Nessie Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Witam, mam Outbacka 2004 w nowej puszce. Kilka dni temu zaczęło mi hałasować w okolicy prawej przedniej szyby. Do prędkości ok. 80km/h jest OK, ale zaraz po przekroczeniu pojawia się głośne "furkotanie". Przy 120km/h jest nie do zniesienia, jakby mi koło głowy łopotała flaga na silnym wietrze. Problem pojawił się nagle, pewnego dnia przyjechałem do pracy na nocną zmianę i wszystko było OK, kiedy ruszyłem rano - zaczęło się. Dodam, że w nocy nie było żadnych przymrozków ani deszczu, nic. Tajemnicza sprawa. Sprawdziłem dokładnie i wszystko wygląda OK, szyba przylega do uszczelki tak jak przedtem, żadnych "obcych ciał" między nimi itp. Co może być przyczyną? Miał ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gourmet Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Może przyciąłeś pas albo płaszcz pasażera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Może przyciąłeś pas albo płaszcz pasażera? byc moze szyba sie minimalnie opuscila... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nessie Posted December 28, 2008 Author Share Posted December 28, 2008 OK, może warto wyjaśnić. Podczas któregoś offroadu musiała się obluzować osłona podwozia za prawym przednim kołem. Zauważyłem to dopiero po kilku dniach. Kiedy samochód stał to osłona niewiele odstawała, ale w czasie jazdy pęd powietrza odginał ją coraz bardziej i coś koło tych 80 km/h zaczynała szurać po asfalcie. Wierzcie lub nie, ale dźwięk jaki to powodowało brzmiał dokładnie jak pęd wiatru przez nieszczelną szybę :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomson156 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 mam ten sam problem :sad: znasz już przyczyne :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sherif Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 OK, może warto wyjaśnić. Podczas któregoś offroadu musiała się obluzować osłona podwozia za prawym przednim kołem. Zauważyłem to dopiero po kilku dniach. Kiedy samochód stał to osłona niewiele odstawała, ale w czasie jazdy pęd powietrza odginał ją coraz bardziej i coś koło tych 80 km/h zaczynała szurać po asfalcie. Wierzcie lub nie, ale dźwięk jaki to powodowało brzmiał dokładnie jak pęd wiatru przez nieszczelną szybę :shock: Chodzi Ci o oslone progow czy ta co idzie ronowlegle do progow od spodu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hagan Posted January 30, 2009 Share Posted January 30, 2009 Witam, mam Outbacka 2004 w nowej puszce Hej. Jak wygląda ta nowa puszka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts