Jump to content

Modele Subaru

nemo

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie czy wie ktoś ma jakies linki namiary na jakies dobre modele Subaru do składania np. BURAGO i gdzie to mozna kupić ja znalazłem jeden sklepik ale plastiki sa Subaru poszukuje metalowych

http://jur-met.win.pl/sklep/index.php

Za wszelkie namiary dziekuje z góry. :)

• Replies 70
  • Created
  • Last Reply
Posted

Bburago nie produkuje modeli Subaru. Bardzo dobrej jakosci sa modele firmy AutoArt, do ktorej linka wstawij kolega Roman :) A autka te do nabycia w kazdym salonie Subaru :P

Posted

Dzieki za linki. Na allegro nic nie ma ciekawego wartego uwagi. Chciałem metalowe ale skoro plastiki sa dobrej jakości ?? hmmm napewno sie zdecyduje. :)

Jeszcze raz dzieki

Posted

Planuję zakupić wypasiony model Impry WRC (02 chyba) firmy TAMIYA. Bardzo wysoka jakość, skzoda, ze 1:24, 130zł...

Te z salonu są dość drogie. ;( Chciałbym, zeby były Burago 1:18 :) TO już jest spore :)

Posted

Nalepszej jakości modele produkuje amerykańska firma EXOTO . Obawiam sie jednak, że do tej pory nie udało im się uzyskać zgody na wyprodukowanie modelu SUBARU, a szkoda. Do podziwiania na stronach

www.exoto.com

Posted

Mój syn dostał pod choinkę SI WRC 02 Tommi Makinen, Tamiya 1:24.

Bardzo mu się spodobała..... ale jak otworzył pudełko, to stwierdził, że nie ma cierpliwości i poszedł grać w DiabloII.

Więc zabrałem się do roboty o 16.00 po południu i skończyłem sklejanie o 4.00 nad ranem (z krótką przerwą). Przespałem się i od 11.00 do 15.00 oklejałem auto w wersji "Solbergowej" na Rajd Monte Carlo'02.

Najgorsze w tym wszystkim było to, że nie mogłem się oderwać - tak wciąga. Żona stwierdziła, że odwaliło mi absolutnie.

Polecam rewelacyjna sprawa :!: :!: .

Święty Mikołaju (czyt. Łaciat) - mozesz już mysleć nad kolejnym takim prezentem dla syna :wink:

pzdr

Posted

Własnie mam pytano czy tam kółka sie jakies kręcą albo coś w tym stylu?? w tych plastikach a swoją drogą szkoda ze takie małe jak ktoś by mógł to prosze o wymiary po sklejeniu.

Dziekuje z góry i pozdrawiam !!!

Posted

:lol::lol::lol:

Kręcą się, ale nie tak: Wziuuuuummmmm :wink: tylko można nimi obracać. To oznacza, że po dywaniku se nie pojeździsz :lol::lol::lol:

Ale przednie koła skręcają 8)

Bo ten model jest do postawienia na stole i patrzenia się jak sroka w kość. Najlepiej w towarzystwie znajomego, z którym też nie koniecznie wszystko jest OK. I opowiadanie mu ile to czasu spędziłeś nad modelem i że najdłużej zajęło ci wyklejenie wewnetrznej strony szprychowego O.Z.'eta mikroskopijnej wielkości napisem "PRODRIVE" :D

Wymiary - nie pamiętam; sprawdzę w domu.

pzdr

Apdejt: dł x szer x wys ok. 18 x 8 x 6cm; skala 1:24

pzdr

Posted

Na ulicy Strarowiślnej w Krakowie jest taki sklep w którym są tylko zabawki... Ostatnio zaopatrzałem sie tam w takie modeliki!!!!

Posted
Nalepszej jakości modele produkuje amerykańska firma EXOTO .

Tu by sie mozna wdac w dyskusje :wink: ja akurat uwazam, ze AutoArt kroluje, tym bardziej ze EXOTO ma cos popierniczone ze skala (sa wieksze :roll: ). Ale to oczywiscie subiektywna ocena.

Niemniej na pewno Exoto nalezy do najlepszych, sam mam kilka sztuk :) Moim zdaniem najlepsza trojka to wlasnie Exoto, AutoArt i Tamiya. Reszta, czyli firmy typu BBurago albo Maisto, to przy nich totalnyc bulszyt (aczkolwiek nie ukrywam, ze tych mam najwiecej - od czegos trzeba bylo zaczac, nie? :wink:)

Mowie oczywisce o metalowych modelach, nie mam czasu ani cierpliwosci do plastiku :)

Posted

tez zaczynalem od tych slabszych ale ... jak to sie mowi apetyt rosnie w czasie jedzenia. AutoArt zdoda - super ale powiem szczerze ze Tamiya jest mi blizej nie znana wiec nie moge sie wypowiadac. Mam EXOTO i jestem pod olbrzymim wrazeniem - problem - CENA !!!! ale ....

serdecznie pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

ja mam 3 modele plastikowe 1:24 - 2x Tamiya 1x Hasegawa (bo Tamiya nie ma pierwszej wersji imprezki :( ) i zdecydowanie niedługo kupuję czwarty - Tamiye oczywiście bo nie ma porównania (tak żeby miec i najnowszy look do kolekcji), zajawka w malwaniu i sklejaniu jest wielka :D a satysfakcja jeszcze większa 8)

Posted

Ferrari to nie Subaru więc można ciąć :twisted: kiedyś myślałem dużo jak by to było dwudrzwiową Impreze przerobić na cabrio, ale żeby po to ciąć model :shock: brrrr nigdy :!:

Posted
http://www.legacydiecast.com/xq/asp/id.AA78632/qx/review.htm

Jak zobaczyłem to, to poprostu skłaniam sie ku autoart i cieżko bedzie to przebić moim zdaniem przednia sprawa z tymi drzwiami i maską a silnik jak w prawdziwym subaraku poprostu tylko zamawiać :D

:shock: :lol: O łał!

60dolców to nie jest aż tak duzo za TAKIE cudeńko w 1:18, szkoda, ze nie MY2003 i w sedanie... Bym zakupił. :D A czy gdzieś w Naszym_Kochanym_Kraju wyrwie się AutoArta?

Chyba jednak zakupię Tamiye WRC02. Kurcze, bardzo chciałbym mieć metalowy... :roll: Są BBurago 1:18 może? Wolałbym cywilna wersję. :P

Edit:

http://www.ww-model.pl/img/24231.jpg[/img[

z ww-model.pl Hmm... 77zł, 1:24... Metal? Chyba kupię... A nie wiecie czy mozna wybrać kolor?

Posted

AutoArt dostaniesz w salonach Subaru. BBurago jest jak najbardziej w 1:18, ale nie maja Subarynek :wink:

A ten pomysl z przerobieniem wcale nie taki zly.... ale najsamprzod trzeba by pocwiczyc na jakichs tansyczh dyngsach :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...