Jump to content

Spryskiwacze reflektorow - zamienniki

JarekJ

Recommended Posts

Posted

"Nieco" oslabila mnie cena spryskiwaczy reflektorow do legacy 93. Taki maly kawalek plastiku a wart pol malucha. Czy komus udalo sie dopasowac zamiennik z jakiegos innego auta. Uzywanych do legacy nie znalazlem:-(

Jarek

Posted

Rozwiązanie jest proste:

miałem doświadczenia ze spryskiwaczami. Straciłem jeden, nie pamiętam w jakich okolicznościach i bujałem się przez ponad rok bez niego. Nie brakowało mi go w praktyce bo:

- przydatność poza okresem zimowym mizerna, ten typ zmywa wyłącznie świerze błotko

- jest strasznie rozrzutny i używanie go często kończyło się zaskoczeniem że nie ma czym zmyć tegoż błotka z szyby.

- nie używanie go skutkowało z kolei tym, że silniczek pompki zapominał jak się kręci wirniczkiem i trzeba było go reanimować

W końcu jak trafiłem do serwisu to postanowiłem że zaszaleję i wydałem ponad stówę na ten żałosny nosek żeby było symetrycznie na zderzaku.

Nie minął miesiąc jak straciłem oba te "cycki" całując w dupę forda mondeo.

Najlepszym zamiennikiem okazały się plastikowe zatyczki do zaślepiania profili stalowych w cenie 2 zł /szt.

Zalety:

-czyszczą lampy prawie tak dobrze jak spryskiwacze

-nie zużywają płynu

-w razie "całusa" mniejsze straty

:)

Posted

Przekonałem się, że żadne spryskiwacze nie zastąpią wycieraczek.

Jeśli już inwestujesz w system oczyszczania reflektorów to idź ca całość i załóż wycieraczki. Jeśli dobrze je zainstalujesz to będą skuteczne :D

Posted

Pytanie brzmiało czy pasuja od czegos innego :] tak pasuja od Imprezy :lol:

• Ojciec Założyciel
Posted

Niniejszym serdecznie witam nowego użytkownika Forum !

Tym serdeczniej, że założyciel niniejszego wątku jest tysięcznym uczestnikiem niniejszego Forum - a tym samym zwycięzcą "tajnego" konkursu :)

Gratulacje !

W sprawie nagrody proszę o kontakt na adres mailowy przekazany Panu na PW.

Pozdrowienia

Posted
Niniejszym serdecznie witam nowego użytkownika Forum !

Tym serdeczniej, że założyciel niniejszego wątku jest tysięcznym uczestnikiem niniejszego Forum - a tym samym zwycięzcą "tajnego" konkursu :)

Gratulacje !

Pozdrowienia

Ale fart :D;) Pozdrawiam i gratuluję nagrody :)

Posted

Witam, Gratuluje

w sprawie podstawowej nie pomogę- ale duża nadzieja w niezawodnej jak zwykle Dyrekcji- nagroda (pocieszenia :wink: ) będzie

pozdr.

Posted

Pozdrowienia

Ciekawe czy kolega Jarek wie, że wygrał nagrodę ;-) Wygląda jakby był użytkownikiem jednego posta.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...