Skocz do zawartości

Subaru WRX a import

robi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem nowym uzytkownikiem, jest to moj pierwszy post wiec na poczatku chcialem sie z wszystkimi przywitac. Jakis czas temu zakochalem sie w Subaru, i postanowilem wlasnie taki samochod se kupic. Mam pytanie do was odnosnie importu Imprezy WRX z USA('01, '02 lub '03). Z tego co sie orientuje jest to dosc oplacalne i zaplacil bym duzo mniej niz kupujac "krajowke". Znam mniej wiecej ceny komisow (dealerow sprzedajacych uzywane) ale wolal bym kupic cos na aukcji policyjnej. Moze cos lekko stuknietego, zawsze to mozna znalezc jakas okazje (oczywiscie w miarach rozsadku). Chcialem sie dowiedziec czy gra jest warta swieczki i za ile mniej wiecej mozna kupic taka z aukcji. Niejest to tani samochod serwis tez nienalezy do najtanszych ubezpieczenie za takie cos jest wysokie, nie chce sie wwalic w bagno wiec prosze -POMOCY :) z gory dzieki za wszystkie odp.

Opublikowano

Pamietaj że WRX US-spec jest znacznie słabszy od tego europejskiego pod wieloma względami - hamulce, zawieszenia, poza tym może być problem z serwisem. Jeżlei już to oplacałoby się sprowadzać STI US-spec.

Opublikowano

Wiem ze US i Europejska wersje roznia sie, ale nie myslalem ze do tego stopnia ze sprowadzenie staje sie nie oplacalne(moze przesadnie okreslilem). Jesli chodzi o Sti to fundusze trzeba miec wieksze. Mam nadzieje ze wszystko pojdzie po mojej mysli, posiadam jeszcze czas na zastanowienie i przemyslenie wszytskiego.

Opublikowano

Też miałem taki plan, ale z tego co się dowiedziałem, jest problem

z serwisem, polegający na różnicach w częściach i niektórych wtyczkach

w samochodzie. Dużo samochodów wymiotło do Czech,

może tam jest już jakiś serwis obsługujący Amerykańce.

Opublikowano

Tyle ze ja jestem z Bialegostoku a jechac do serwisu z Bialego az do Czech to sie mija troche z celem ;) Mowi sie trudno, w maju bede mial okazje sciagnac cos ze stanow ale skoro tak pomysle nad tym czy bedzie to Subaru.

Opublikowano

Moj kolega niedawno kupil sobie niebitego WRX'a '01 (MY02), z nowymi hamulcami i oponami, 27 tysiecy mil przebiegu, za 14 tysiecy $. Moze to nie jest bardzo tanio, ale dlugo nie szukal. STI w dobrym stanie bedzie raczej trudno znalezc.

Opublikowano
Moj kolega niedawno kupil sobie niebitego WRX'a '01 (MY02), z nowymi hamulcami i oponami, 27 tysiecy mil przebiegu, za 14 tysiecy $. Moze to nie jest bardzo tanio, ale dlugo nie szukal. STI w dobrym stanie bedzie raczej trudno znalezc.

Tym bardziej w USA, gdzie glownie bardzo mlodzi jezdza tymi samochodzikami. A to jest podobnie jak z BMW M3 tyle ze M3 jest drozesze. Chlopaczek z serwisu BMW w Chicago mowil ze przychodzi sobie bogaty gosc, kupuje M3 i katuje ja ile wlezie poki ma gwarancje bo co mu siadzie to wymienia. Wiec odradzil kupno uzywanej M3 chyba ze ze znanego zrodla lub od jakiejs baby, tak jak moja kolezanka ktora kupila se M3 dla lansu a jezdzic nawet dobrze nie umie. Podobnie dzieje sie tez z WRX. Wiec to ciezka sprawa zeby znalezc cos takiego, a ze znalezieniem WRX z '01 za 14K $ nie ma wiekszego problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...