Jump to content

Rajd Szwecji

WRC fan

Recommended Posts

Posted

po 4-rech odcinkach prowadzi Gromholm,drugi jest Solberg a trzeci Galli w Mitsubishi ( :shock: ).Loeb jest na 4-tej pozycji.Atkinson 16 a Sarrazin 18.Stefan Karnabal-42 m-ce, Sołowow nie jedzie po awarii zawieszenia.

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply
  • Ojciec Założyciel
Posted

Po 6 OS prowadzi Solberg !

Przewaga: 0,1 sekundy :!: nad Gronholmem.

A Galli istotnie potwornie szybki - pewnie zna OEsy jak własną kieszeń !

Choć, szczerze powiedziawszy, zawsze był szybki.

Niemniej, w WRC przeciw czołówce swiatowej - pełne uznanie !

pozdrowienia

PS: w N-ce 3 pierwsze miejsca jak na razie dla Subaru :)

Posted
Po 6 OS prowadzi Solberg !

Przewaga: 0,1 sekundy :!: nad Gronholmem.

PS: w N-ce 3 pierwsze miejsca jak na razie dla Subaru :)

Trzymamy kciuki, oby tak dalej ! Nieukończenie Monte Carlo widać podrażniło ambicje Pettera :twisted:

Posted

Zadne auto niedorówna subaru :) ale jest male ale stego co widzialem w tamtym roku subaru niemoglo pokonac wody :shock: kiedy wiezdżal w przełom wodny to tak sila dociskala auto do podloza ze jak Solberg przejezdzal przez wode z duza predkoscia to mu az maske wgniotlo i zanim odpalil auto to stracil wiele minut.Inne auta nieimialy takiego problemu ciekawe czy w pracowni subaru naprawili ten blad :?:

Posted

Petter Solberg liderem po 13. OSie, a więc i prawdopodobnie po drugim dniu, bo do zakończenia drugiego etapu zostało tylko "Hagfors Sprint 2" :)

Co prawda na Hagfors Sprint 1 pod koniec pierwszego dnia Petter stracił dwie sekundy i prowadzenie w rajdzie, ale bądźmy dobrej myśli, bo teraz przewaga jest większa :)

Po trzynastu odcinkach specjalnych:

1 P. SOLBERG (N) [subaru Impreza WRC 2004] 2:12:26.0

2 M. GRÖNHOLM (FIN) [Peugeot 307 WRC] +00:08.3

3 LOEB (F) [Citroen Xsara] +00:24.0

4 M. MÄRTIN (EE) [Peugeot 307 WRC] +02:01.2

5 G. GALLI (I) [Mitsubishi Lancer WR05] +02:51.6

6 T. GARDEMEISTER (FIN) [Ford Focus RS WRC 04] +03:15.0

7 H. SOLBERG (N) [Ford Focus RS WRC 04] +03:15.2

8 H. ROVANPERÄ (FIN) [Mitsubishi Lancer WR05] +03:16.4

[edit]===

Solberg jeszcze powiększył przewagę wygrywając ostatni OS dzisiejszego dnia :)

1 P. SOLBERG (N) [subaru Impreza WRC 2004] 2:14:27.9

2 M. GRÖNHOLM (FIN) [Peugeot 307 WRC] +00:12.6

3 S. LOEB (F) [Citroen Xsara] +00:34.3

Posted

No to zapowiada nam sie ostra walka jutro. Nie zapomnijcie o relacji z dzisiejszego etapu o 22:45 na Eurosporcie.

countdown: a jak tam na rajdzie :?: Duzo jest polskich kibicow :?:

678361.jpg

680351.jpg

680306.jpg

680276.jpg

Posted

Dla tych co z przyczyn losowych zapomnieli obejrzec relacje na eurosporcie iniformuje, ze we wtorek tj. 15.02 na TV4 o 23:10 takze bedzie relacja z rajdu Szwecji.

Pozdrawiam!

Posted

No i Solberg wygrał!

Szkoda jedynie, że dzisiaj konkurencja się wykruszyła i nie było już takiej walki jak w dwóch pierwszych dniach.

W ence też Subaru pierwsze (Ketomäki)!

Ale w ogólnej punktacji po drugiej rundzie prowadzi, o ile dobrze liczę,...... Gardemeister!!!

Kto by przed sezonem to przewidział :shock:

Posted
Wielkie brawa dla Solberga za wygranie Szwecji :!: Gdyby tak jeszcze Sarrazin i Atkinson się rozkręcili. Póki co Team Subaru na II miejscu :)

A w PCWRC :arrow: całe pudło dla Imprez: Ketomäki, Arai i Blomqvist.

Team subaru na II miejscu :shock: ? A to według jakiej matematyki :?: Według mnie jest na 5., z 10 punktami właśnie wywalczonymi przez Solbiego...

Posted
Trochę się rozpędziłem:) Oczywiście II (albo też ex-aequo I z Fordem) miejsce w Szwecji w klasyfikacji teamów fabrycznych.

To brzmi zdecydowanie lepiej niż V miejsce w klasyfikacji łącznej :roll:

Brzmi lepiej, ale prawda jest niestety brutalna - piąte jest piąte i co najmniej do rajdu Meksyku takie pozostanie 8)

Pozdro

Posted
Trochę się rozpędziłem:) Oczywiście II (albo też ex-aequo I z Fordem) miejsce w Szwecji w klasyfikacji teamów fabrycznych.

To brzmi zdecydowanie lepiej niż V miejsce w klasyfikacji łącznej :roll:

Brzmi lepiej, ale prawda jest niestety brutalna - piąte jest piąte i co najmniej do rajdu Meksyku takie pozostanie 8)

Pozdro

Mnie zastanawia jednak na ile te wystepujace teamy korzystaja z rajdowych doswiadczen przy budowie cywilnych pojazdow. Oczywiste jest, ze takie STi pewnie czerpie z rajdow najwiecej rozwiazan, ale czy np: w Imprezie GX znajde wiecej "sportu" czy w jakims Focusie. Sam naped 4x4 rajdowki z Subaru jeszcze nie czyni...

Posted
Sam naped 4x4 rajdowki z Subaru jeszcze nie czyni...

Czyni, czyni...

Zobacz se inne napędy 4x4 innych firm...

Posted
Sam naped 4x4 rajdowki z Subaru jeszcze nie czyni...

Czyni, czyni...

Zobacz se inne napędy 4x4 innych firm...

No widze - wiekszosc to wynalazki dolaczajace naped "jak komputer uzna ze trzeba" i przekazuja niewiele mocy na tylna os. Ale np: takie Audi ze stalym 4x4 i torsenem chyba takie zle nie jest, co?

Ale mi chodzi o inny aspekt. Wiadomo, ze WRC a auto na droge to zupelnie 2 rozne swiaty. Ale interesuje mnie na ile taki SI WRX jest blizszy rozwiazaniom technicznym z WRC niz Focus.

Nie chce wywolywac kolejnej wojny - sam zbieram na WRX'a wlasnie bo uwazam ze w Polskim klimacie nic lepiej sie nie sprawdzi od prawdziwego napedu na obie osie (szczegolnie w ostatnia sobotnia noc w Warszawie, hehe) ale jak czasem czytam o problemach z wlasnie napedem - ze po nocce szarpie, ze duza bezwladnosc... naczytalem sie ze WRX nieco nie skreca, ze pali duzo, itp. - i wszystko na tym forum badz co badz - subaru to biore czasem pod uwage glos rozsadku mojego ojca ze kupe kasy wywale a pozytku duzo wiekszego od takiego Golfa 4x4 TDi miec nie bede.

Pewnie - roznica pokolen. Ale faktycznie - kierujac oczy na Subaru kieruje sie emocjami, bo nie jezdzilem takim autem - jesli nie liczyc krotkiego epizodu, ktory jednak pojecia za bardzo o aucie mi nie dal.

MM

Posted

Ano właśnie, ciekaw jestem, ilu posiadaczy Fabii, Xsary czy 307 kierowało się sukcesami w RSMŚ??? Mam wrażenie, że działa to tylko w przypadku Subaru i Miśków.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...