Jump to content

Czym się różnią- EUROPEJSKIE OD USOWATYCH

Kameleon 02

Recommended Posts

Posted

Tak jak w pytaniu czym Wyłupiaste Sti "europejskie" różni się od "Nowego" Sti USA TYLKO niech nikt nie pisze że silnikiem :!:

Chodzi mi o zawieszenie koła itp. Pytam bo zamawiając części z USA cały czas sie zastanawiam czy będą pasowały i czy poza silnikiem i wygladem te samochody się róznią w taki sposób że np coś nie będzie pasowało?

Posted
silnikiem

:lol::lol::lol:

A tak na serio to jak to jest z kołami i zawiasem to nie wiem, ale wersje USA co oczywiste mają symetryczny układ świateł, oraz mają przednie błotniki bez kierunkowskazów...

Posted

z tego co pamietam, a bylo troche o tym na forum, jakies czesci zawieszenia sa inne, i mocowania czegos sa jak w spec-c, kurcze, niech ktos wtajemniczony pomoze, w kazdym razie lepiej wstrzymaj sie z tymi zamowieniami bo jest tego troche.

Posted

w 2005 (pewnie nie tylko us) jest inny rozstaw srub mocujacych kolo.

a z tego co czytalem intresuja cie felgi. no i silnik jest inny :lol::lol::lol:

pzdr,

abt

Posted

nawet us model 2004 i 2005 różnią się w stosunku do siebie :lol:

ale od europejskiego na pewno bo w us:

- nie ma "plasticzków" (bocznych kierunkowskazów na błotnikach) - jedyny element po którym można odróżnić amerykańca no chyba że pozostawisz sobie świecące cały czas "pomarańczki" z przodu,

- są dużo mocniejsze światła z przodu, tzw. HID

- elektryczna przepustnica

- wtryski 480

- inne zawieszenie z przodu

- dccd (ma to SE i wr1)

- czarne tło zegarów

- pojemność :lol:

- wałki

- turbina VF39

- komputer

- jedzie od 2.800 obrotów, nisko zawieszony moment

- mocą i wartością momentu

- niższe spalanie - ale chyba nie o to chodzi w tej marce :wink:

- światła symetryczne

- super oponki na lato i wodę re070 potenza ale to podobno też ma europejczyk, głośne ale najlepsze na jakich kiedykolwiek czymkolwiek jeździłem,

- inny "design" felg alu

- przede wszystkim ceną - 32.000 USD w salonie :shock: używane w dobrym stanie od 20.000 USD w górę,

to z głowy, mam więcej technicznych danych ale teraz córa chce układać klocki więc dopiszę resztę jak odnajdę pełną specyfikację, zresztą tak jak napisano powyżej, już kiedyś był podobny temat

Posted

Coś tak tu czytałem, że zawiecha jest zestrojona bardziej komfortowo, no i felgi mają mniejsze w serii... :P A poza tym to wolałbym z USA. :)

Posted

komfortowo :lol: przez pierwsze dni obawiałem się o wstrząs mózgu ale można sie przyzwyczaić, teraz wydaje mi się w sam raz na polskie dziury, sztywno ale nie taczka,

felgi 17/8 nie wiem czy taki sam rozstaw śrub, nie sprawdzałem

Posted

przeca napisałem pojemnością :lol:

tak se patrzę na tę moją niepełną listę to ... poza ustawieniem w boksera, budą i siedzeniami (które też sie zresztą trochę różnią) to jest to zupełnie inne auto :lol: - "subarusa" :lol:

Posted

Bardzo kurna śmieszne to ogólnie kicha z tymi częściami

czy mi się wydaje czy 2.5 to jest podróba Subaru w orginale to jest chyba 2.0 :lol:

Tak wiem lepiej jeździ ale to i tak jest podróba :wink:

Posted

ja ci dam podróbę :wink: , czystej krwi porządne subaruso made in japan, specjalnie nie robią na europę bo kto by kupił 2.0 za kilkanaście czy kilkadziesiąt procent więcej piniendzy, tylko kolekcjoner jakiś :wink:

kicha z częściami - nie powiedziałbym, kurier działa przez ocean i jest tam delikatnie mówiąc - trochę taniej :D

Posted
- niższe spalanie - ale chyba nie o to chodzi w tej

:shock:

stwierdzasz tak na podstawie wlasnych porownan eu i us ??????

pzdr,

abt

Posted

a nie jest jeszcze tak, ze przy wlaczeniu zaplonu (us) wszystkie wskazowki

przez chwile pokazuja maks. u nas legacy chyba tak ma, prawda ??

pzdr,

abt

Posted

prędkościomierz w milach na zewnętrznej skali i w km na wewnętrznej, temperatura w farenheitach, przebieg w milach, zegary "testuja się" przyodpaleniu jak defi :D , podświetlenie na czerwono j/w

Posted

Kameleon, zanim zamowisz cokolwiek to najpierw wyslij maila z zapytaniem do sklepu czy czesci beda pasowaly do twojego auta. Podaj w mailu VIN, to bedziesz mial pewnosc ze dostaniecz to co potrzebujesz. Trzeba jeszcze pamietac ze w stanach podajac rocznik, nie uzywa sie daty produkcji lecz rocznik modelu.

Posted

pzdr,

abt

tak, średnie spalanie niższe o ok. 20-30 proc.

Posted

- czarne tło zegarów

-

i czerwone podświetlenie 8) i jednocześnie predkościomierz w milach :P 8)

Oz, takie zegary będe ściągał z USA, tylko nie mam pewności czy będą pracowały w wrx-ie? A żaden sklep nie raczył mi odpowiedzieć na email :roll: A może Tysię orientujesz czy to zabangla?

Posted

marcin - obawiam się że nie będą działać bo steruje nimi komp który jest inny u ciebie, ale głowy sobie nie dam uciąć :D jest mała szansa że będzie je można podpiąć na jakimś "pająku kablowym" made in poland :wink: ale nie wiem czy jest sens ryzykować, up to you

Waldemarze :wink: - ciekawe czy dałoby sie wtedy wytłumaczyć przekroczenie prędkości brakiem widoczności zegarów w wywiadzie z suszarką krzakową :D

Posted
marcin - obawiam się że nie będą działać bo steruje nimi komp który jest inny u ciebie, ale głowy sobie nie dam uciąć :D jest mała szansa że będzie je można podpiąć na jakimś "pająku kablowym" made in poland :wink: ale nie wiem czy jest sens ryzykować, up to you

To mnie zmartwiłeś :cry: no ale jeszcze nie tracę nadziei...

Posted

Waldemarze :wink: - ciekawe czy dałoby sie wtedy wytłumaczyć przekroczenie prędkości brakiem widoczności zegarów w wywiadzie z suszarką krzakową :D

Mie osobiscie zegary przeszkadzajo i mie rozpraszajo. Ja kce czarna, podswietlane na czano. U mie ma byc podwietlona popielniczka, i tu sie bede upieral przy jarzyniowce.

Mamusia

Posted

pzdr,

abt

tak, średnie spalanie niższe o ok. 20-30 proc.

a ile pali ci w miescie, przy normalnej jezdzie.

czyli bez szalenst, ani wleczenia sie przepisowego...

pzdr,

abt

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...