sirubaII Posted June 17, 2009 Share Posted June 17, 2009 Witam.Trafił mi się tanio komplet lamp przednich,ale w jednej uszkodzona jest ręczna regulacja. Czy może ktoś z Was naprawiał coś takiego? Jak "bezboleśnie" zdemontować szkło? Nie mam na myśli rękawiczek:) Dość pilna sprawa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marek790 Posted June 18, 2009 Share Posted June 18, 2009 nie wiem jak w Twoim rocznuiku ale u mnie z 96r. cała regulacja reflektorem wyjmuje się bezboleśnie - silniczek reflektora siedzi w plastikowych zatrzaskach Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Witam.U mnie nie ma silniczków,to zamiennik.Aby naprawić regulację ręczną,trzeba rozpołowić lampę Podobno tylko na gorąco można to zrobić.Ryzyko jest, że pęknie!Takie zamienniki :grin: Odpuszczam sobie.Szukam oryginałów.Dzięki za odzew Pozdrawiam Można zamknąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 nie wiem jak w Twoim rocznuiku ale u mnie z 96r. cała regulacja reflektorem wyjmuje się bezboleśnie - silniczek reflektora siedzi w plastikowych zatrzaskach W tych regulowanych ręcznie jest tak samo . Śruba regulująca jest zakończona kulką i wchodzi w takie samo gniazdo . Może tylko wyskoczyło z tego gniazda i teraz odblask lata lużno ? Jeśli o to chodzi , to trzeba wyjąć żarówkę i spróbować wcisnąć ręcznie na siłę . Mnie tak się zrobiło jak na stacji benzynowej facet cofnął NYSĄ w przód imprezy . Dało się to naprawić tak jak opisałem . Ja mam elektryczne , ale widziałem ręczne - jest tak samo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 U mnie jakaś plastikowa kostka wyleciała już z środka.Jest lekko zdeformowana.Myślałem o wciśnięciu w nią czopa,ale wsadzić ją ponownie, to niemożliwe bez podziału.Pytałem, i podobno ten zamiennik tak ma.Mogę je oddać,więc nie będę kombinował.Widziałem silniki montowane trzema śrubami.Ty masz, jak piszesz, wciskane, czyli są chyba jakieś różnice.Poszukam już z zamontowanymi silnikami.Uniknę niespodzianek:)Wtyczki chyba są takie same. Dzięki.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted June 19, 2009 Share Posted June 19, 2009 Skoro jet to zamiennik , to pewnie nie wytrzymał temperatury i się rozsypał . Wymień nawet na używkę , bo taka sama nie ma sensu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
sirubaII Posted June 19, 2009 Author Share Posted June 19, 2009 Śmiało! Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts