.mobile.de, wczesniej byl tez na www.autoscout24.de. Co do kupna samochodu w Niemczech, to na 12, tylko jedno kupiłem w Polsce(pierwsza Skoda Favorit). Niemcy bardzo dbają o auta(nie turki, marokanczyki, poloki czy inny zlepek), nawet samochod z duzymi przebiegami mie jest straszny, choc w przypadku Diesli trzeba juz uważac. Co do oleju, to mam zalany 10w40, co wg. mnie jest złe i będę zmieniał olej. Jaki będzie najlepszy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Tutaj masz dokładnie to, czego szukasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juras K Posted January 30, 2010 Share Posted January 30, 2010 Markus_SK bardzo fajne masz to autko - najważniejsze że nie kupiłeś BMW :!: SUBARAK miał już chrzest w postaci SPOTA na(polu) PODBESKIDZIU Zgadza się - i dawał radę :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts