Jump to content

Impreza GX

Markus

Recommended Posts

Po gruntownym przeszukaniu forum i...braku znalezienia tematu na temat kupna Imprezy GX, postanowilem zalozyc nowy temat.(dobrze, czy źle, to już wyżsi rangą ocenią).

Zdecydowałem się na kupno Subaru Imprezy 2.0 GX, typ GD, od roku 2001. Prosiłbym klubowiczów o rady, na które mam zwrócic uwagę podczas zakupu. Samochód chcę sprowadzic z Niemiec, o przebiegu nie większym niz 100tkm.

Markus_SK jak z Niemiec, to szukaj samochodu z Scheckheftgepflegt (Przeglądy techniczne zgodnie z książką serwisową pojazdu), trudniej znaleźć, ale większa szansa, że auto jest w dobrym stanie

Markus_SK jak z Niemiec, to szukaj samochodu z Scheckheftgepflegt (Przeglądy techniczne zgodnie z książką serwisową pojazdu), trudniej znaleźć, ale większa szansa, że auto jest w dobrym stanie

no i najlepiej aus 1 Hand, und kein Firmenwagen. Dobrze jeszcze jak jest od Arzta....albo RA :lol: der gerade achzig jahre alt ist.... :lol:

• 3 months later...

Ano to chwale się! GX, srebrne kombi(!!), z 2001r. Samochód kupiłem w Niemczech, w miejscowości Rheinbach. Samochód ma obecnie 94000km przebiegu, książka serwisowa w całości wypełniona. Rozrząd wymieniony przy 55000tkm. Sprzęgło zabiera już dosyc wysoko, ale sprzedający mnie o tym poinformował, ponieważ poprzednim właścicielem była kobieta. W autku jest za ponad 1500eur porobione rzeczy, w tym nowy katalizator, tarcze tylne i kilka drobnych rzeczy. Za samochód zapłaciłem po targowaniu z 4999, 4600euro. Jestem bardzo zadowolony, a SUBARAK miał już chrzest w postaci SPOTA na(polu) PODBESKIDZIU :wink:

No no . Wreszcie ktoś zgadza się ze mna kupującna rynku niemieckim gdzie jest duuużo większy wybór. napisz jak go znalazłeś.Gratulejszyn :lol:Sprawdź na jakim oleju jeździ bo często zmieniają syntetyk na 10w40.

Samochód znalazłem na www.mobile.de, wczesniej byl tez na www.autoscout24.de.

Co do kupna samochodu w Niemczech, to na 12, tylko jedno kupiłem w Polsce(pierwsza Skoda Favorit). Niemcy bardzo dbają o auta(nie turki, marokanczyki, poloki czy inny zlepek), nawet samochod z duzymi przebiegami mie jest straszny, choc w przypadku Diesli trzeba juz uważac.

Co do oleju, to mam zalany 10w40, co wg. mnie jest złe i będę zmieniał olej. Jaki będzie najlepszy?