Jump to content

Co dzisiaj zrobiłem/am przy swoim Subaraczku :)


zaki79

Recommended Posts

Teraz, llkuba napisał:

 

Ale jaka satysfakcja ;), to nie idzie tego zabezpieczyć żeby rdza nie wychodziła ?

Ciężko, woda się dostaje przez już stare uszczelnienie na wałku wirnika samej już pompki. Pewnie nic by nie dało wiercenie otworów itd. Po prostu SKS :upside-down-face_1f643-small:Trzeba wymienić na inny aby był spokój. Ale masz racje satysfakcja po mojej stronie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Żadnych "nowych" staroci jak już to naprawiać albo kupować nowe ;). Ostatnio chciałem zamówić zaślepkę (używka) do spryskiwaczy lampy ksenonowej na allegro a nówka w serwisie wyszła taniej :biglol:.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Silniczek do lamp wymontowałem całkiem niedawno, a "rogów" pozbyłem się już chyba ze 3 lata temu :biglol: to jakby kto silniczek potrzebował, albo przewody... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

W dniu 20.07.2021 o 00:17, niezrównowaŻona napisał:

Córa, lat 5, wybrała sobie prezent na pamiątkę z wakacji :thumbup:- takie pamiątki to ja rozumiem :yahoo:

20210720_000436.jpg

Świniaka na lusterku ma?

Link to comment
Share on other sites

Mój poziom irytacji sięgnął dzisiaj zenitu kiedy to usiłowałem włączyć się do ruchu w godzinach szczytu, a subarak złapał akurat zmułe. Stukowiec wyleciał ze swojego miejsca i teraz sobie dynda radośnie, a auto zaczęło jeździć jak należy. Jeżdżę na LPG więc mam nadzieję, że silnik nie zrobi KaaaBuum.

IMG_20210721_195133.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

38 minut temu, Artman84 napisał:

Mój poziom irytacji sięgnął dzisiaj zenitu kiedy to usiłowałem włączyć się do ruchu w godzinach szczytu, a subarak złapał akurat zmułe. Stukowiec wyleciał ze swojego miejsca i teraz sobie dynda radośnie, a auto zaczęło jeździć jak należy. Jeżdżę na LPG więc mam nadzieję, że silnik nie zrobi KaaaBuum.

IMG_20210721_195133.jpg

Znam przypadek jednego forumowicza, że podwieszony stukowiec dalej robił problemy :) U mnie chyba też się to dzieje. Mimo że wisi widzę że ingeruje w zapłon jak się podłącze międzymordziem.

Link to comment
Share on other sites

4 minuty temu, ewemarkam napisał:

Znam przypadek jednego forumowicza, że podwieszony stukowiec dalej robił problemy :) U mnie chyba też się to dzieje. Mimo że wisi widzę że ingeruje w zapłon jak się podłącze międzymordziem.

Próbowałem już wszystkiego (wymiana na inny czujnik, podkładka gumowa, montaż w innym miejscu) oprócz Gary's fix'a ale jak znajdę chwilę żeby podskoczyć do elektronika to go zamontuję z ciekawości. Nie sprawdzałem parametrów ale puki co auto jeździ bez zastrzeżeń i mam nadzieję że tak zostanie.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, Artman84 napisał:

Mój poziom irytacji sięgnął dzisiaj zenitu kiedy to usiłowałem włączyć się do ruchu w godzinach szczytu, a subarak złapał akurat zmułe. Stukowiec wyleciał ze swojego miejsca i teraz sobie dynda radośnie, a auto zaczęło jeździć jak należy. Jeżdżę na LPG więc mam nadzieję, że silnik nie zrobi KaaaBuum.

IMG_20210721_195133.jpg

Ja już tak jeżdżę trochę i kaaabumm jeszcze nie miałem :biglol:. Ja swojego zawinalem w piankę do wygłuszeń.

Link to comment
Share on other sites

45 minut temu, ewemarkam napisał:

Znam przypadek jednego forumowicza, że podwieszony stukowiec dalej robił problemy :) U mnie chyba też się to dzieje. Mimo że wisi widzę że ingeruje w zapłon jak się podłącze międzymordziem.

W czym sprawdzasz- torque? i jakie masz obiawy?

Link to comment
Share on other sites

29 minut temu, Artman84 napisał:

Próbowałem już wszystkiego (wymiana na inny czujnik, podkładka gumowa, montaż w innym miejscu) oprócz Gary's fix'a ale jak znajdę chwilę żeby podskoczyć do elektronika to go zamontuję z ciekawości. Nie sprawdzałem parametrów ale puki co auto jeździ bez zastrzeżeń i mam nadzieję że tak zostanie.

 

A zaprzyjaźniony Rosjanin nie pomoże z ECU? Dawno tematu nie śledziłem ale swego czasu ludzie raczej byli zadowoleni z rezultatów. 

 

Link to comment
Share on other sites

13 minut temu, yaroz napisał:

W czym sprawdzasz- torque? i jakie masz obiawy?

Czasem muli do 2200 obr. A czasem jest dobrze. A tym programem: http://www.vwrx.com/index.php?pg=selectmonitor tylko że u mnie komunikacja odbywa się przez SSM-1 jeszcze czyli w zasadzie port szeregowy. W każdym razie dostałem silnik z czujnikiem, zakładam że sprawnym, więc może problemy się skończą w piątek. 

 

@Tinuviel z tego co kojarze to te problemy które on rozwiązuje to dotyczą 2.0 DOHC. A tutaj to po prostu stukowiec winny, a problem rozwiązuje ponoć wymiana na nowy OEM czujnik. 

Edited by ewemarkam
Link to comment
Share on other sites

18 minut temu, ewemarkam napisał:

Czasem muli do 2200 obr. A czasem jest dobrze. A tym programem: http://www.vwrx.com/index.php?pg=selectmonitor tylko że u mnie komunikacja odbywa się przez SSM-1 jeszcze czyli w zasadzie port szeregowy. W każdym razie dostałem silnik z czujnikiem, zakładam że sprawnym, więc może problemy się skończą w piątek. 

 

@Tinuviel z tego co kojarze to te problemy które on rozwiązuje to dotyczą 2.0 DOHC. A tutaj to po prostu stukowiec winny, a problem rozwiązuje ponoć wymiana na nowy OEM czujnik. 

 

 

aaa widzisz, nie doczytałem że do SOHC :) 

Link to comment
Share on other sites

Masa wrogiem przyspieszenia
Przy okazji zmiany sprzęgła, było miejsce i czas pozbyć się balastu który woziłem tyle lat nie korzystając z niego.ca58fd469cf0849ef5b40bf5f763013b.jpg

Link to comment
Share on other sites

55 minut temu, Artman84 napisał:

Próbowałem już wszystkiego (wymiana na inny czujnik, podkładka gumowa, montaż w innym miejscu) oprócz Gary's fix'a ale jak znajdę chwilę żeby podskoczyć do elektronika to go zamontuję z ciekawości. Nie sprawdzałem parametrów ale puki co auto jeździ bez zastrzeżeń i mam nadzieję że tak zostanie.

Odłącz teraz aku na noc.

Jak odpalisz, to daj mu popracować z 10 min. zanim ruszysz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Teraz, Max 84 napisał:

Masa wrogiem przyspieszenia emoji41.png
Przy okazji zmiany sprzęgła, było miejsce i czas pozbyć się balastu który woziłem tyle lat nie korzystając z niego.ca58fd469cf0849ef5b40bf5f763013b.jpg

Co to? :)

Link to comment
Share on other sites

12 minut temu, Pan Dziedzic napisał:

Webasto.

Na dodatek jeszcze wodne. Rarytas :). To benzyną jest zasilane?

Edited by yaroz
Link to comment
Share on other sites

Na dodatek jeszcze wodne. Rarytas . To benzyną jest zasilane?
Tak Benzin.
Bardzo ładnie było założone, podejrzewam że pierwszy i jedyny właściciel przede mną zakładał w salonie.a64428c514b729e031b018955640edd3.jpg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Godzinę temu, ewemarkam napisał:

 

@TinuvielA tutaj to po prostu stukowiec winny, a problem rozwiązuje ponoć wymiana na nowy OEM czujnik. 

Niestety wymiana nie pomogła więc wróciłem do starego. Jeżeli będziesz potrzebował do nowego silnika to daj znać...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...