bartek@klubsubaru.pl Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 zna może ktoś sposób jak to założyć? tzn. czy jest jakiś dobry patent. pozdrowienia dla Wck!
BaRy Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Nie wiem o jaki patent dokładnie chodzi. Ja osobiście bym nie próbowal montowac tego spojlera na kleje czy taśmy montażowe. U mnie jest tak, że ze spojlera wychodzą po dwie śruby z każdej strony i są jeszcze takie dodatkowe miejsca na grzybki. Tak, że z z obu stron klapy są po 3 otwory.
Wck Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 zna może ktoś sposób jak to założyć? tzn. czy jest jakiś dobry patent. pozdrowienia dla Wck! A co do montażu to skrzydełko najlepiej jak będzie zamontowane równo przy krawędzi załamania klapy (dobrze jest to widoczne na zdjęciu poniżej ), a od bocznych krawędzi klapy odmierzyć równe odległości do montowania... Potem zostaje tylko wiercić . Dla pewności możesz zastosować dodatkowo taśmę albo jakiś klej, bo ostrożności nigdy za wiele Pozdrawiam i czekamy na efekty
michal Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 zna może ktoś sposób jak to założyć? tzn. czy jest jakiś dobry patent. pozdrowienia dla Wck! Ladna kanapa
bartek@klubsubaru.pl Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 co do miejsca to raczej masz rację w tym moim jest tak, że po jednej stronie są dwie śruby i jeden mały taki plastikowy kołek a z drugiej strony tylko jedna śruba i nic (tak jakby było to wyrwane). no nic - jeszczę się podowiaduję. pzdr! p.s. michal - to wersalka
michal Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 p.s. michal - to wersalka Nogdy sie na tym nie znalem Sztuka, jest sztuka
Wck Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 Pamiętaj jeszcze o kabelku od stopa Swoją drogą mam podobne poduszki w domu
BaRy Posted February 12, 2005 Posted February 12, 2005 co do miejsca to raczej masz rację w tym moim jest tak, że po jednej stronie są dwie śruby i jeden mały taki plastikowy kołek a z drugiej strony tylko jedna śruba i nic (tak jakby było to wyrwane) Ja niedawno tez montowłaem taki spojler z pourywanymi śrubami. Kupiłem cztery takie specjalne śruby z kwadratowm łbem do zatapiania w plastiku, zawiozłem do spawania plastiku i jest wszystko si. A te plastikowe kołki kupiłem na giełdzie. Co do samego umiejscowienia, to ja bym zrobił to w tym samym miejscu w jakim jest on orginalnie umocowany w GTeku. Najlepiej zrobić szablon tych otworów z GTeka (mustro czy jakos tak to sie fachowo nazywa) i odwzorowac na klapie. No i rzeczywiście zapomniałem o otworze na kabel u mnie z lewej strony.
bartek@klubsubaru.pl Posted February 12, 2005 Author Posted February 12, 2005 o! nie ma ktoś może jakichś planów/szablonu na to jakie dziurki i gdzie zrobić?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.