Guest Jaca Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Mam pytanko ? impreza STI Z jakich elementów składa się pakiet tuningowy prodrive podnoszący moc do 305 KM i moment do 400NM Jaki jest zakres prac przy montowaniu i na czym te prace polegają.? Czy ktoś to robił u siebie ? kiedy (auto nowe ,po dotarciu ....?) Jakie są odczucia i refleksje? Dzięki za każdą opinie i uwagę :?: Jacek
gr1zly Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Ja mialem doczynienie z tym 2 razy najpierw w Imprezie Sti'03 i teraz w Solberg Edition , za pierwszym razem auto bylo datarte, a w solberg edidtion od poczatku byl pakiet. Roznica jest odczuwalna i to bardzo auto oprocz tego ze lepiej przyspiesza to jest bardziej elastyczne, zmiany dotycza: pompy paliwowej, wydechu i zmiany oprogramowania chyba tyle:)
wrx33 Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Miałem ostatnio przyjemność jazdy STI i Solbim. Różnica jest ogromna.
wrx33 Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Ten to ciągle ma farta :-/ Eeeeee tam farta. Na Subaru Emotion byłem.
colirzadzi Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg
colirzadzi Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg
Niuniek Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg :shock: PPP bazuje przecież na ECU-TEC'u A co do tego kiedy, to Prodrive niby zaleca żeby auto było dotarte i miało 10k km
colirzadzi Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg :shock: PPP bazuje przecież na ECU-TEC'u A co do tego kiedy, to Prodrive niby zaleca żeby auto było dotarte i miało 10k km tez slyszalem o tym, ale to robi sie troche bezsensowne. czemu Prodrive majac wielkie mozliwosci korzysta z "pomocy" Ecu-Tec'u? POlska to dziwny kraj, jak to w SZTOSIE zostalo powiedziane, bo np: w Deutschlandach jak sie ktos zdecyduje na ECUTEKA, np: u KOCH'a to nie ma utraty gwarancji,a u nas jest. Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski?
wrx33 Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 ecutek jest chyba duzo bardziej skuteczny i troche tanszy, jedyna wada= gwarancja idzie weg Zależy gdzie się robi i serwisuje. W Polsce też można.
Niuniek Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski? Gwarancje masz ale nie w do końca w Polscetzn naprawiasz samochód dostajesz fakture no i wysyłasz ją np do niemiec (tam gdzie zakładałś) i oni zwracają pieniądze
colirzadzi Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Moje pytanko: czy jak sie zalozy pakiecik w niemczech i teoretycznie gwarancja jest to jak to bedzie wygladalo po przyjezdzie do Polski? Gwarancje masz ale nie w do końca w Polscetzn naprawiasz samochód dostajesz fakture no i wysyłasz ją np do niemiec (tam gdzie zakładałś) i oni zwracają pieniądze ciekawe czy to dziala :roll:
marcinJ Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Słyszałem, że dealerzy Ecuteka w Niemczech to straszni leszcze, wszystko co biorą w swoje łapy wybucha
colirzadzi Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Słyszałem, że dealerzy Ecuteka w Niemczech to straszni leszcze, wszystko co biorą w swoje łapy wybucha :shock:
Biohazard Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Jacy chyba chodziło o to jak z STi zrobić Solberga. To ja też się pytam, chociaż wątpię, czy za 2000 euro ( chyba taka była różnica w cenie) mozliwe jest wykonanie takiej operacji.
Niuniek Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Jacy chyba chodziło o to jak z STi zrobić Solberga. To ja też się pytam, chociaż wątpię, czy za 2000 euro ( chyba taka była różnica w cenie) mozliwe jest wykonanie takiej operacji. Wszystko można kupić i sprowadzić ale czy zmieści się to w tej cenie :roll:
gr1zly Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Moze i mozna przerobic sti tak zeby wygladalo jak Solberg edition i mialo taka sama moc ale w normalnym Sti nie ma aktywnych dyfrow, a Solberg je ma.
marcinJ Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Moze i mozna przerobic sti tak zeby wygladalo jak Solberg edition i mialo taka sama moc ale w normalnym Sti nie ma aktywnych dyfrow, a Solberg je ma. Ale chyba DCCD też można juz dokupić
Niuniek Posted December 30, 2004 Posted December 30, 2004 Moze i mozna przerobic sti tak zeby wygladalo jak Solberg edition i mialo taka sama moc ale w normalnym Sti nie ma aktywnych dyfrow, a Solberg je ma. Ale chyba DCCD też można juz dokupić Dokładnie, właśnie o tym piszemy gr1zly :wink:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.