Grzegorz Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Cześć, 1. Czy przebieg ok. 200 tys. dla silnika w Sturbo przy automat. skrzyni biegów to dużo, czy jeszcze pośmiga spokojnie do 300 tkm ? Założenie autko nie było katowane, upalane etc. 2. Jaka jest trwałość turbiny w tym silniku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 Jesli autko mialo wymieniany w pore olej, i jezdzilo na markowym oleju, to wytrzyma dlugo. W salonie Subaru gdzie kupilem moje auto, pokazywali mi S-turbo z przebiegiem ponad 400 tkm na orginalnym silniku i turbinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamsolberg Posted June 27, 2009 Share Posted June 27, 2009 1. Weź pod uwagę, że automat oszczędza silnik i jeśli autko nie było katowane to jeszcze się zdrowo nabulgocze 2.Wszystko zależy od tego czy właściciele odpowiednio o Nią dbali- po odpaleniu zimnego silnika dać mu chwilę luzu zanim chcesz depnąć i tak samo przed gaszeniem silnika dać mu chwilę aby sobie ochłonął. Ale z tego co czytałem i widzę to te turbinki dłuuugo gwiżdżą :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Otto Katz Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 Jeśli faktycznie zakładamy,że auto nie było katowane,właściciel o nie dbał,oleje,filtry wymieniane na czas to według mnie śmiało do 300 tyś pociągnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted June 28, 2009 Share Posted June 28, 2009 jak wyżej, olej, rozgrzewanie i studzenie, do tego trochę szczęścia, żeby nie kupić ,,poniedziałkowego" auta które składał mały żółty brat na kacu..... :grin: ani nie było przystankiem autobusowym, to 300tkm nie jest granicą, może dozyć i 400tkm i więcej, jak każde inne auto :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 mój sturbo ma 9 lat, 225tys km i jeździ ciągle na pełnym synetyku jak go kupowałem przy 217tyś podjechałem na badanie spalin, koleś powiedział ze parametry jak nowy silnik wg mnie te silniki spokojnie robią 350tyś i więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts