stasio Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Mam dziwny problem - nie wiem jak się dostać do żarówki stopu w OBK 2001. Z lampami umieszczonymi w klapie bagażnika nie ma problemu - w klapie są takie małe klapki, pod którymi siedzą sobie grzecznie żaróweczki. Natomiast pod klapkami umieszczonymi w rogu nadwozia są tylko kable i fragment karoserii - nie ma stamtąd dostępu do żarówek. No to jak, całą tylną lampę trzeba odkręcać? Pomożecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Ja wiem jak się dostać to żarówek stopu w moim OBKu (MY04), nie mam pojęcia, czy Ci to pomoże, ale: do moich lamp trzeba się dobrać od zewnątrz (odkręcić lampę), tzn. między lampą a otworem na klapę bagażnika jest atrapka w postaci listwy, która zasłania mocowanie lampy do karoserii. Trzeba ją zdemontować, u mnie są 2 imitacje śrub, a następnie odkręcić reflektor i od spodu dobrać się do żarówek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tombog Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Ja wiem jak się dostać to żarówek stopu w moim OBKu (MY04), nie mam pojęcia, czy Ci to pomoże, ale: do moich lamp trzeba się dobrać od zewnątrz (odkręcić lampę), tzn. między lampą a otworem na klapę bagażnika jest atrapka w postaci listwy, która zasłania mocowanie lampy do karoserii. Trzeba ją zdemontować, u mnie są 2 imitacje śrub, a następnie odkręcić reflektor i od spodu dobrać się do żarówek. Potwierdzam, w moim przypadku to jedyny sposób... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts