Jumpman Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Dakar tuż tuż, za jakieś 5 godzin start. Mimo nowego miejsca czuć klimat Legendy, najtrudniejszego rajdu. Trasa: To jak, Hołek dojedzie do mety :?: Dobra dobra, tak na poważnie to POLACY OGNIA :!: :smile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Stawiam,że Hołek mety nie zobaczy. Mało jest skuteczny.Statystyka jest bezlitosna.Ale trzymam kciuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intakwrx Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 O cholera od 23:00 Na Eurosporcie Dakar leci ! No to gaszę kompa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikad Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Ja tam niestety nie czuję klimatu tego magicznego, pustynnego Dakaru... Cóż, świat się zmienia - ramki i diesel w Imprezie, diesel i hybryda w SUV-ie Porsche no i Dakar w Argentynie HOŁEK OGNIA! Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Plenery rewelacja. Bardzo jestem ciekaw co z tego wyniknie bo oczekiwania są spore, IMHO musi wypaść lepiej niż oryginalny Dakar żeby zachowanie nazwy było usprawiedliwione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zajkos10 Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Jestem strasznie ciekaw tej nowej trasy, organizator zapewnia ,ze jest bardzo ciężka ale...jakoś nie mam przekonania, co do Hołka to zycze mu jak najlepiej ale w takich imprezach zdarza sie ,ze nie jest regularny :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 A ja lubię i Darkar i LeMans 24 godziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Ja też lubię LeMans ale czy tak samo byś lubił jakby je przenieśli do Indianapolis? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Hołek da radę. Stawiam że dojedzie w pierwszej szóstce. Nie mogę namierzyć mapy z pozycjami zawodników (GPS) tak jak to zawsze było. Ktoś pomoże ? [ Dodano: Sob Sty 03, 2009 9:34 am ] Na razie znalazłem to: http://www.tvp.pl/sport/rajd-dakar-2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 MARKO RALLY, szukam i szukam i tez tego nie widze... http://tracking.dakar.com/ASO/index_us.html - za bardzo tego nie ogarniam... Swoją drogą jak wygląda sprawa zamiany czasu :?: Czas podawany na dakar.com jest czasem lokalnym czy GMT+0 :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
szubaru Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Hołek da radę. Stawiam że dojedzie w pierwszej szóstce. też liczę,że tym razem da radę. [ Dodano: Sob Sty 03, 2009 12:16 pm ] Hołek ma 317 numer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Hołek ma 317 numer. to wiem, ale gdzie jest mapa z GPS-em ? !!! do jasnej cholery !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Czachor 5 po 169 km Zaczął ostro... Kierowcy samochodów jeszcze nie wystartowali... przynajmniej wg. strony tracking.dakar.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Czachor 5 po 169 km Spadł niżej. [ Dodano: Sob Sty 03, 2009 1:58 pm ] Coś mi źle pokazuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Dobrze Ci pokazuje spadł na 7 po 169km, na kolejnym pomiarze czasu awansował na 6 Czołówka w samochodach juz wystartowała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Durbos Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Brawo Czachor :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sabor Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 nooooo przyciął na koniec :grin: brawo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasdraz Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 No Hołek 9 po pierwszym etapie. A pierwszy w samochodzie nie dyszlowatym, gdyż przed nim żadnego benzyniaka nie było :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Hołek dobrze, Jacek Czachor fenomenalnie Tak po cichu sobie myślałem że Jacek może nawet wygrać. Już na poprzednim Dakarze 2 lata temu był chyba drugi, ale pomylił trasę i to grubo. Z Comą lub kimś z czołówki pobłądzili. POLSKA GOLA !!! :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Odnoszę wrażenie ,że pod względem medialnym tegoroczny dakar wypada jak na razie dość blado. Brak mapy z GPS, relacja w TV zaledwie 2 minuty, nie ma wywiadów z zawodnikami... może to tylko tak na początku. Polacy jak na 1 etap dali rade, wszyscy na mecie ,a i pozycje dobre Hołek pierwszy w "benzyniakach" :razz: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Fajna ta stronka z wynikami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasdraz Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Odnoszę wrażenie ,że pod względem medialnym tegoroczny dakar wypada jak na razie dość blado. Brak mapy z GPS, relacja w TV zaledwie 2 minuty, nie ma wywiadów z zawodnikami... może to tylko tak na początku. Polacy jak na 1 etap dali rade, wszyscy na mecie ,a i pozycje dobre Hołek pierwszy w "benzyniakach" :razz: Trudno po TVP oczekiwać czegoś lepszego Jak relacja z Dakaru to tylko Eurosport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jumpman Posted January 4, 2009 Author Share Posted January 4, 2009 Hołowczyc 6 miejsce przed Millerem z frabrycznego VW - czy to nie czasem jakiś Polski rekord :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARKO RALLY Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Hołowczyc 6 miejsce przed Millerem z frabrycznego VW - czy to nie czasem jakiś Polski rekord :?: Tak, to polski rekord. Poprzedni też należał do Hołka, było to 7 miejsce.Jacek Czachor jest piąty po dwóch etapach. Rafał Sonik jest drugi w quadowej klasyfikacji. Jak na razie jest miło, oby tak dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacky X Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Hołowczyc 6 miejsce przed Millerem z frabrycznego VW - czy to nie czasem jakiś Polski rekord :?: Hołek jedzie szybko.Pewnie niedługo ... jak tylko ciśnie,wypada z trasy.Ale wierzę,że tym razem będzie inaczej. Szkoda że Subaru nie promuje na tym rajdzie Forka Diesla, po tym jak się wycofali jako firma z RMŚ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts