shodan Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Czy mogę prosić Dyrekcję (lub dział techniczny) o napisanie, jakie elementy podlegają wymianie podczas przeglądu STi MY02 po 50 tyś km? Jaka jest sugerowana cena takiego przeglądu w ASO? Z góry dziękuję za odpowiedź. pozdr!
DZIAŁ TECHNICZNY Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Poniżej podaję harmonogram prac, które należy wykonać przy przeglądzie 50000 km. Cena przeglądu to 1900 - 2000 PLN brutto. PRZEGLĄD TECHNICZNY: 24 miesiące lub 50000 km. Zakres prac : Objaśnienia: A – oznacza wykonanie czynności B – oznacza, że czynność nie została wykonana (np. brak części do wymiany) C – oznacza, że czynność powinna zostać wykonana w najbliższym czasie; 1) Wymiana: A B C oleju silnikowego (jeśli konieczne)* filtra oleju silnikowego (jeśli konieczne)* oleju w mechanizmie różnicowym w automatycznej skrzyni biegów płynu chłodzącego oleju w manualnej skrzyni biegów płynu hamulcowego (także układ sterowania sprzęgła) oleju w automatycznej skrzyni biegów oleju w tylnej przekładni głównej filtra przeciwpyłkowego (jeśli dotyczy- kontrola samochodu) świec zapłonowych (nie dotyczy silników 2.0 Turbo i H6-3.0) filtra paliwa (nie dotyczy modelu Legacy) 2) Kontrola i jeśli konieczne naprawa, regulacja lub wymiana: demontaż zacisków i bębnów hamulcowych (czyszczenie i smarowanie elementów ) stanu i napięcia pasków klinowych nieszczelności silnika, układu napędowego, układu chłodzenia elementów ciernych hamulców nieszczelności układu hamulcowego działania hamulca zasadniczego, pomocniczego i wspomagania układu hamulcowego działania układu Hill Holder (jeśli dotyczy) skoku jałowego pedału sprzęgła (jeśli dotyczy) zamocowania i luzów w układzie kierowniczym i zawieszeniu ustawienia świateł amortyzatorów (wycieki, mocowanie, stan) stanu przewodów i połączeń układu chłodzenia i układu paliwowego przewodu podciśnienia i zaworu jednokierunkowego wspomagania układu ham. Mocowania, stanu technicznego i nieszczelności klimatyzacji (jeśli dotyczy) filtra powietrza usunięcie zanieczyszczeń z gumowych osłon kolumn zawieszenia pneumatycznego (jeśli dotyczy) jazda próbna zamocowania i nieszczelności układu wydechowego 3) Inne: smarowanie zamków i zawiasów diagnoza SSM kontrola nadwozia i warstwy ochronnej podwozia kontrola konserwacji komory silnika mycie karoserii i odkurzanie wnętrza samochodu 4) Kontrola obowiązkowa: ciśnienia w ogumieniu (włącznie z kołem zapasowym) głębokości bieżnika stanu i działania piór wycieraczek, poziomu płynu do spryskiwaczy, ustawienia i działania spryskiwaczy działania wszystkich żarówek pasów bezpieczeństwa * - kontrola “Książki gwarancyjnej i obsługi serwisowej”; DANE SAMOCHODU WYKONAŁ SPRAWDZIŁ Model Data: Nr nadwozia Podpis: Nr silnika Pieczątka dealera: Nr rejestracyjny Przebieg w km pozdrawiam, DT SIP
Przemeq Posted February 16, 2005 Posted February 16, 2005 Cena przeglądu to 1900 - 2000 PLN brutto. Oj, Shodan, zaboli PS. Tylko zebys na najblizszym wyjezdzie na narty/deske nie zaglodzil siebie i zony z tego powodu :wink: PS2. Moglem Ci to wyslac na priva, ale musimy w koncu dobic do tych 50.000
shodan Posted February 16, 2005 Author Posted February 16, 2005 Poniżej podaję harmonogram prac, które należy wykonać przy przeglądzie 50000 km.Zakres prac : pozdrawiam, DT SIP Bardzo dziękuję za odpowiedź Jestem porażony długością listy :shock: pozdr!
