Guest Snoop Dog Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Witam serdecznie wszystkich pozytywnie zakręconych SUBAROMANIAKÓW Mam pytanie odnośnie Forestera. Mam możliwość kupna ww. auta z przebiegiem 200000 km z 2001 roku. Pytanie moje jest takie : 1.czy to dużo jak na ten silnik 2.Jak z remontami silnika 3.Trwałość jednostki 4.Ogólnie czy ten silnik posłuży mi jeszcze następne 200000 km Gdyby nie ten przebieg to łyknął bym tego forysia bezzająknięcia ( autko jest TOP ) Więc proszę o pomoc, bo cena jak na ten rocznik jest atrakcyjna. Wogóle jest to cudo furka.
luki Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 jak był serwisowany należycie to nie będzie problemu generalnie jednostka napędowa trwała jest choć dużo zależy od kierownika.. pozdrawiam
pin Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 A wystarczyłoby gdyby sprzedający cofnął licznik na np. 70 tys. km i nie miałbyś dylematu. Ale może jest gorzej: auto przejechało np. 400 tys i jest "delikatnie" cofnięte na 200 tys? pozdrawiam
Guest Snoop Dog Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 A wystarczyłoby gdyby sprzedający cofnął licznik na np. 70 tys. km i nie miałbyś dylematu. Ale może jest gorzej: auto przejechało np. 400 tys i jest "delikatnie" cofnięte na 200 tys? pozdrawiam Jak myślisz? na ile twoja wypowiedz pomogła mi w podjęciu decyzji. "jak był serwisowany należycie to nie będzie problemu generalnie jednostka napędowa trwała jest choć dużo zależy od kierownika.. " po wstępnej rozmowie wynika że wszystkie przeglądy na czas i w ASO robione. Zapomniałem dodać że furka jest w automacie.
Piotr Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Jesli jest zadbany i serwisowany to warto.To zaden niezwykly przebieg. Dokladnie sprawdz i i jak nic złego nie wyniknie to pozostaje tylko kwestia ceny. Powodzenia Auto z automatycna skrzynia tez inaczej= spokojniej sie eksploatuje-nie kreci do odciecia i nie strzela ze sprzegła.
aquarius Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 witam, foryś (z tego rocznika i automacik) to faktycznie "cudo - furka". nie mam żadnych zastrzeżeń, ale autko przejechało tylko/aż 60kkm, do 200kkm jeszcze trochę. Pewnie pomocny będzie dobry mechanik, który pomoże ocenic stan techniczny. życzę równie dużo przyjemności z jazdy, pozdr.
ComeToDaddy Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Mam możliwość kupna ww. auta z przebiegiem 200000 km z 2001 roku200000 w kazdym samochodzie to duzo, w turbo tym bardziej. Naprawde trudno powiedziec, chyba nikt na tym forum nie ma tak nowego auta z tak duzym przebiegiem, wiec nie ma go do czego porownywac. Zalecam ostroznosc.
Piotr Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 Ja sprzedałem w tym i w zeszłym roku troche aut. Samochód z nawiekszym przebiegiem jaki miałem kupic do sprzedarzy to VW golt TDI 300tys km z 2000roku. Znajomy ma Pasata z 2001 roku z przebiegiem ponad 400tys i auto, jezdzi i nie ma problemow typu remont. Naprawde wiele zalezy od tego jak ktos jezdził i jak traktował samochod. Peugeot 405 ktorego kupiłem po 130tys km wymagał remontu, brał 2 litry oleju na 100km i zostawiał zadyme za soba wiesza niz Kraz, a Toyota Camry 700tys km, Primera 1 milon km. i jezdza całkiem dobrze. Bez remontów oczywiscie. Ja w zeszłym roku od pozcatku czerwca róznym,samochodami zrobiłem okolo 90 tys km,a sa przeciez i tacy co jezdza wiecej. Nie znaczy to ze wyzucaja auta co 2 lata. Sprawdzic dobrze kompresje, cisnienie oleju, i własciwie wszstko co sie tylko da. I jak jest ok to brac-przeciez to nie slub do konca.A jak jest zadbany to jeszcze pojezdzi i pojezdzi
Azrael Posted February 20, 2005 Posted February 20, 2005 EJ20T lubią obrócic panewkę między 200 a 250tys km z tego co wiem :-(
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.