gugipl Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 witam ostatnio robiłem kilka dłuższych tras i zauważyłem wodę pod schowkiem pasażera oraz na podłodze. Nie jest to mała ilość ponieważ nawet wycieraczka pływała. Podobno jakiś wężyk się zapchał. Czy wie ktoś gdzie szukać i czy to w ogóle prawda?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujak27 Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Prawda :wink: Szukaj po stronie pasażera na dole. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Szukaj w nogach pasazera. Wezyka? Jak cieknie to moze lepiej do lekarza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bujak27 Posted June 29, 2009 Share Posted June 29, 2009 Mozna i do lekarza.Zależy co kto lubi :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
todob Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Miałem tak w Primerze... wyszło -uszczelka gdzieś w rejonach schowka, serwis zakleił i nic nie ciekło..... No ale Primera to nie OTeBek... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorey Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 trzeba prześledzić sposób odprowadzenia wody od klimy - słyszałem kiedyś o takiej usterce - zatkał się wężyk, który odprowadzał wodę pod auto i w efekcie zalewało wnętrze. W primerze chodziło o zupełnie inną awarię - mianowicie wadą fabryczną P11 było niedoszczelnienie dolnej części szyby czołowej - stąd podczas dużego deszczu ciekło pod nogi pasażera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todob Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 W primerze chodziło o zupełnie inną awarię - mianowicie wadą fabryczną P11 było niedoszczelnienie dolnej części szyby czołowej - stąd podczas dużego deszczu ciekło pod nogi pasażera. Chylę czoła :smile: fakt tak było Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 witam ostatnio robiłem kilka dłuższych tras i zauważyłem wodę pod schowkiem pasażera oraz na podłodze. Nie jest to mała ilość ponieważ nawet wycieraczka pływała. Podobno jakiś wężyk się zapchał. Czy wie ktoś gdzie szukać i czy to w ogóle prawda?? Podstaw jakieś naczynie i zbieraj tą wodę , bo to destylowana . Pasażerowi dawaj mydło do umycia nóg . Zapchał się wężyk , ale może być też pęknięta obudowa i skropliny nie idą do wężyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 W mojej Imprezie ten wezyk wychodzi jakos z grodzi, po lewej stronie, akurat skapuje na wahacz. A jak u Ciebie to nie wiem. W kazdym razie powinno lac sie pod auto - a nie do auta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todob Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Podstaw jakieś naczynie i zbieraj tą wodę , bo to destylowana . Pasażerowi dawaj mydło do umycia nóg . W dobie kryzysu jak najbardziej na czasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Ten destylat to ja chetnie do wywolywania filmow wezme... Moze zaloze sobie jakis zbiorniczek? Gdyby tak do klimy dalo sie wcisnac kilka kartofli i drozdza :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts