Jump to content

montaż spoilera do SI GL spec.GT

bartek@klubsubaru.pl

Recommended Posts

Posted

Nie wiem o jaki patent dokładnie chodzi.

Ja osobiście bym nie próbowal montowac tego spojlera na kleje czy taśmy montażowe.

U mnie jest tak, że ze spojlera wychodzą po dwie śruby z każdej strony i są jeszcze takie dodatkowe miejsca na grzybki. Tak, że z z obu stron klapy są po 3 otwory.

Posted
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

zna może ktoś sposób jak to założyć? tzn. czy jest jakiś dobry patent.

pozdrowienia dla Wck! :twisted:

:oops:

A co do montażu to skrzydełko najlepiej jak będzie zamontowane równo przy krawędzi załamania klapy (dobrze jest to widoczne na zdjęciu poniżej :) ), a od bocznych krawędzi klapy odmierzyć równe odległości do montowania... Potem zostaje tylko wiercić :twisted: . Dla pewności możesz zastosować dodatkowo taśmę albo jakiś klej, bo ostrożności nigdy za wiele :)

Pozdrawiam i czekamy na efekty :twisted::twisted::twisted:

Posted
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

zna może ktoś sposób jak to założyć? tzn. czy jest jakiś dobry patent.

pozdrowienia dla Wck! :twisted:

Ladna kanapa :)

Posted

co do miejsca to raczej masz rację :) w tym moim jest tak, że po jednej stronie są dwie śruby i jeden mały taki plastikowy kołek a z drugiej strony tylko jedna śruba i nic (tak jakby było to wyrwane).

no nic - jeszczę się podowiaduję.

pzdr!

p.s. michal - to wersalka ;)

Posted
co do miejsca to raczej masz rację :) w tym moim jest tak, że po jednej stronie są dwie śruby i jeden mały taki plastikowy kołek a z drugiej strony tylko jedna śruba i nic (tak jakby było to wyrwane)

Ja niedawno tez montowłaem taki spojler z pourywanymi śrubami.

Kupiłem cztery takie specjalne śruby z kwadratowm łbem do zatapiania w plastiku, zawiozłem do spawania plastiku i jest wszystko si.

A te plastikowe kołki kupiłem na giełdzie.

Co do samego umiejscowienia, to ja bym zrobił to w tym samym miejscu w jakim jest on orginalnie umocowany w GTeku.

Najlepiej zrobić szablon tych otworów z GTeka (mustro czy jakos tak to sie fachowo nazywa) i odwzorowac na klapie.

No i rzeczywiście zapomniałem o otworze na kabel u mnie z lewej strony.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...