nergal-n1 Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 Mam takie małe pytanko: mam legacy 89r 2.2l kombi automat i nie mam instrukcji:( nie mam pojecia jak dziala ten naped bo zawsze jak jade to naped jest przenoszony tylko na przednie kola:( i nawet jak próbowalem na ktorymś z manualnych biegow to dzieje sie to samo:( coś sie zepsulo?? a nawet nie moge zabardzo pod górke zasniezona górke podjechac jesli sie nie rozpędze
mkali Posted January 27, 2005 Posted January 27, 2005 W automacie decyzja o rozdziale napedu nalezy do skrzyni, normalnie jest 60/40 chyba, dodatkowo jest chyba bezpiecznik ktory mozna wyjac zeby naped przekazywany byl tylko na przod (podobno w celu obnizenia spalania ??) takze pierwsze to mozna sprawdzic czy bezpiecznik jest.....a jesli to nie to trzeba jechac do naprawiaczy,
aflinta Posted January 28, 2005 Posted January 28, 2005 Mam takie małe pytanko: mam legacy 89r 2.2l kombi automat i nie mam instrukcji:( nie mam pojecia jak dziala ten naped bo zawsze jak jade to naped jest przenoszony tylko na przednie kola:( i nawet jak próbowalem na ktorymś z manualnych biegow to dzieje sie to samo:( coś sie zepsulo?? a nawet nie moge zabardzo pod górke zasniezona górke podjechac jesli sie nie rozpędze A z zupełnie czystej ciekawości, na 100% masz w tym legacu napęd na wszystkie koła? Bo była też seria FWD.
nergal-n1 Posted January 28, 2005 Author Posted January 28, 2005 A z zupełnie czystej ciekawości, na 100% masz w tym legacu napęd na wszystkie koła? Bo była też seria FWD. FWD to raczej nie mam bo mam napisane z tyłu 4WD i pod samochodem widac te ustrojstwa do przeniesienia napedu na tylne kółka, tak jakby drugie sprzęgło czy cos nie wiem nie znam sie :? w kazdym razie niewyglada to od spodu tak jak w samochodzie z FWD
marek z Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Moim zdaniem to moze byc bezpiecznik tylko jak ma byc naped to bezpiecznika ma nie byc! Marek
andrea Posted January 29, 2005 Posted January 29, 2005 Ja mam Subary Legacy 2,2 1993 r też automat. U mnie napęd 4x4 jest stały. Mam instrukcję po niemiecku(jest u tłumacza,który właśnie już 2 miesiąc jest w Niemczech )ale czekam na jej przetłumaczenie. Z przodu faktycznie jest bezpiecznik,ale(wg.instrukcji)służy do odłączania przednich kół podczas holowania w celu uniknięcia kłopotów.Co do rozłożenia napędu,to słyszałem i czytałem że jest to 50:50.Ale i słyszałem też że 40:60.Wiem jedno.Teraz w warunkach zimowych ten napęd jest niesamowity W lesie na mocno zaśnieżonych drogach,samochód jedzie jak czołg!!!Spod garażu niektóre samochody miały spore kłopoty z wyjechaniem,a Subaryna żadnych.Jednak musi być spełniony do tego jeszcze jeden warunek.Opony zimowe :!: :!:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.