Jump to content

Legacy 2.0 D RA - z rocznika 2008- pytanie o lusterka

lukisek

Recommended Posts

No i sie stało , zaliczka wpłacona , tata przekonany , plany o mazdzie 6 poszly w odstawke a ja swietuje chwile tryiumfu bo to bedzie pierwsze subaru w rodzinie :)

Auto z rocznika 2008 w wresji RA - czyli tej ubozszej. No dosc blacha sprawa a mianowicie czy auto ma rowniez migacze w lusterkach. Nie jestem tego pewien bo sprzedawca z salonu powiedział ze nie ma . jednak jak ogladam zdjecia modelu 2008 to są tam wyraźnie widoczne.

No i pan powiedzial takze ze zmieniarki tez nie ma . Gosc sprawial wrazenie dosc roztargnionego(na jezdzie testowej jechal jak wariat jakby to niby mialo byc wyznacznikiem mozliwosci amochodu) , wole wiec zapytac na forum i miec pewnosc. Dodam ze w specyfikacji RA jest zmieniarka , o migaczach chyba nie piszą.

trudno powiedziec

mam hondke z 2004 i ma kierunkowskazy w lusterkach. Chyba nie wazne w ktorym miejscu ale na bocznej czesci (blotnik lusterko itp) muszą byc. Jesli chodzi o lusterka to raczej to moda i zapoczątkowala sie wlasnie w tamtym okresie. Nie pamietam co to bylo za autko gdzie pierwszy raz je widzialem . Teraz chyba kazdy je wsadza w lusterka (te migole , migacze, mrugacze,kierunki ) :).

lukisek, a czy to nie jest przypadkiem wymóg prawny UE ten kierunek w lusterkach ?

Nie ma takiego wymogu, jest tylko moda i teoretycznie poprawa widoczności a co za tym idzie bezpieczeństwa, chociaż nie wszyscy się do niej stosują - np. aktualne Mondeo (chociaż już nie długo - zmieni się to za rok)

ŁukaszG., rozwali demówkę, będzie co wybaczać :wink:

no cóż, każdemu może się zdarzyć - oby nie mnie :mrgreen:

Przy czym do MY08 można dolożyć sterowanie w kierownicy.

można bez problemu do każdego modelu jeśli w kierownicy ma tempomat.

a fabryczne czujniki parkowania i panel nawigacji tez mozna w przyszlosci dolozyc ? obstawiam ze mozna :)

hm...czujniki to nie problem. problem zaczyna się z panelem nawigacji. ze względu na koszty raczej słabe rozwiązanie :wink: