Jump to content

Eksploatacja FORESTERA - zakres i koszty.

Kulik

Recommended Posts

Posted

Jak już pisałem napaliłem się na FORYSIA. Chcę kupić egzemplarz ok 99 roku. W związku z tym pytanie: ile kosztuje zrobienie rozrządu, ile sprzęgło, amorki, tarcze i klocki, płyny (czy w związku z 4x4 jest jakiś dodatkowy płyn w układzie przeniesienia napędu?). Gdzie kupuje się części do tego samochodu (jakieś adresy www ?) i gdzie się go serwisuje za normalne pieniądze w okolicach Warszawy - tak by czegoś nie zepsuli.

Nie chcę doprowadzić do sytuacji, że kupię samochód i nie będę miał za co jeździć...raz za młodu już kupiłem sobie super samochód...tyle, że skarbonkę.

I jeszcze jedno ile w warszawskich warunkach taki samochodzik pali?

Z góry dziękuję za kompleksowe i rozbudowane odpowiedzi!!!

Posted

Hej mam Forysia od dwóch miesięcy. WPrawdzie wrsję Turbo ale szacunkow koszty jakie mi wyszły dotychczas:

przegląd po 112500: 1030pln w tym:

- robocizna 240

- olej Castrol TWS 10w50 - 340 pln

- filtr klimatyzacji - 240 pln

i inne drobiazgi:

spalanie:

tankowałem 5 razy

średnie spalanie wyszło pomiędzy tankowaniami ( na razie jeszcze zapisuję ) cykl mieszany, ale większość to miasto

1. 13,5 l/100 km

2. 13,3 l/100 km

3. 12,7 l/100 km

4. 14,0 l/100 km

5. 11,6 l/100 km

przy wolnossąsym myślę że będzie palił ze 2 litry mniej

i to wszystko.

pozdr

Posted

Nie byłem. A to zdjęcie, które prawdopodobnie wprowadziło Cię w błąd to dopiero mój planowany nabytek :)

Posted
Nie byłem. A to zdjęcie, które prawdopodobnie wprowadziło Cię w błąd to dopiero mój planowany nabytek :)

Pytanie bylo do Azraela. Zle je umiescilem :D Sorki

Posted
Dla rocznika 2001- ale wersji turbo spalanie max 13.5 w mieście.

pozdrawiam

kurcze, spokojny z ciebie czlowiek.

pzdr,

abt

Posted

pozdrawiam

Taa, 13 to mi maksymalnie spalił wolnossący i jakoś strasznie go nie piłowałem wtedy,pewnie można by dużo bardziej.

Posted

pozdrawiam

kurcze, spokojny z ciebie czlowiek.

pzdr,

abt

Dokladnie, bardzo spokojny . . .

Posted
Taa, 13 to mi maksymalnie spalił wolnossący i jakoś strasznie go nie piłowałem wtedy,pewnie można by dużo bardziej.

średnio 11-12L

Tor 35L :twisted:

Posted

pozdrawiam

Znaczy sie ......... Ty go na lawecie wozisz ????

U mie max to belo 32,5 a minimalne .......... raz mie sie udalo nie zasnonc na ( i tu przepraszam za wyrazenie ) autostradzie katowickiej, zapierdzielawszy ( i tu sie skup ) .......120 km/h wyszlo 7,9. Normalnie pali mie cos tak .........srednia z powyzszych dwóch wartosci.

Mysze poprosic ortopede zeby mie lzejszo proteze zrobil.

Mamusia

Posted

Walduś ale u ciebie to trza doliczyć jeszcze energie napojów w żyłach tak że suma sumarum spalanie będzie "nieco" większe...

Posted
Walduś ale u ciebie to trza doliczyć jeszcze energie napojów w żyłach tak że suma sumarum spalanie będzie "nieco" większe...

Ogolnie nasz wspolny metabolizm krztaltuje sie na poziomie srednim bardzo wyzszym ze wskazaniem na.............. "bardzo". To so jednak lata cwiczen i nie bedzie mie tu mlodziez czynastoma litrami stresowac. To so u mie co najwyzy niezbenne minima.

Mamusia

Posted

Oj, Panowie jak się jeździ powolutku- aby nie przegapić innej subarynki i zdążyć pozdrowić to tak jest. A subarynek tu niestety jak na lekarstwo :wink:

pozdr.

Posted
Mam pytanko nie byles moze przypadkiem na wyscigach na 1/4 mili w Modlinie organizowanych przez Samsunga?

Był kumpel (hwojtek) moim autem, a co??

Posted

spoczko moj pali 13 jak jezdze spokojnie po tym tandetnym miescie :D a lepiej nie wspominac ile pali jak sie jezdzi tak jak fabryka na to pozwala :D

• 4 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...