Piskoor Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Foryś Turbo r.2001 Jak sobie jadę spokojnie i nagle wciskam gaz samochód przyśpiesza nie w sposób plynny tylko takimi "skokami".Obroty nie zauważyłem aby falowały. Objawy pojawiają się w okolicach 3500 obrotów. Tak jakby było kilka - klikanaście następujących po sobie turbo dziur. Nie dzieje się tak zawsze. raczej przy jeździe po dłuższym kilkugodzinnym postoju. benzyna była lana różna i z różnych stacji więc kwestia paliwa chyba odpada. Z rury niebieskiego dymu nie ma więc to chyba nie sprężarka.... cóż więc :?: :?: :?:
marcin@klubsubaru.pl Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Pompa paliwa albo przepływomierz.
Piskoor Posted February 4, 2005 Author Posted February 4, 2005 upssss coś bliżej .... :?: jakie są koszty takich elementów ????
Loucyphre Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Dołącze się do pytania. W moim aucie mam podobne efekty , z tym, że pojawiają się między 2500 - 3200 rpm. Dodatkowo podczas jazdy na 4, 5 tym biegu z pedałem w podłodze, auto przyspiesza jak po sinusoidzie, raz ciągnie raz nie, w równych odstępach czasowych. Przepływomierz jest prawie nowy - jakieś 20 tys. przebiegu, filtry pow. wymieniam zgodnie zaleceniami. Gdzie w aucie znajdę pompę paliwową ? , bo nie wiem i czy można jakoś ją rozebrać i ew. wyczyscić ? Pozdrawiam
Azrael Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Lucek - jest klapka pod tylną kanapą, bodajże są dwie i to będzie ta lewa. Ale wiele tam nie zbadasz. Tzreba ciśnienie paliwa pod obciążeniem zmierzyć - każdy porządniejszy warsztat samochodowy powinien to zrobić. Manometr w obieg i jedziesz patrząc na niego -3,4 bieg i łycha i obserwujesz ciśnienie.
Scooby Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 upsssscoś bliżej .... :?: jakie są koszty takich elementów ???? Mialem to samo - u mnie to byla przeplywka. W ASO do Imprezy kosztowala (nie pamietam dokladnie) ok. 650zł
Intakwrx Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 Mam dokładnie taki sam objaw. Wyczyścili mi dolot do turbiny, powiedzieli, ze jak nie pomoże to wyminą jakiś czujnik. Nie pomogło dam znać jak wymienia
TYPE_R Posted February 4, 2005 Posted February 4, 2005 jak przy przyspieszaniu przerywa, ale po ostrzejszej jezdzie przestaje, to beda przewody od swiec, jak szarpie przy przyspieszaniu i nie zanika, to przeplywomierz pozdro
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.