Jump to content

Nowy uzytkownik-outback 98, 2.5l. pomocy....

lukakuch

Recommended Posts

Witam wszystkich. jestem nowym uzytkownikiem subaru outback , 1998, 2,5l . troche pytan, pomozcie:

- mieszkam w miescie gdzie takie firmy jak autoland czy intercars maja wlascicieli subaru w du****. outback'a z 1998 roku nawet nie maja w katalogach!

Potrzebne byly mi jakies czesci zawieszenia albo przewody zaplonowe...nic nie maja, nawet nie wiedza matoly gdzie maja szukac i nazywaja moj samochod Legancy... ;-) . podpowiedzcie mi...czy moje auto ma zawieszenie z forestera z tego samego rocznika, czy elementy zawieszenia takie jak amory, gumki na stabilizatorach, laczniki stabilizatora byly takie same jak w foresterze albo moze w zwyklym legacy? czy w nastepnym modelu legacy/outback/foresterze ( po 1999) zawieszenie sie zmienilo. krotko mowiac z jakiego innego modelu moge dobrac czesci do outback i w jakim przedziale rocznikowym mam szukac?

- kontrolowalem poziom i barwe oleju w automacie i napedach, wszedzie jest stan i kolor jasno czerwony, niby ok. zmieniac? niektore serwisy zalecaja zeby np. filtra oleju od skrzyni nie zmieniac bo jest staly. nawet w katalogu nie maja po podaniu VIN.

- czy w tym modelu jest samopoziomujace sie zawieszenie? jesli tak to gdzie sa zbiorniczki?

...bede wdzieczny za szybkie odpowiedzi. pozdrawiam

http://opposedforces.com/parts

tu sprawdź sobie numery części jakie potrzebujesz i szukaj według numerów. Ja w sieci inter cars kupowałem klocki hamulcowe i samochód był w katalogu, z tym, że ten rocznik co ty masz, podobnie jak mój nie nazywa się Subaru Outback, a Subaru Legacy Outback. Większość części są takie jak do Legacy i tam też większość można znaleźć.

Witaj, zadajesz dużo pytań, w tym niektóre do wróżki:

czy w tym modelu jest samopoziomujace sie zawieszenie? jesli tak to gdzie sa zbiorniczki?

może tak, może nie, najlepiej jakbyś sam zobaczył....

zawieszenie w OBK jest częściowo takie same jak w normalnym Lagancy.... :lol: niektóre graty pasują, ale nie wszystko. Jak zadasz precyzyjne pytanie, dostaniesz precyzyjną odpowiedź....

Jak nie ma w Twoim mieście normalnego sklepu, nie tragedia, prze Internet kupisz w zasadzie wszystko, jak poszukasz.... :lol:

Scaliłem wszystkie wątki do jednego.

Kolego lukakuch, proszę nie robić bałaganu. Jeden temat założony w odpowiednim dziale w zupełności wystarczy. Kolejne powielanie IDENTYCZNYCH tematów nagrodzę ostrzeżeniem :roll: