owoc666 Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Hello Panienki, Z racji pukających amorów stanąłem przed wyborem zawieszenia. Nowe amortyzatory w ASO to chyba 1500PLN(1700?)/szt, co jest średnio opłacalnym biznesem - szczególnie biorąc pod uwagę częstotliwość wymian - optymistycznie co 15000km. Boli, że nie ma zamienników KYB do tego modelu. Rozsądnie cenowo prezentuje się Tein SuperStreet - ale coraz więcej negatywnych opinii się pojawia... Ktoś ma jakiś pomysł? Opcje w stylu gwint Ohlinsa za 15000PLN znam, póki co podziękuję . carfit coś ostatnio wspominał o regulowanych amortyzatorach z S204, tylko ciekawe jaka cena tego ustrojstwa.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzum Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Boli, że nie ma zamienników KYB do tego modelu. Wlasnie padl mi nowy AGX, wiec nie zaluj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted July 8, 2009 Share Posted July 8, 2009 Trochę więcej jak rok temu koszt zawiasu z S204 to było ok. 8k PLN. Ja mam teraz u siebie KYB Ultra SR plus sprężyny Eibach i jest fajnie, pytanie tylko na jak długo - przejechałem na tym zestawie niewiele. Teraz jakbym wybierał to jeszcze zastanowiłbym się na Cusco. Pozdrawiam, Karol Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted July 8, 2009 Author Share Posted July 8, 2009 Ja mam teraz u siebie KYB Ultra SR plus sprężyny Eibach i jest fajnie Do mnie nie ma takich zestawów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 owoc666, a czemu nie ma AGXa do 05-07 ? piasta jest jakas inna poza tym ze jest 5x112 czy gorne mocowania sa inne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 owoc666, a czemu nie ma AGXa do 05-07 ? piasta jest jakas inna poza tym ze jest 5x112 czy gorne mocowania sa inne ? piasta nie ma zwiazku z amortyzatorem tylko zwrotnica Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 piasta nie ma zwiazku z amortyzatorem tylko zwrotnica oczywiście chodziło mi o zwrotnice . Ale cos mi kolacze po głowie ze to gorne mocowania sa inne ( w sesie ze maja inny rozstaw szpilek :?: ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 sa inne gorne mocowania i inne zwrotnice, nie pasuja i tego sie trzymajmy :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 I see czyli ogolnie to ch...nia bo zestaw pasztet ( w sesie KYB ) odpada :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukass Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 I see czyli ogolnie to ch...nia bo zestaw pasztet ( w sesie KYB ) odpada :razz: Czyli co? Do STi od MY05 wzwyż poza oryginałem nic nie jest dostępne? Wiem że są regulowane Tein itp, ale to mnie nie interesuje - charakterystyka serii bardzo mi odpowiada nawet na kiepskich/dziurawych drogach. Ps. Żeby nie było złośliwych komentarzy typu: "Dopiero co kupił auto a już puka ", odpowiadam z góry nic nie puka, amorki sprezentował mi poprzedni właściciel i wymienił 3tyś przed sprzedażą :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 a czemu nie ma AGXa do 05-07 Może i AGX jest, tylko, że nie ma takiego modelu rocznikowego :wink: . Czyli co? Do STi od MY05 wzwyż poza oryginałem nic nie jest dostępne? Do tego problem się sprowadza. Albo seria, albo hardcore/drogo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted July 9, 2009 Author Share Posted July 9, 2009 Przemeq, wypowiedz się o Teinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 tylko, że nie ma takiego modelu rocznikowego wiem ze nie ma chdzilo mi o to za mechanicznie MY05 blizej do roku MY06 niz do MY03 za wyjatkiem silnika ( i cale szczescie :razz: ) :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted July 14, 2009 Share Posted July 14, 2009 Przemeq, wypowiedz się o Teinie. Ja jestem bardzo zadowolony. Ale ja STI na wyrypie nie upalam, tak że moja opinia nie jest miarodajna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts