Jurando 276 Posted January 20 Share Posted January 20 22 godziny temu, Infra napisał: Progi siedzą, przód i tył trzeba dopieścić bo trochę ogryzione były.. ale zara finisz. jeszcze vinylki na bok i do tatusia. Tatuśku, zakładając progi AERO trzeba ściągać oemowe ? Czy one tylko nachodzą jako nakładki? Pytam bo u siebie jeszcze nie przykładałem i tak trzeba na pewno jeszcze zdemontować chlapacze z przodu. Link to post Share on other sites
Sin 2818 Posted January 20 Share Posted January 20 38 minut temu, Jurando napisał: Tatuśku, zakładając progi AERO trzeba ściągać oemowe ? Czy one tylko nachodzą jako nakładki? Pytam bo u siebie jeszcze nie przykładałem i tak trzeba na pewno jeszcze zdemontować chlapacze z przodu. cały pakiet to nakładki na fabryczne elementy. Tak jak mówisz, trzeba tylko zdemontować oemowe chlapacze. 1 Link to post Share on other sites
suberet 4104 Posted January 20 Share Posted January 20 A ja do wulkanizatora jeżdżę tak: 1 3 2 Link to post Share on other sites
Max 84 278 Posted January 20 Share Posted January 20 Przegiąłem z Forkiem.Trza Lift robić bo zawisł na brzuchu Ułańska fantazja się uruchomiła, na szczęście sztaplarka z toną piasku na widłach szarpnęła parę razy. 2 Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 20 Share Posted January 20 Jak to mówią. Im bardziej zmotany samochód tym dalej trzeba iść po traktor. 3 1 Link to post Share on other sites
Dzixd 633 Posted January 20 Share Posted January 20 umyłem i nakleiłem stickery mocy 5 1 Link to post Share on other sites
Ptasi0r 197 Posted January 22 Share Posted January 22 Myjnia i przy okazji "odkrycie", niestety niezbyt mile. Ktos polasil sie na dwie literki z klapy. Nie wierze zeby odpadly same, reszta sie zbyt mocno trzyma... 1 Link to post Share on other sites
jaćwing 15 Posted January 22 Share Posted January 22 Zamomtowalem led kierunki boczne forester sg MOV_2185.mp4 Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 22 Share Posted January 22 15 minut temu, Ptasi0r napisał: Myjnia i przy okazji "odkrycie", niestety niezbyt mile. Ktos polasil sie na dwie literki z klapy. Nie wierze zeby odpadly same, reszta sie zbyt mocno trzyma... Mogą odpaść, u mnie co prawa dużo starszym samochodzie, jedną raz znalazłem przy zaparkowanym samochodzie. Sama odpadła. Potem ściągnąłem reszte i przykleiłem na nowo wszystkie 1 1 Link to post Share on other sites
SubaruLPG 96 Posted January 22 Share Posted January 22 (edited) Przeszczep lusterka z Fotochromem do Legacy IV Przedlift Edited January 22 by SubaruLPG 1 Link to post Share on other sites
Ptasi0r 197 Posted January 22 Share Posted January 22 Mogą odpaść, u mnie co prawa dużo starszym samochodzie, jedną raz znalazłem przy zaparkowanym samochodzie. Sama odpadła. Potem ściągnąłem reszte i przykleiłem na nowo wszystkieNie ma bata zeby samo odpadlo, znalazlbym pod autem plus wiem ze ten klej mocno trzyma. Jakis bezmozg kolokwialnie zajebal literki, ciekawe do jakiego strucla mu potrzebne byly. 1 Link to post Share on other sites
yaroz 659 Posted January 22 Share Posted January 22 2 godziny temu, Ptasi0r napisał: Myjnia i przy okazji "odkrycie", niestety niezbyt mile. Ktos polasil sie na dwie literki z klapy. Nie wierze zeby odpadly same, reszta sie zbyt mocno trzyma... Dziwne, ja bym brał STI , widocznie "gimby nie znajo" 1 Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 22 Share Posted January 22 Dziwne, ja bym brał STI , widocznie "gimby nie znajo" Twoja wypowiedź upewnia mnie w tym że jednak odpadły. No chyba że STI mocniej "siedziały". Link to post Share on other sites
mio1 105 Posted January 22 Share Posted January 22 Wymieniłem klocki hamulcowe, włożyłem Juridy. Link to post Share on other sites
suberet 4104 Posted January 22 Share Posted January 22 4 godziny temu, Ptasi0r napisał: 4 godziny temu, ewemarkam napisał: Mogą odpaść, u mnie co prawa dużo starszym samochodzie, jedną raz znalazłem przy zaparkowanym samochodzie. Sama odpadła. Potem ściągnąłem reszte i przykleiłem na nowo wszystkie Nie ma bata zeby samo odpadlo, znalazlbym pod autem plus wiem ze ten klej mocno trzyma. Jakis bezmozg kolokwialnie zajebal literki, ciekawe do jakiego strucla mu potrzebne byly. U mnie też jedna sama odpadła. 3 inne oderwałem bez problemów, ale dwie pozostałe trzymały bardzo mocno. 1 Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 22 Share Posted January 22 U mnie też jedna sama odpadła. 3 inne oderwałem bez problemów, ale dwie pozostałe trzymały bardzo mocno.Tylko że tutaj dekada różnicy wieku samochodTak z innej beczki.2 dni temu zaczepił mnie jakiś facet, czekaliśmy obok siebie na zielone, ogladnął wzdłuż i wszerz. Prosi żeby szybę opuścić.... Pyta "kiedy sprzedaje samochód" bo mu się podoba. Ja odpowiadam: "nie prędko ma u mnie dożywocie". Stwierdził że rozumie i życzy miłego dnia. Jakoś tak mi się miło zrobiło. 4 2 Link to post Share on other sites
suberet 4104 Posted January 23 Share Posted January 23 8 godzin temu, ewemarkam napisał: 2 dni temu zaczepił mnie jakiś facet, czekaliśmy obok siebie na zielone, ogladnął wzdłuż i wszerz. Prosi żeby szybę opuścić.... Pyta "kiedy sprzedaje samochód" bo mu się podoba. Ja odpowiadam: "nie prędko ma u mnie dożywocie". Stwierdził że rozumie i życzy miłego dnia. Jakoś tak mi się miło zrobiło. A bo to jednak fajnie przekonać się, że choć Škoda lepsza od Subaru, to nie wszyscy o tym wiedzą.... .....tylko ci z dłuższym stażem na forum 1 1 Link to post Share on other sites
133699 410 Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) Po 3 tygodniach postoju przepłukałem subaraka. Sprawdziłem ciśnieniowo układ chłodniczy.. .gdzieś na rozgrzanym traci ciśnienie, a wycieków brak. Może to jednak nie UPG teraz zauważyłem, że jakimś pachołkiem z toru wgniotłem drzwi ale to chyba dobrze świadczy, że bokiem Edited January 23 by 133699 5 Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 2425 Posted January 23 Share Posted January 23 Był brudasek A teraz czyścioch Co się ubrudzi to Subarynki, ale ten moment świeżo po myciu... Ahhh uwielbiam 6 Link to post Share on other sites
KPR 852 Posted January 23 Share Posted January 23 58 minut temu, Kiwi 4ester napisał: Co się ubrudzi to Subarynki, ale ten moment świeżo po myciu... Ahhh uwielbiam Dokładnie, choć przez chwilę;):) i to uczucie... że czysty:) 1 Link to post Share on other sites
Artman84 205 Posted January 23 Share Posted January 23 (edited) 15 godzin temu, ewemarkam napisał: 2 dni temu zaczepił mnie jakiś facet, czekaliśmy obok siebie na zielone, ogladnął wzdłuż i wszerz. Prosi żeby szybę opuścić.... Pyta "kiedy sprzedaje samochód" bo mu się podoba. Ja odpowiadam: "nie prędko ma u mnie dożywocie". Stwierdził że rozumie i życzy miłego dnia. Jakoś tak mi się miło zrobiło. Nie żebym straszył ale znajomy kiedyś dostał propozycję odkupienia samochodu od przypadkowego człowieka na parkingu bo mu się strasznie spodobało. Znajomy odmówił, a dwa dni później samochód zniknął... Żeby nie było OT to wymieniłem zniszczoną ramkę lewarka zmiany biegów. Edited January 23 by Artman84 Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 23 Share Posted January 23 47 minut temu, Artman84 napisał: Nie żebym straszył ale znajomy kiedyś dostał propozycję odkupienia samochodu od przypadkowego człowieka na parkingu bo mu się strasznie spodobało. Znajomy odmówił, a dwa dni później samochód zniknął... Żeby nie było OT to wymieniłem zniszczoną ramkę lewarka zmiany biegów. Facet był raczej emerytem w samochodzie typu VAN. Link to post Share on other sites
Vercy 136 Posted January 23 Share Posted January 23 Wytaplałem się błocie i śniegu do kupca. Ostatnie Subaru w rodzinie sprzedane. Link to post Share on other sites
ewemarkam 1190 Posted January 23 Share Posted January 23 Wytaplałem się błocie i śniegu do kupca. Ostatnie Subaru w rodzinie sprzedane.Nie nacieszyłeś się długo gackiem. Link to post Share on other sites
Recommended Posts