JarekJ Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 "Nieco" oslabila mnie cena spryskiwaczy reflektorow do legacy 93. Taki maly kawalek plastiku a wart pol malucha. Czy komus udalo sie dopasowac zamiennik z jakiegos innego auta. Uzywanych do legacy nie znalazlem:-( Jarek
GTA3 Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Rozwiązanie jest proste: miałem doświadczenia ze spryskiwaczami. Straciłem jeden, nie pamiętam w jakich okolicznościach i bujałem się przez ponad rok bez niego. Nie brakowało mi go w praktyce bo: - przydatność poza okresem zimowym mizerna, ten typ zmywa wyłącznie świerze błotko - jest strasznie rozrzutny i używanie go często kończyło się zaskoczeniem że nie ma czym zmyć tegoż błotka z szyby. - nie używanie go skutkowało z kolei tym, że silniczek pompki zapominał jak się kręci wirniczkiem i trzeba było go reanimować W końcu jak trafiłem do serwisu to postanowiłem że zaszaleję i wydałem ponad stówę na ten żałosny nosek żeby było symetrycznie na zderzaku. Nie minął miesiąc jak straciłem oba te "cycki" całując w dupę forda mondeo. Najlepszym zamiennikiem okazały się plastikowe zatyczki do zaślepiania profili stalowych w cenie 2 zł /szt. Zalety: -czyszczą lampy prawie tak dobrze jak spryskiwacze -nie zużywają płynu -w razie "całusa" mniejsze straty
pin Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Przekonałem się, że żadne spryskiwacze nie zastąpią wycieraczek. Jeśli już inwestujesz w system oczyszczania reflektorów to idź ca całość i załóż wycieraczki. Jeśli dobrze je zainstalujesz to będą skuteczne
Junior Posted February 17, 2005 Posted February 17, 2005 Pytanie brzmiało czy pasuja od czegos innego :] tak pasuja od Imprezy
Ojciec Założyciel ex-Dyrekcja Posted February 18, 2005 Ojciec Założyciel Posted February 18, 2005 Niniejszym serdecznie witam nowego użytkownika Forum ! Tym serdeczniej, że założyciel niniejszego wątku jest tysięcznym uczestnikiem niniejszego Forum - a tym samym zwycięzcą "tajnego" konkursu Gratulacje ! W sprawie nagrody proszę o kontakt na adres mailowy przekazany Panu na PW. Pozdrowienia
WJR Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Może komplet spryskiwaczy reflektorów do Legacy 93 pozdrawiam WJR
Wck Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Niniejszym serdecznie witam nowego użytkownika Forum ! Tym serdeczniej, że założyciel niniejszego wątku jest tysięcznym uczestnikiem niniejszego Forum - a tym samym zwycięzcą "tajnego" konkursu Gratulacje ! W sprawie nagrody proszę o kontakt na adres mailowy przekazany Panu na PW. Pozdrowienia Ale fart Pozdrawiam i gratuluję nagrody
aquarius Posted February 18, 2005 Posted February 18, 2005 Witam, Gratuluje w sprawie podstawowej nie pomogę- ale duża nadzieja w niezawodnej jak zwykle Dyrekcji- nagroda (pocieszenia :wink: ) będzie pozdr.
Loki Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 możesz teraz spróbować wymienić nagrodę na kpl. spryskiwaczy
bartek@klubsubaru.pl Posted February 19, 2005 Posted February 19, 2005 a może nagrodą jest zamiana starego Legacy na nowe?
Fido__ Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 W sprawie nagrody proszę o kontakt na adres mailowy przekazany Panu na PW. Pozdrowienia Ciekawe czy kolega Jarek wie, że wygrał nagrodę ;-) Wygląda jakby był użytkownikiem jednego posta.
Bart Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 Jak coś to forumowicze chętnie przyjmą nagrodę. Może flage SUBARU SIP
Loki Posted February 27, 2005 Posted February 27, 2005 a może nagrodą jest zamiana starego Legacy na nowe? Ale bez spryskiwaczy
GTA3 Posted February 28, 2005 Posted February 28, 2005 Jak coś to forumowicze chętnie przyjmą nagrodę. Może flage SUBARU SIP Fetyszysta! :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.