scalmax Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Czy zamiast kloszy WRX STi 2004 USA TYŁ moge wsadzic tam lampy WRX STi 2006-7 USA lub EU ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Widziałem kiedyś taką przeróbkę także się da :wink: ale czy wymagało jakiejkolwiek rzeźby to nie wiem. Pozdrawiam, Karol Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalmax Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Wiec raczej nie jest plug and play :|. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raison Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Tego nie powiedziałem. Śmiem nawet twierdzić, że na moje laickie oko jest duża szansa na właśnie plug&play :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukciosti Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 tylko pytanie, po co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kogii Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 tylko pytanie, po co? bo od tylu bedzie wygladal na mlodszy? :razz: poprawcie mnie, jesli sie myle, ale o ile dobrze pamietam, to 03-05 ma osobne zarowki do swiatel stop, a pozniej razem z pozycyjnymi? pierwsze rozwiazanie IMHO lepsze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted January 15, 2009 Share Posted January 15, 2009 Pasują bez żadnych przeróbek, odkręcasz, przykręcasz i gotowe, podłączenie elektryczne też, jeżeli nikt nie dłubał w instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
scalmax Posted January 15, 2009 Author Share Posted January 15, 2009 Dzieki za konkretna odpowiedz. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safik Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 tylko pytanie, po co? poprawcie mnie, jesli sie myle, ale o ile dobrze pamietam, to 03-05 ma osobne zarowki do swiatel stop, a pozniej razem z pozycyjnymi? się podłączę pod temat, bo na stacji diagnostycznej przyczepiono się do mnie, że mam 4 światła stop z tyłu, a brak jest przeciwmgielnego - czy mam coś skopane w instalacji ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekD Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Nie, masz poprostu instalacje USA - troche niezgodną z Polskimi przepisami. Trzeba pojechać do elektryka, żeby odłączył jedną parę stopów i pod nią podłączył światło przeciwmgłowe. Niestety wiążę się to z ciągnięciem instalacji do tyłu i montażem włącznika światła. Dla średnio ogarniętego elektryka to jakaś godzina roboty :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
safik Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 czyli amerykany nie mają przeciwmgielnych z tyłu, tak? jak doprowadzić oświetlenie do naszych przepisów? przód i tył, bo do przodu też się czepiali... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JacekD Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Nie mają. Z przodu powinno się odłączyć pomarańczowe obrysówki i zastosować asymetryczną żarówkę świateł mijania. Może to wiązać się niestety z wymianą kostki podłączeniowej. Kazdy elektryk samochodowy ogarnie to bez problemu. reszta jw zrobiłem edit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio_d Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 Czy przypadkiem lampy do '04-05 nie są na dolnej krawędzi równe, a '06 maj na dolnej krawędzi niewielki łuk. Zobacz sobie oferty lamp na allegro i wtedy się przekonasz. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacool Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 Czy przypadkiem lampy do '04-05 nie są na dolnej krawędzi równe, a '06 maj na dolnej krawędzi niewielki łuk. Zobacz sobie oferty lamp na allegro i wtedy się przekonasz. Pozdrawiam równe lampy byly do rocznika 03 potem jest z "łukiem" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio_d Posted January 31, 2009 Share Posted January 31, 2009 No to elegancko Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts