mattipk 424 Posted September 8, 2020 Share Posted September 8, 2020 Godzinę temu, Daniel Janus napisał: Odelżyłem Lanosa Trochę się tego nazbierało Mój mechaniora, Pan Jarek mówi za każdym razem że musi wywalić jakieś 3 kg błota przed przystąpieniem do rewizji :-p 1 1 Link to post Share on other sites
MDsuperstar 992 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 @Daniel Janus felga 1 Link to post Share on other sites
Xathrin 33 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Moje czarne Legacy dostało dzisiaj przyciemniane szyby 10 Link to post Share on other sites
Tsunetomo 1398 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 W Legacy kombi to według mnie obowiązek. Auto wyglada dużo lepiej. 2 1 Link to post Share on other sites
ewemarkam 946 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 2 godziny temu, Xathrin napisał: Moje czarne Legacy dostało dzisiaj przyciemniane szyby Jak zawsze zapytam, samemu czy do firmy oddałeś? Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 1849 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 W końcu i ja się za to zabrałem jeśli żona nie zauważy niedociągnięć to znaczy, że dobrze zrobione 12 Link to post Share on other sites
suberet 3458 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 26 minut temu, Kiwi 4ester napisał: W końcu i ja się za to zabrałem jeśli żona nie zauważy niedociągnięć to znaczy, że dobrze zrobione Jedynym niedociągnięciem jakiego mogła by się żona przyczepić jest ta mało obiecująco zwisająca wajcha do biegów..... 3 1 15 Link to post Share on other sites
Max 84 208 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 To samo chciałem napisać 1 Link to post Share on other sites
ewemarkam 946 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Chyba każdemu się to cisnęło na klawiaturę 1 1 Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 1849 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 (edited) 33 minuty temu, suberet napisał: Jedynym niedociągnięciem jakiego mogła by się żona przyczepić jest ta mało obiecująco zwisająca wajcha do biegów..... Jebłem wygrywasz dzisiaj internety @ewemarkam chyba na dzisiaj mam już dość, bo na to nie wpadłem Edited September 9, 2020 by Kiwi 4ester 4 Link to post Share on other sites
KPR 715 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Nie dziś a wczoraj byłem na ustaleniach związanych z obudową/zabudową/zabezpieczeniem silnika Płyta aluminiowa czy kompozyt kevlarowy? Tu przykładowy kevlar. Link to post Share on other sites
1uq 313 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Nie pisałem na bieżąco, ale z ostatnich, podkleiłem górnego stopa z lotki, bo z jednej strony wisiał odkleiłem przyciemniającą folię z tylnych lamp, od razu auto wygląda "czyściej" wymieniłem emblematy z czarno czerwonych na standardowe (nie chce ktoś kupić? ) przeciągnąłem kabel od rejestratora pod tapicerką, żeby nie wisiał i nie denerwował do zrobienia poprawa spasowania przedniego zderzaka, przykręcenie dolnej osłony silnika bo stoi w garażu i jeszcze dwie rzeczy ale to o tym może osobny temat założę? byliby chętni na czytanie? Link to post Share on other sites
aplam13 581 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 Wymieniłem żarówki tymczasowe na lubiane przeze mnie osram allseason, przymocowałem plastik za drzwiami tylnymi do błotnika przy progu i urwałem zatrzask trzymający podpórkę maski (ktoś może ma? @LosioDriver może poratujesz z drugiego?) 1 Link to post Share on other sites
LosioDriver 503 Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 23 minuty temu, aplam13 napisał: Wymieniłem żarówki tymczasowe na lubiane przeze mnie osram allseason, przymocowałem plastik za drzwiami tylnymi do błotnika przy progu i urwałem zatrzask trzymający podpórkę maski (ktoś może ma? @LosioDriver może poratujesz z drugiego?) Który zatrzask? 1 Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 1849 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 7 godzin temu, KPR napisał: Płyta aluminiowa czy kompozyt kevlarowy? Tu przykładowy kevlar. Myślę (ale tak tylko myślę), że jakbyś chciał wjechać na jakiś większy kamień to alu chyba będzie lepsze, natomiast jak nie masz takiego planu to kevlar, bo i lżejszy będzie. Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 1849 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 6 godzin temu, 1uq napisał: i jeszcze dwie rzeczy ale to o tym może osobny temat założę? byliby chętni na czytanie? Do poczytania czemu nie też się zbieram z założeniem tematu, ale to może w przyszłym roku Link to post Share on other sites
aplam13 581 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 6 godzin temu, LosioDriver napisał: Który zatrzask? o to takie Link to post Share on other sites
Dr Zyber 339 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 Chyba ostatnia odsłona na ten moment dziergania przy Forysiu: - zabezpieczenie zamkniętych profili, - rozpórka Staffa na przód, - wymiana halogenu p.mgielnego. Link to post Share on other sites
Xathrin 33 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 23 godziny temu, ewemarkam napisał: Jak zawsze zapytam, samemu czy do firmy oddałeś? Do firmy oddałem. Cena w stosunku do jakości wydaje się OK. 1 Link to post Share on other sites
KPR 715 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 14 godzin temu, Kiwi 4ester napisał: Myślę (ale tak tylko myślę), że jakbyś chciał wjechać na jakiś większy kamień to alu chyba będzie lepsze, natomiast jak nie masz takiego planu to kevlar, bo i lżejszy będzie. Życie wszystko zweryfikuje, tzn. droga, a raczej bezdroża A tak poważnie to też się zastanawiam, gdyż obawiam się, że płyta wytrzyma tylko konstrukcja auta nie. Płyta z kompozytu kewlarowego będzie cała A resztę szlag trafi. Dlatego może płyta z aluminium będzie lepsza, jak coś to się tylko wygnie. 1 Link to post Share on other sites
Kiwi 4ester 1849 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 @Yaros dzięki za natchnienie Porównanie, Efekt końcowy (tym razem już ze stojącą wajchą ) + wlepy: świnka i personalki 15 1 Link to post Share on other sites
K12DLA 623 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 2 minuty temu, Kiwi 4ester napisał: @Yaros dzięki za natchnienie Porównanie, Efekt końcowy (tym razem już ze stojącą wajchą ) + wlepy: świnka i personalki Piękna robota! 1 Link to post Share on other sites
1uq 313 Posted September 10, 2020 Share Posted September 10, 2020 potwierdziłem, że ciśnienie w oponach w normie 2 Link to post Share on other sites
Amnes 281 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 Dokonałem niezbędnych modyfikacji błotników przednich i tylnych celem zmieszczenia kół 19x8,5 ET40 245/30. Sprawdzone już dość solidnie - nie trze. 6-letnie michelinki Pilot Super Sport mimo, że już wiekowe zaimponowały mi. Część zadowolenia pewnie leży po stronie profilu - nie ma na czym się już wybaczać. Będzie jeżdżone. 6 1 Link to post Share on other sites
1uq 313 Posted September 11, 2020 Share Posted September 11, 2020 podjąłem próbę zamontowania dolnej osłony silnika w garażu podziemnym, ale niestety nie da się, nagle wszyscy musieli wjeżdżać i wyjeżdżać i nie mogłem się spokojnie położyć 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts