Jump to content

Podziele sie swoim szczesciem;-)

TomekEl

Recommended Posts

Posted

No i zalozylem komplet SS Dzwiek jest miodny a podobno ma byc jeszcze lepszy Jako ze nie znam sie na wydechach i nie jezdzilem wczesniej SI z SS mam pytanie. Mam wrazenie ze poza bulgotem z wydechu od okolo 2 krpm pojawia sie gwizd. Czy to turbine slychac przez wydech czy moze jest jakas nieszczelnosc na polaczeniach. Uszczelki wszystkie dalem nowe poza koncowym tlumikiem ta poszla z odzysku.

Juz wiem dlaczego Szczepan (Czoper) smial sie z mojego seryjnego wydechu a i koni chyba troszke przybylo.

Posted
Mam wrazenie ze poza bulgotem z wydechu od okolo 2 krpm pojawia sie gwizd.

Zamyka sie wastegate i troszeczke "faluje". Bardzo wyraznie slychac ten dzwiek przy niskich temperaturach, w lecie jest duzo ciszej.

Posted

Fajny wątek :-) A mnie coś od miesiąca stukało z tyłu doprowadzając mnie do rozpaczy. Wywaliłem wszystko z bagażnika i ciągle stukało. A wczoraj mój syn odkrył, że poluzowana jest jedna śruba w nieszczęsnej kratce. Dokręciłem i znowu czuję niezmąconą przyjemność z jazdy.

Jak widać szczęście ma różne oblicza :-)

Posted
gratuluję wydechu. ciekawe kiedy ja taki będę miał... :P

to ja korzystając z okazji pochwalę się, że ojciec wrócił z przeglądu z rozpórką na przednim zawieszeniu :)

pozdrawiam

Fajnego masz tate :)

Posted

no, fajny wątek :D a ja zatankowałem pierwszy raz 100 oktanów i naprawdę różnica jest spooora - nawet przy zapalaniu porannym!

tez ze ona musi byc taka droga.... :(

Posted
Fajnego masz tate :)

no nie? :) dodam jeszcze, że prezes serwisu coś też jeszcze wspomniał o znajomych w warsztacie tunerskim, którzy zajmują się m.in. chipami :)

w sumie nie musiał mi o tym mówić, prawda? :twisted:

pozdrawiam

Posted

jak sie chwalic, to sie chwalic. Od srody jezdze pierwsza moja Subarynka.Ręcze, że nie ostatnią. Legacy turbo, staruszek 1992, kombi ale całkiem fajne :twisted: No juz pierwszy 1000km padł. Jeszcze trzeba sie sporo nauczyc ale zakrety pokonuje całkiem, całkiem nie najwolniej. Tylko gdzie ten snieg do cholery, w styczniu czarno !!!

Posted
jak sie chwalic, to sie chwalic. Od srody jezdze pierwsza moja Subarynka.Ręcze, że nie ostatnią. Legacy turbo, staruszek 1992, kombi ale całkiem fajne :twisted:

to zgodnie z forumową tradycją,prosimy o fotki Legaski 8)

Posted

SS i to jest to. Zmężnieje za pare tys. km.

Gwizdami się nie martw. toż to nowy wydech.

A co Czoper znalazł w Twoim wydechu, zapchany kat?

Posted

Nie kat chyba byl okej ale jak mowilem ze fajnie chodzi to smial sie zebym wymienil wydech to dopiero poczuje jak fajnie chodzi :D A co do gwizdow to nawet sa fajne, jak bym mial BOV'a w wydechu. Mam nadzieje ze to nie turbina robi pa,pa :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...