rally Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 kilka pytań: 1 w którym miejscu znajduje się złącze diagnostyczne?(forek 2004 2.5xt USA)???? 2 świeci się sporadycznie kontrolka silnika w wskaźnikach, po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu kontrolka gaśnie?? 3 raz zapaliła się kontrolka tempomatu(pulsacyjne miganie) po zgaszeniu i ponownym odpaleniu zgasła?? 4 czy to oznacza usterki sporadyczne i same się wykasowują?? Czy to coś poważnego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niumen Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 1 w którym miejscu znajduje się złącze diagnostyczne?(forek 2004 2.5xt USA)???? Pod kierownicą, na kolumnie kierowniczej. 2 świeci się sporadycznie kontrolka silnika w wskaźnikach, po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu kontrolka gaśnie?? O co pytasz? 4 czy to oznacza usterki sporadyczne i same się wykasowują?? Czy to coś poważnego? Nikt tutaj z fusów nie wróży. Podepnij pod kompa i odczytaj, przez internet Ci nikt nie pomoże w tej sprawie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted July 5, 2009 Author Share Posted July 5, 2009 niumen, dzieki. Sprawdziłem. Błąd: P0851 Co oznacza i co może oznaczać. :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted July 5, 2009 Share Posted July 5, 2009 http://www.thel7.com/TSB/16-68-06.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted July 5, 2009 Author Share Posted July 5, 2009 Kuba, BIG Dzięki :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted July 6, 2009 Share Posted July 6, 2009 rally, wszystkie błędy są opisane w zlinkowanych artykułach w FAQ w "Forum Technicznym" - to tak ewentualnie na przyszłość . Zresztą w ogóle zajrzyj do tego FAQ - tam jest naprawdę sporo ciekawych informacji 8). Link to comment Share on other sites More sharing options...
rally Posted July 6, 2009 Author Share Posted July 6, 2009 Przemeq, Dzięki za rady. Już przeglądałem. Dużo cennych informacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted July 7, 2009 Share Posted July 7, 2009 rally, nie ma sprawy, polecam się na przyszłość 8). PS Jest w Forum Technicznym magiczny przycisk "pomógł" . Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdaSch Posted July 9, 2009 Share Posted July 9, 2009 niumen, dzieki.Sprawdziłem. Błąd: P0851 Co oznacza i co może oznaczać. :shock: ciekawe, a u mnie nie było. Były tylko zielone następna różnica pomiędzy us a eu gdzie "podobno" nie ma różnic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts