Jump to content

Pakiet prodrive

Guest Jaca

Recommended Posts

Posted

Mam pytanko ? impreza STI

Z jakich elementów składa się pakiet tuningowy prodrive podnoszący moc do 305 KM i moment do 400NM

Jaki jest zakres prac przy montowaniu i na czym te prace polegają.?

Czy ktoś to robił u siebie ? kiedy (auto nowe ,po dotarciu ....?)

Jakie są odczucia i refleksje?

Dzięki za każdą opinie i uwagę

:?: Jacek

Posted

Ja mialem doczynienie z tym 2 razy najpierw w Imprezie Sti'03 i teraz w Solberg Edition , za pierwszym razem auto bylo datarte, a w solberg edidtion od poczatku byl pakiet. Roznica jest odczuwalna i to bardzo auto oprocz tego ze lepiej przyspiesza to jest bardziej elastyczne, zmiany dotycza: pompy paliwowej, wydechu i zmiany oprogramowania chyba tyle:)

Posted
ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg :evil:

:shock:

PPP bazuje przecież na ECU-TEC'u

A co do tego kiedy, to Prodrive niby zaleca żeby auto było dotarte i miało 10k km

Posted
ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg :evil:

:shock:

PPP bazuje przecież na ECU-TEC'u

A co do tego kiedy, to Prodrive niby zaleca żeby auto było dotarte i miało 10k km

tez slyszalem o tym, ale to robi sie troche bezsensowne. czemu Prodrive majac wielkie mozliwosci korzysta z "pomocy" Ecu-Tec'u? POlska to dziwny kraj, jak to w SZTOSIE zostalo powiedziane, bo np: w Deutschlandach jak sie ktos zdecyduje na ECUTEKA, np: u KOCH'a to nie ma utraty gwarancji,a u nas jest. Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski?

Posted

Zależy gdzie się robi i serwisuje. W Polsce też można. :)

Posted
Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski?

Gwarancje masz ale nie w do końca w Polscetzn naprawiasz samochód dostajesz fakture no i wysyłasz ją np do niemiec (tam gdzie zakładałś) i oni zwracają pieniądze

Posted
Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski?

Gwarancje masz ale nie w do końca w Polscetzn naprawiasz samochód dostajesz fakture no i wysyłasz ją np do niemiec (tam gdzie zakładałś) i oni zwracają pieniądze

ciekawe czy to dziala :roll:

Posted

Jacy chyba chodziło o to jak z STi zrobić Solberga. To ja też się pytam, chociaż wątpię, czy za 2000 euro ( chyba taka była różnica w cenie) mozliwe jest wykonanie takiej operacji.

Posted
Jacy chyba chodziło o to jak z STi zrobić Solberga. To ja też się pytam, chociaż wątpię, czy za 2000 euro ( chyba taka była różnica w cenie) mozliwe jest wykonanie takiej operacji.

Wszystko można kupić i sprowadzić ale czy zmieści się to w tej cenie :roll:

Posted

Moze i mozna przerobic sti tak zeby wygladalo jak Solberg edition i mialo taka sama moc ale w normalnym Sti nie ma aktywnych dyfrow, a Solberg je ma.

Posted
Moze i mozna przerobic sti tak zeby wygladalo jak Solberg edition i mialo taka sama moc ale w normalnym Sti nie ma aktywnych dyfrow, a Solberg je ma.

Ale chyba DCCD też można juz dokupić :)

Posted

Ale chyba DCCD też można juz dokupić :)

Dokładnie, właśnie o tym piszemy gr1zly :wink:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...