Jump to content

Zapach i lokalizacja wycieku

Piskoor

Recommended Posts

Posted

No cóż...kolejny post z tym związany

Włąsnie zszedłem aby zaznaczy markerem poziom płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym....

i co...

sucho!!

wczoraj był uzupełniany...wprawdzie przy lekko ciepłym silniku ale to raczej niemożliwe aby była aż taka różnica..

Odkręciłem zakrętkę wlewu do chłodnicy i tam jest płynu pod nakrętke.

Wg. mojego procesu dedukcji oznacza to iz chłodnica jest raczej szczelna i prawdopodobnie ubywa płynu ze zbiornika wyrównawczego....

Może tak byc?

I jaki może by koszt nowego zbiornika ?

pozdr

Posted

upssssss

no ale to na przeglądzie chyba by zauważyli

a swoją drogą czemu uszczelka pod głowicą ????

nie mam pojecia jaki to może mie związek, ale wycieków żadnych nie widac, zdemontowali płytę pod silnikiem i tam też zero jakichkolwiek sladów

Posted

Właśnie dlatego, że nie widać to na uszczelke padło moje podejrzenie. Po prostu możliwe jest zasysanie plynu do cylindrów....

Pozdrawiam

Posted

A silnik nie powinien się wtedy bardziej grzac ? z temp. u mnie wszystko w porządku, nawet do połowy skali nie dochodzi

i chyba ubywało by tez płynu nie tylko ze zbiornika wyrównawczego ale i z chłodnicy .....

nie wiem laik jestem :D:D

ale za pół roku,...... :)

Posted
Właśnie dlatego, że nie widać to na uszczelke padło moje podejrzenie. Po prostu możliwe jest zasysanie plynu do cylindrów....

Pozdrawiam

Ale wtedy to by chyba zapachu nie czuł :) Może ciura gdzieś po kolektorze wydechowym?

Posted
No cóż...kolejny post z tym związany

Włąsnie zszedłem aby zaznaczy markerem poziom płynu chłodniczego w zbiorniku wyrównawczym....

i co...

sucho!!

wczoraj był uzupełniany...wprawdzie przy lekko ciepłym silniku ale to raczej niemożliwe aby była aż taka różnica..pozdr

ja bym proponował dolewać na całkowicie zimnym silniku i na całkowicie zimnym kontrolować bo wtedy masz w miarę pewny poziom...

Odkręciłem zakrętkę wlewu do chłodnicy i tam jest płynu pod nakrętke.

żeby się upewnić proponuje zakupić lub podjechać do serwisu i wsypać do płynu specjalny proszek który wykrywa wycieki - w miejscu wycieku zostaje plama koloru np niebieskiego - wtedy będziesz pewny na 100%.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...