Jump to content

Forester - hamulce

Piskoor

Recommended Posts

Posted

W związku z powtarzającymi się opiniami iż fabryczne hamulce Forestera cienkie są . :D . zapadła decyzja o ich wymianie ( ale bez zacisków ):

No i co nabyc drogą kupna ?:

a.) przód tarcze TarOx SportJapan, tył TarOx G88 klocki TarOx Corsa

b.) przód i tył tarcze Brembo Max i klocki Ferodo DS2000

c.) ?????

pozdr.

Posted

Ja dla odmiany chcę coś poprawić w GT. Również chodzi o wymianę tarcz i klocków - tylko na co? Pozostaje jeszcze kwestia, aby nie były one mniej trwałe od fabrycznych.

Posted
Również chodzi o wymianę tarcz i klocków - tylko na co? Pozostaje jeszcze kwestia, aby nie były one mniej trwałe od fabrycznych.

Jedynym wyjsciem jest posluchanie tego co mowia inni, majacy doswiadczenie... a oni mowia, ze:

1) TarOx lub Mintex C-Tech

2) EBC lub Brembo

do tego porzadne przewody w stalowym oplocie i dobry plyn.

Co do trwalosci to sie nie wypowiem ale na chlopski rozum przy tarczach nawiercanych/rowkowanych moga sie szybciej zuzywac klocki.

A czy jest sens zakladania tarcz innych niz gladkie?

Odsylam do watku na f.sr.pl gdzie byla kiedys dluga dyskusja na ten temat i oczywiscie kazdy mial inne zdanie.

• 3 years later...
Posted

Postanowiłem odgrzać ten temat bo hamulce w moim S-turbo od jakiegoś już czasu są tylko "spowalniaczami" i przyszedł czas na wymianę, stąd moje pytanie;

jaki zestaw tarcze + klocki polecacie do S-turbo :?:

jazda raczej dynamiczna ale bez szaleństw :wink:

felgi mam 16" i jestem zmuszony wymienić przód i tył :sad:

co przy okazji takiej roboty powinienem jeszcze coś sprawdzić lub wymienić przy kołach :?:

ostatnio wymieniałem jedno łożysko z tyłu i teraz nie wiem czy czasem nie powinienem wymienić drugiego :???: jak to sprawdzić :?:

Z góry dzięki za odpowiedzi.

PS. temat stary, teraz może powinien być w technicznym :?:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...