AMI Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Witam, Dla jakiego cisnienia paliwa podawane sa dane o przepustowosci wtryskow? Wrocily moje tajemnicze wtryski z testow i czyszczenia i wyszlo 515cc przy 3 barach. I nie wiem czy to takie szczesliwe 440tki, czy ktos robil 500tki side feed? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 I nie wiem czy to takie szczesliwe 440tki, czy ktos robil 500tki side feed? Jeśli wszystkie wyszły równo po 515 to nie jest to kwestia szczęścia. [ Dodano: Sob Sty 10, 2009 11:23 pm ] Dla jakiego cisnienia paliwa podawane sa dane o przepustowosci wtryskow? dla takiego jakie jest w aucie w którym mają być zamontowane najczęściej 3 bary. Najważniejsze jest żeby wszystkie dawały tyle samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted January 11, 2009 Author Share Posted January 11, 2009 W imprezie chyba jest 2.7bara i tak, nie? Takze podejrzewam, ze ich wydajnosc przy seryjnym cisnieniu i tak bedzie sporo nizsza. Mniejsza o to - jak wszystko dobrze pojdzie, to i taj bede szukal zdecydowanie wiekszych, ale o tym pozniej Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 11, 2009 Share Posted January 11, 2009 Tak AMI w Imprezie seryjnie na listwie jest 2,7 bara. Co do wydajności wtrysków to na każdy bar ciśnienia powyżej 3 barów wydajność wtrysków wzrasta o ok.30% do pewnego momentu oczywiście ale można na tej podstawie założyć że jeśli przy 3 barach było 515cc to przy 2,7 bara będzie 10% mniej czyli ok.450-460cc więc wychodzi na to że są to 440-stki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted January 11, 2009 Author Share Posted January 11, 2009 Tak jak mowisz. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Polecam Walbro.... :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Polecam Walbro.... :grin: Zależy do czego, u mnie nie dała rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 To co zastosowałeś, jaką pompkę :?: :grin: :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruk Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 To co zastosowałeś, jaką pompkę :?: :grin: :smile: wyczynową pompę Bosch Performance 400l/h Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 Dobra, to ja mam znow pytanie do specow/praktykow z wtryskami zwiazane Czy tak wygladaja 550cc made by Unisia Jecs? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 Dobra, to ja mam znow pytanie do specow/praktykow z wtryskami zwiazane Czy tak wygladaja 550cc made by Unisia Jecs? Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Pozdrawiam a to nie sa przypadkiem 8xx? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 Hm... wg. sprzedajacego to sa 550cc Widze, ze w tym temacie nie ma latwo [ Dodano: Wto Lut 17, 2009 7:47 pm ] A takie glupie pytanie jeszcze - czy im nie brakuje przypadkiem tych plastikow, jak na tym zdjeciu na wtryskiwaczu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts