tzd Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 Przedwczoraj czyli w piątek w moim 1-osobowym gospodarstwie domowym pojawił się GT-ek. Po 1 dniu zapoznania, gry wstępnej i nasłuchiwań stwierdziłem że: - piszczy mi coś w prawym przednim kole, pisk przyspiesza wraz z prędkością, może to hamulec... - piszczy mi coś cicho ale słyszalnie wysoką częstotliwością jednostajnie i bez przerwy " gdzieś z tyłu", niezależnie czy stoi czy jedzie... - dziwnie włącza się (chyba) sprężarka klimatyzacji, jakby gwałtownie i metalicznie coś stuknie i zabrzęczy (ale to muszę zdiagnozować, czy to faktycznie klima czy co..., może jakiś wentylator). Czy komuś przychodzą inne pomysły "co to może być"? Zanim pojadę "na serwis" chciałbym mieć jakieś pojęcie (a techniczny za bardzo nie jestem...) Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek Posted June 21, 2009 Share Posted June 21, 2009 - piszczy mi coś cicho ale słyszalnie wysoką częstotliwością jednostajnie i bez przerwy " gdzieś z tyłu", niezależnie czy stoi czy jedzie... A to pewnie pompa paliwa. Delikatny cichy pisk to normalny odglos jej pracy Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 22, 2009 Author Share Posted June 22, 2009 - piszczy mi coś cicho ale słyszalnie wysoką częstotliwością jednostajnie i bez przerwy " gdzieś z tyłu", niezależnie czy stoi czy jedzie... A to pewnie pompa paliwa. Delikatny cichy pisk to normalny odglos jej pracy Dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbi GT Posted June 22, 2009 Share Posted June 22, 2009 - piszczy mi coś w prawym przednim kole, pisk przyspiesza wraz z prędkością, może to hamulec... może i hamulec, a raczej koniec klocków (jest taka blaszka sygnalizująca i piszcząca...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted June 23, 2009 Author Share Posted June 23, 2009 - piszczy mi coś w prawym przednim kole, pisk przyspiesza wraz z prędkością, może to hamulec... może i hamulec, a raczej koniec klocków (jest taka blaszka sygnalizująca i piszcząca...) Jutro się okaże, jak GT-ek wjedzie na serwis... Dzięki za sugestię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts