dzibi Posted July 10, 2009 Share Posted July 10, 2009 Postaram się krótko. W WRS US Spec jakie są hamulce, to wiele osób wie, a Ci co nie wiedzą, to pewnie słyszeli. Zaciski na zmianę na przód mam, na tył mam nadzieję niedługo mieć, także ten temat odstawiamy. Kwestia pompy hamulcowej i serwa. Czy te części z modelu STi będą pasowały plug and play do WRXa? Czy taka modyfikacja coś w ogóle poprawi? Zastawiam się nad kupnem w pasztetowej cenie pompy i serwa ze zbiorniczkiem z STi, bo tak sobie pomyślałem, że zestaw zacisków z WRXa EU spec (czyli 4-tł. przód + 2-tł. tył), który mam zamiar założyć taka pompa z STi "obsłuży" lepiej, niż seryjna z WRXa US Spec (gdzie są do napędzenia tylko 2 tłoczki na przedzie i jeden na tyle). Co myślicie? Powtarzam - cena pasztet. Warto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted July 13, 2009 Share Posted July 13, 2009 pompa i serwo jest to samo. ja mam wrxa03 us i hamulce z sti 06 działa bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzibi Posted July 14, 2009 Author Share Posted July 14, 2009 kuba_p, czyli przy ty hamulcach z STi masz ciągle seryjne serwo i pompę z WRXa, tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 dokładnie, zmieniłem tylko zaciski, tarcze i przewody (tego ostatniego nie trzeba ale założyłem odrazu stalowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba_p Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 dokładnie, zmieniłem tylko zaciski, tarcze i przewody (tego ostatniego nie trzeba ale założyłem odrazu stalowe) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodnik Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Moim zdaniem pompa nie jest ta sama. dzibi, jeżeli masz tą pompę STI od anglika, to nie będzie pasować. PS. no i jakoś nie dogadalismy się z tym tyłem, zarobiony byłem ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzibi Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 wodnik, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Znalazlem cos takiego: 02-04 WRX MT has the 26.99mm MC 05-07 WRX MT has the 25.4mm MC 04-07 STi has the 26.99mm MC Link to comment Share on other sites More sharing options...
wodnik Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Dodam jeszcze, że również mam u siebie hamulce od STI (i to na obu osiach) i nie zauważyłem objawów, jakoby pompa od WRX miałaby nie dawać rady (z takimi opiniami się zetknąłem wcześniej). Sugerowałbym więc odpuszczenie tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzibi Posted July 23, 2009 Author Share Posted July 23, 2009 Dzięki, pomuki rozdane. No i zdecydowałem. NIE będę robił STi z WRXa. Ufff.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts