Jump to content

GAZ W BOKSERZE - nie do purystów....

Kulik

Recommended Posts

Posted

Ostatnio widziałem nowiutkie zagazowane STI, wię jak się okazuje można.

Sam jeżdżę w tej chwili samochodem z instalacją (innej marki) i nie narzekam.

Moje pytanie dotyczy gazowania bokserów. Otóż do tej pory myślałem o zakupie i ew. zagazowaniu normalnego FORESTERA 2.0 lecz coraz bardziej mam chrapkę na 2.0 TURBO.

Pytanie czy ktoś z Was gazował którykolwiek z tych samochodów ( może ma namiary na kogoś takiego?). Jeśli tak to gdzie, jaką instalkę wkładał i jakie ma doświadczenia wynikające z eksploatacji?

Posted

Nie posiaam jeszcze szuwarka żadnego, ale czytałem już sporo zagazowanych wątków tutaj. Ogólnie da się całości wyciągnąć nastepujące wnioski:

1) Silniki N/A gazują się bez problemu i działają (zalecana instalacja IV generacji)

2) Silniki turbodoładowane też da sie zagazować, ale podobno są problemy z zestrojeniem takiej instalcji (wymagany specjalistyczny warsztat a nie garaż zdzichu i synowie), źle zestrojona instlacja może prowadzić do wypalani tłoków :)

Tak więc, jak nie masz turbo to zagazuj, jak chcesz turbo, to wiedz, że zostałeś ostrzeżony :)

Posted

Poszukaj w archiwum, i zapytaj Juniora ma turbo z LPG i jest z Wawy. Ja sam chetnie bym pojeżdził turbo z gazem. :wink:

Posted

jak chcesz sie dowiedziec mojej opinii na tan temat wal na prv a moja dobra rada jest nie poruszanie watku lpg na forum Subaru ......... mija sie z celem

• Ojciec Założyciel
Posted

Bokser na gazie :?: ......... no tak, coś słyszałem że chcą wytoczyć Gołocie proces :wink:

Pozdrowienia

Posted
jak chcesz sie dowiedziec mojej opinii na tan temat wal na prv a moja dobra rada jest nie poruszanie watku lpg na forum Subaru ......... mija sie z celem

dokładnie, bo do gazu to idole księcia Harry'ego posyłali ludzi! a tak serio to też bym pojeździł 2.0 turbo tyle, że na paliwo płynne :P

pozdrawiam

Posted
! a tak serio to też bym pojeździł 2.0 turbo tyle, że na paliwo płynne :P

pozdrawiam

no niezle sie musi wymiatac :) ile bym dal zebym sobie takim pogrzal gdzies na jakims wypas torze

Posted
no niezle sie musi wymiatac :) ile bym dal zebym sobie takim pogrzal gdzies na jakims wypas torze

no ja raczej myslałem o drodze krajowej nr 7 :P

no droga krajowa tez moze byc :D wazne zeby byla dobra nawieszchnia

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...