shodan Posted February 16, 2005 Author Posted February 16, 2005 Oj, Shodan, zaboli No cóż, jak to się mówi - jak wstajesz rano i nic cię nie boli to znaczy, że nie żyjesz Teraz wiesz co cię czeka PS. Tylko zebys na najblizszym wyjezdzie na narty/deske nie zaglodzil siebie i zony z tego powodu :wink: PS2. Moglem Ci to wyslac na priva, ale musimy w koncu dobic do tych 50.000 Damy radę. Obiady są duże, więc się z nami podzielisz Ale to jest temat na inny wątek pozdr!
Przemeq Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Szanowna Dyrekcjo! Aby nie dublować wątków ( :cool: ) zrobiłem takie małe wykopaliska i podczepię się pod ten wątek, zadając takie pytania Szanownej Dyrekcji lub ew. obecnym tu Szanownym Przedstawicielom ASO Subaru: W przypadku mojego STI przegląd wypada po 45.000 km. 1. Czy zakres przeglądu jest taki sam, jak opisany przez Szanowną Dyrekcję w 2005 roku? 2. Jakie są obecne koszty takiej przyjemności? (bez oleju, bo se go już sam kupiłem ) PS Powyższy off-top był za czasów, gdy reguły forumowego życia nie były jeszcze tak ściśle przestrzegane, a ja nie byłem Modem .
Andrzej Koper Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 W przypadku mojego STI przegląd wypada po 45.000 km. 1. Czy zakres przeglądu jest taki sam, jak opisany przez Szanowną Dyrekcję w 2005 roku? Nie 2. Jakie są obecne koszty takiej przyjemności? (bez oleju, bo se go już sam kupiłem ) 750 zł - 10% na karte Subaru , + 50% za kawiorostwo :!: , brak zdecydowania :!: i nie odbieranie telefonów ...... :razz: AK
Przemeq Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Niezwykle uprzejmie dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź 8). Czy nadużyję uprzejmości prosząc o wymienienie najistotniejszych czynności wchodzących w zakres tego przeglądu? PS Telefony już odbieram. Na lodowcu byłem - tam głos zamarza w słuchawce . Decyzję też już podjąłem, bo mie Dyrekcja napisali, że estiajów niet.
Andrzej Koper Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Niezwykle uprzejmie dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź 8). Drobiazg,,, :roll: Czy nadużyję uprzejmości prosząc o wymienienie najistotniejszych czynności wchodzących w zakres tego przeglądu? Nadużyjesz.... :!: ..( taki jak przy 15..jak Ci to cos rozjasni.. ) PS Telefony już odbieram. Na lodowcu byłem - tam głos zamarza w słuchawce Nie mówie o okresie jak uczyłes sie jeżdzic na nartach,, ..tylko o wczesniejszym... :cool: .jak jeszcze byl biały...... AK
Przemeq Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Nadużyjesz.... :!: ..( taki jak przy 15..jak Ci to cos rozjasni.. ) Rozjaśniło mi wszystko 8). Jeszcze raz bardzo dziękuję za odpowiedź . PS Nie mówie o okresie jak uczyłes sie jeżdzic na nartach,, ..tylko o wczesniejszym... :cool: .jak jeszcze byl biały...... :mrgreen: Jakby Ciebie ścigały kochanki używając do tego niewyświetlających się numerów tel., też byś nie odbierał . Poza tym w ramach rekompensaty za straty moralne ajfony załatwiłem 8).
Andrzej Koper Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Poza tym w ramach rekompensaty za straty moralne ajfony załatwiłem Rzeczywiście.....w takim razie wycofuje te 50%... Pozdr.AK
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.