rally Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 pytanie, gdzie znajduje się wzmacniacz do subufera w fabrycznej instalacji subaru?? Głosnik jest z lewej strony w bagażniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Wg mojej wiedzy nie ma, jest w radiu. wg moich obserwacji ledwo to hałasuje ale może się mylę, Radio rozbierałem, ma potencjał na dużo lepszą kocówkę Pasującą bolt-on oraz pin to pin Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba.goller Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Raczej jest w skrzynce od subwoofer-a, to jest tzw, aktywny subwoofer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Jakiej skrzynce? skrzynki były pod siedzeniami a koledze chyba chodzi o ten śmieszny gramofonowy głośnik w bagażniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 rally, o jaki model Forestera Ci chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Żeby się dobrać do tego głośnika to trza rozbebeszyć prawie połowę samochodu - zachciało mi się wymienić to badziewstwo na pasującego Hertza - uwierz na słowo - nic to nie dało poza lepszym moim samopoczuciem . Musiałem kupić dwa :neutral: , jakby co to mam jeden do sprzedania w tanich pieniadzach - oczywiście jest nowy. Może i ten subwoofer jest aktywny, ale ta jego aktywność to wybitnie iluzoryczna jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 kos, o którym subwooferze piszesz? Tym eliptycznym 6x9 w bagazniku? Jaki Hertz tam pasuje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 AdaSch, o to to o ten głośnik w bagażniku "subwoofer" :neutral: . Rozebrałem pół bagażnika i się do głośnika dostałem, tylko gdzie wzmacniacz bo radio mam nie fabryczne. Subwoofer made in japan "no name" 70w 2omy. Chciałem podłączyć przez wzmacniacz, ale jesli to taka lipa to może można bezpośrednio z radia pod wyjście głośnikowe???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 rally, ten fabryczny w bagażniku nie ma wzmacniacza i jest zasilany bezpośrednio z fabrycznego radia. Jak wymieniłeś radio to pójdź za ciosem i wymień głośniki. Operacja niezbyt droga a efekt znacznie lepszy niż słuchanie na tych fabrycznych wydmuszkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Anakinsky, tak idzie o ten eliptyczny z bagażnika, nie pomnę nazwy, bo podjechałem po głośnik do pewnego car audio w Kaliszu, musiałem kupic dwa - żeby mieć jeden do montażu. Drugi zostawiłem tymczasowo w onym sklepie, bo gość mówił, że może sprzeda się. Podjadę po ten głośnik to sprawdzę, ale to nie typowy basowy, tylko trójdrożny - to powinno troche rozjaśnić sytuację :wink:. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 ale to nie typowy basowy, tylko trójdrożny - to powinno troche rozjaśnić sytuację . rozjaśniło Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 pls podziel się oznaczeniem i producentem tego głośnika. Rozumiem, że całkowicie pasuje BOLT ON oraz da się założyć maskownicę. Ten oryginalny ma jakąś zwrotnicę? Gra tak źle że wydaje mi się, że powinien mieć ale może to radio tak dziwnie nadaje na ten głośnik. Co do reszty głośników to jest jakaś rzeźnia. Magnesy chyba są większe w dużych słuchawkach niż tym czymś aby nie obrażać głośników, a membrany plastikowe jakby ktoś miał po wodzie hulać. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Jak pisałem wyżej to Hertz, pasuje idealnie w zamian za fabryczny, to taki http://www.allegro.pl/item705459113_her ... _w_wa.html nie ma żadnych problemów z fabryczna maskownicą. Co do suba oryginała to nie wiem czy ma zwrotnicę, oglądając głośnik po wymontowaniu nie zauważyłem zwrotnicy, ale może się nie znam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 To super, BTW, dużo lepiej to gra niż OEM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Co do suba oryginała to nie wiem czy ma zwrotnicę nie ma, jest prosty jak konstrukcja cepa [ Dodano: Czw Wrz 03, 2009 10:05 am ] BTW, dużo lepiej to gra niż OEM? wszystko gra lepiej niż papierowe wydmuszki fabryczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
kos Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Uwierzta mi na słowo: wymiana fabrycznego suba na tego Hertza praktycznie nic nie dała - może ciut lepiej; Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 Czyli jest to kwestia sygnału który do niego dochodzi. Nie wiem czy to radio daje taki syf tylko na ten głośnik czy coś jeszcze jest po drodze np filtr dolnoprzepustowy. JA już dobrałem się swego czasu do radia, mega kostki i 0 opisu co jest co Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted September 3, 2009 Share Posted September 3, 2009 JA już dobrałem się swego czasu do radia, mega kostki i 0 opisu co jest co spoko spoko, wszystko widać na schematach elektryki w MY03 ..... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 łOOOO!!! pls podziel się Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 http://www.subaru-car.ru/for4/for4_wir_1.pdf rozdział 9 reszta tu http://www.subaru-car.ru/left/doc/art/for4/ po rosyjsku :roll: pomógł(o) ? :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 bardzo proszę o pomuka dla kropkowicz, w moim imieniu :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmlody Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 a dasz pomuka za pomuka?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted September 5, 2009 Author Share Posted September 5, 2009 Czyli pod fabrycznego subwoofera nie ma potrzeby podłączać wzmacniacza, jeśli radio nie fabryczne?? Czy wzmacniacz zalecany?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 wygląda na to, że niezbędny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts