Intakwrx Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Panowie i Panie. Honda do naszego ukochanego Legasia ma już tylko 1% jest krytycznie ! Klikać w pracy u sąsiada w kafejkach internetowych ! gdzie sie da ! Do boju :!: http://auto.gazeta.pl/wysokieobroty/0,49501.html
matt Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Intakwrx: wprost nie mogę uwierzyć w Twoją determinację w namawianiu wszystkich na głosowanie :shock: czy aby SIP nie posmarował :?: :!: .... :wink: pozdr. mk.si, który już głosował 8)
aflinta Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Panowie i Panie.Honda do naszego ukochanego Legasia ma już tylko 1% jest krytycznie ! Nieskromnie się przyznam, do nabicia 150 głosów (albo coś koło tego Może być?
Wełniacz Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 1%?? :roll: ja widze roznice 18% do 9% na korzysc Legacy a w glosach 473 do 250 Intakwrx mozesz spac spokojnie 8)
Moniqa Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 1%?? :roll: ja widze roznice 18% do 9% na korzysc Legacy a w glosach 473 do 250 Intakwrx mozesz spac spokojnie 8) teraz już tak.. Intak załatwił sobie wolne i całą noc wysyłał głosy..az bidulek ma odcisk na palcu 8)
aflinta Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 1%?? :roll: ja widze roznice 18% do 9% na korzysc Legacy a w glosach 473 do 250 Intakwrx mozesz spac spokojnie 8) Bo ktoś musi pracować , by spać mógł ktoś Robię głosowanie na 4 ręce, znaczy na 4 przeglądarki Bo tak idzie szybciej niż czekać aż w jednej się przemieli.
Fido__ Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Pozostaje tylko pytanie jaki sens ma takie nabijanie głosów... Chyba wolałem gdy szły leb w łeb
aflinta Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Pozostaje tylko pytanie jaki sens ma takie nabijanie głosów... Chyba wolałem gdy szły leb w łeb Nie ma żadnego sensu, pdoobnie jak wszystkie głosowania które nie blokują ponownego oddania głosu z konkretnego adresu IP, opiernaie się na cookie to nieporozumienie, oczywiście sieci osiedlowe i inne DNATY będą tu w kiepskiej pozycji.
Fido__ Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Nie ma żadnego sensu, pdoobnie jak wszystkie głosowania które nie blokują ponownego oddania głosu z konkretnego adresu IP, opiernaie się na cookie to nieporozumienie, oczywiście sieci osiedlowe i inne DNATY będą tu w kiepskiej pozycji. Pozostaje jedynie pytanie, czy potrzebne są aż takie sztywne ograniczenia, żeby przeprowadzić w miarę wiarygodny sondaż? Ja uczciwie zagłosowałem raz i już. Chyba wolałem ufać, że wszyscy inni zrobili tak samo. A teraz jestem pewien, że to z sondażem nie ma nic wspólnego i trochę odbiera mi to radość pierwszego miejsca legacy. Wiem, że mogę kasować ciasteczka i głosować ponownie. Tylko po co? Może marudzę i problem jest niewart zachodu. A może wręcz przeciwnie i jest to wszechobecny problem naszego narodowego "kombinowania".
aflinta Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 A teraz jestem pewien, że to z sondażem nie ma nic wspólnego i trochę odbiera mi to radość pierwszego miejsca legacy. Wiem, że mogę kasować ciasteczka i głosować ponownie. Tylko po co? Tak naprawdę wiele z tych głosowań internetowych gdzie nie blokuje się skutecznie wielokrotnego oddania głosu nie ma nic wspólnego z sądażem. Można sklecić w pythonie/perlu/ruby/javie jakiś prosty skrypt podający się za przeglądarkę, i z automata "klikający" na ustaloną pozycję - popularne przy szybkich sondażach politycznych A ciesteczek nie trzeba kasować, wystarczy ich nie akceptować Może marudzę i problem jest niewart zachodu. A może wręcz przeciwnie i jest to wszechobecny problem naszego narodowego "kombinowania". Jest takie jakże prawdziwe przysłowie, okazja czyni złodzieja. Analogicznie można przyjąć, że jak są gdzieś, luki to się je wykorzystuje, z jednej strony jest to faktycznie bardzo popularne w naszym społeczeństwie - i wszyscy ku zdumieniu innych kombinujemy nawet tam gdzie nie trzeba. Ale czasem przynosi to korzyść polegającą na nieszablonowym podejściu do problemu Tutaj bym się nie przejmował, bo to tylko zabawa, co innego w życiu.
555 Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 No to ostatnio podobne rzecz sie miala z ejdna sond na wp.pl, ktorej tematem bylo "Jaka dyscyplina sportu najbardziej sie interesujesz"...Na poczatku oczwiscie przewazala pilka nozna ponad polowa glosow, a rajdy mialy cos kolo 5-10 % - co i tak bylo dobrym wynikiem, ale pozniej jak poszla o tym wiesc, to doszlo do sytuacji, ze Rajdy mialy ponad 50 % a pilka chyba z 30 % a skoki to z 6-7 % mialy, juz nie pamietam dokladnie...a w ankiecie "wzielo" udzial ponad 17 tys. osob...Mysle, ze jakby Rajdy uczciwie mialy z te 10 % to bylo by spoko, chociaz z drugiej strony, determinacja kibicow aby Rajdy mialy az ponad 50 % procent, tez moze zrobic wrazenie
JurekM Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 To śmieszne Legacy - w sumie niszowe auto a już ma 640 głosów czyli ze 100 razy więcej jak wszystkie razem :wink:
Subaryta Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 No cóż, przynajmniej wychodzi na to, że nasza forumowa brać jest najlepiej wedukowana informatycznie - też dobrze :wink: Co do sondażu, jak wiekszość - mało adekwatna do stanu rzeczywistego, no chyba, że mówimy o sfanatyzowaniu marki - tu i bez sondaży mamy górkę jak góra Synaj :wink: Pozdrawiam
Pemo Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Juz dawno zaglosowalem na Legasia Szkoda tylko ze nie dopatrzyli w tej sondzie i zamiast Citroena C5 wpisali C4, nie dziwne ze nikt na niego nie glosuje
Jakublad Posted February 1, 2005 Posted February 1, 2005 Jednym słowem wspólnymi siłami umocnimy Legacy na pierwszym miejscu.
Intakwrx Posted February 1, 2005 Author Posted February 1, 2005 Panowie i Panie.Honda do naszego ukochanego Legasia ma już tylko 1% jest krytycznie ! Nieskromnie się przyznam, do nabicia 150 głosów (albo coś koło tego Może być? Oj cholera :!: :!: :!: aflinta Troche przesadziłeś :!: :!: :!: Liczmy na to ze maja tam admina taką Lame jak większość userów Sondaże oparte na Cookiesach to LAMERSTWO wiec niech cierpią Kolego aflinta z takim rozmachem hakerstwem bankowym lepiej się nie paraj W gazecie wydrukowali poprzedni sondaż z wynikiem z 2 dni przed końcem :!: :!: :!: I nie zdążyłem konkretnie zagłosować Ale Misiek tez Cool Fura :!: :!: :!:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.