Jump to content

Sprzegło w WRX

Leszek

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam maly problem ze sprzeglem w WRX. Nie wiem czy byl juz ten temat kiedys poruszany, jesli tak to odeslijcie mnie do niego jak nie to prosze o pomoc. Spalilem seryjne sprzeglo i zamontowalem troche lepsze bo niby bardziej wytrzymale sprzeglo z dociskiem i lozyskiem exedy ale mam problem bo niby mialem miec troche polsprzeglo a jak probuje cofnąc albo albo zawrocic i chociaz chwile przytrzymam go na sprzegle to sie strasznie pali. Mail ktos kiedy spodobne problemy, moze zostalo źle zamontowane albo materialy złe wyszly z fabryki, co wy na to?

Posted

Ja mialem sprzeglo exedy w STI, przy manewrach na podworku albo przy wolniejszym ruszaniu zawsze pojawial sie zapach spalonego sprzegla:/

Posted

A może było to poprostu przyzwyczajenie do starego (czyt. poprzedniego) auta..... mi powtarzali, że tym autem się nie jeździ na...półsprzęgle, bo moment obr za duży a docisk sprzęgla za słaby.

Posted
Witam,

mam maly problem ze sprzeglem w WRX. Nie wiem czy byl juz ten temat kiedys poruszany, jesli tak to odeslijcie mnie do niego jak nie to prosze o pomoc. Spalilem seryjne sprzeglo i zamontowalem troche lepsze bo niby bardziej wytrzymale sprzeglo z dociskiem i lozyskiem exedy ale mam problem bo niby mialem miec troche polsprzeglo a jak probuje cofnąc albo albo zawrocic i chociaz chwile przytrzymam go na sprzegle to sie strasznie pali. Mail ktos kiedy spodobne problemy, moze zostalo źle zamontowane albo materialy złe wyszly z fabryki, co wy na to?

Miałem identyczną sytuację w GT. Po wymianie na nowe sprzęgło strasznie śmierdziało podczas manewrów. W każdym razie zrobiłem na nim 50k km (później sprzedałem Imprezę) a sprzęgło pracowało nienagannie...niestety nieprzyjemny zapach pojawiał się nadal

Posted

Ja kupiłem wrx'a juz ze ślizgającym się sprzęgłem, ale w ogóle nie śmierdziało. Po wymianie na nowe ori subaru było ok do czasu aż się zakopałem i próbowałem wyjechać, troche je wtedy nadpaliłem. Ponieważ podśmiargiwało i przy ruszaniu czuć było wibracje to pomyslałem że nastęopne będzie do wymiany (nawet już mam na ta okazję ap racing :wink: ). Ale przejechałem już od tej chwili chyba ze 20kkm, wibracje ustały, jedynie przy ostrym pałowaniu na szutrze potrafi zaśmierdzieć, a tak to trzyma rewelacyjnie.

Posted

U mnie tez jakos sprzeglo przyszarpywalo przy ruszniu. Troche zaczelo mnie to draznic i zaczalem rozgladac sie za nowym kompletem.

Dzisiaj dalem autku troche w palnik na ul Chlodnej i jak reka odjal nic nie szarpie :D

Posted

Dzisiaj dalem autku troche w palnik na ul Chlodnej i jak reka odjal nic nie szarpie :D

mowimy o Chlodnej w Warszawie na Woli przy Zelaznej?

bo to przeciez ulica cala brukowana. serce mnie boli jak musze tamtedy

przejezdzac :-)

b.

Posted

mowimy o Chlodnej w Warszawie na Woli przy Zelaznej?

bo to przeciez ulica cala brukowana. serce mnie boli jak musze tamtedy

przejezdzac :-)

b.

Tak to wlasnie tam :D Czekalem na kumpla i tak z nudow a ze kostka to ladnie bokami idzie :D a sniegu nie widac :!:

Posted
Ja mialem sprzeglo exedy w STI, przy manewrach na podworku albo przy wolniejszym ruszaniu zawsze pojawial sie zapach spalonego sprzegla:/

no wlasnie mam ten sam problem i co mam tak po prostu jezdzic, jak ja z podworka nie moge wyjechac bez przypalenia, to bedzie w koncu tak ze je bede przypalal (bo za malo mam miejsca zeby puscic calkowicie i nie trzymac na sprzegle) to znowu mi sie sypnie a kolejnego zakupu sprzegla juz chyba nie dam rady pociągnąć. Ale ogólnie z waszych wypowiedzi wnioskuje ze trzeba jeździć, no dobra zobaczymy, jak ktos mial cos jeszcze mądrego do tego tematu byłbym wdzięczny. Dzieki

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...