Jump to content

SZYBKIE PYTANIE O OFFSET W STi

Kameleon 01

Recommended Posts

Posted
JAKI JEST W STI ROK PRODUKCJI 2001 :oops:

Dzieki za odpowiedź

Offset w STi 2001 wynosi 53mm.

Jeśli szukasz 17-ek, nie będzie łatwo - ważne jest wygięcie ramion felgi.

pozdr!

Posted

Z tego co wiem to felga powinna miec wymiar 8x18, et ~51. Dla STI pasowala by oponka 225/40 lub 235/40.

Przynajmniej takie parametry maja felgi OZ dla SI.

Posted

Ja zakładałem 225 ale kolejne założe 235, szersze są bezsensu na naszych drogach ponieważ auto lata po koleinak jak po pupie niemowlaka :x I każde wyprzedzanie wymaga kontrowania

Posted

To jak to jest z tymi kołami czy jezeli offset się zgadza i rozmiar jest większy niż 17 to też istotny jest kształt felgi :? bo chce ściągać felgi z usa ale boję się że jak je sciągne to nagle okarze sie ż enie pasują

Posted
To jak to jest z tymi kołami czy jezeli offset się zgadza i rozmiar jest większy niż 17 to też istotny jest kształt felgi ?

Wiekszosc felg z regoly powinna byc okragla :wink:

Offset powiazany jest z szerokoscia felgi, tutaj masz prosty kalkulator sprawdzania jak beda pasowaly felgi o roznych parametrach http://toy4two.home.mindspring.com/offset.html, warto tez sprawdzic ten watek http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=448097&page=4&pp=25, musisz raczej pytac o kakretne modele bo nawet jesli rozmiarowo felga pasuje to moze nie wejsc na hamulce.

Mozesz napisac jaki model kol Cie interesuje?

Posted

Oczywiscie ze cena za jedna. Wydaje mi sie ze jesli zostaniesz przy oponie 225 albo 235 to wystarczy jak wezmiesz felge szeroka na 7.5" albo 8" i offset 48.

Posted

NO i kupa nie będzie nowych kółek :? niestety mozę sie okazac że chociaż rozmiarowo na papierze felga powinna pasować to jak już przyjdzie do zakładania to można sie zdziwić

może ma ktoś zdjecia na których w sti założone są inne felgi niż standardowe bo wtedy będzie pewność ze pasują

wszystkie wymiary jeżeli chodzi o koła są takie same jeżeli chodzi o impreze z 2001 a 2004 :?:

Posted

W ktorym miejscu jest napisane ze rok produkcji 2002? Ja tam widze tylko "Model Year 2002-2004" wiec obejmuje auta wyprodukowane od polowy 2001 do polowy 2003.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...