yufuyf Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Fajne rzeczy można tam znaleźć. Mnie kusi 2.2 GX - http://www.autoscout24.pl/home/index/de ... =1500&zip= Jakis poobijany, ale przecież nie musi być ten tylko raczej TAKI. Ale pomóżcie rozszyfrować po niemiaszku bo nic nie kumam: Allrad,Automatik,Servo,ZV,4elFH,Glashubdach,ABS, Alufelgen mit Sommerreifen + Winterräder, 4 Kopfstützen,CD-Radio,Color,el Asp., geregelter 3-Wege-Katalysator,Langstrecke 245000 km, Ihren "Gebrauchten" nehmen wir in Zahlung. Sie finden uns direkt vor dem Straßenverkehrsamt in Gummersbach. Co to jest elFH? Alufelgi z SommerReiffen? (letnie opony?) A ten Kopfsztutzen? geregelter? Langstreczke to chyba przebieg, ale dalej ni w ząb (Calung? Gummersbach?) Help :-)
BBartek Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Co to jest elFH? - chyba elektryczne szybyAlufelgi z SommerReiffen? (letnie opony?) - ja wohl! A ten Kopfsztutzen? geregelter? - chyba zagłówki a to drugie to chodzi o katalizator, że jest taki z ichnią homologacją czy cóś pzdr BB
charlie Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Ihren "Gebrauchten" nehmen wir in Zahlung. Sie finden uns direkt vor dem Straßenverkehrsamt in Gummersbach. jak dobrze kumam to można w rozliczeniu zostawić stary samochód, siedzibę mają naprzeciwko urzędu komunikacji (transportu drogowego czy jak to się nazywa) a Gummersbach to nazwa ulicy (albo też miasta), coś jeszcze chciałbyś wiedzieć :?:
yufuyf Posted December 22, 2004 Author Posted December 22, 2004 jasne że tak, nie wiem co to ten winterrader :-)) a to -> keine Farbangabe <- to nie jest że "nie ma żadnych odprysków (lakieru)? odbarwień?
Loucyphre Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Dla aut o poj pow. 2,0 l akcyza jest wyższa.
Than_Junior Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Wiec tak: pobawie sie w tulacza, eee tlumacza: Allrad,Automatik,Servo,ZV,4elFH,Glashubdach,ABS, Alufelgen mit Sommerreifen + Winterräder, 4 Kopfstützen,CD-Radio,Color,el Asp., geregelter 3-Wege-Katalysator,Langstrecke 245000 km, Ihren "Gebrauchten" nehmen wir in Zahlung. Sie finden uns direkt vor dem Straßenverkehrsamt in Gummersbach. Co to jest elFH? Alufelgi z SommerReiffen? (letnie opony?) A ten Kopfsztutzen? geregelter? Langstreczke to chyba przebieg, ale dalej ni w ząb (Calung? Gummersbach?) Naped na cztery lapy, automat, wspomaganie, centralny zamek, 4 elektryczne szyby, szklany dach otwierany (czy tam szyberdach, jak ktos woli), ABS; Alusy z ogumieniem letnim i zimowym, 4 zaglowki, CD-radio :wink:, cos elektrycznego (nie znam tego skrotu), Katalizator (jakis tam regulowany trojcostam - to juz techniczne jest, tego nie ucza :roll:), uzywany na dlugich dystansach z przebiegiem 245000km. Uzywane bierzemy w rozliczeniu i jak czesciowo slusznie zauwazyl kolega Charlie sa na przeciwko urzedu komunikacji ale nie na ulicy Gummersbach, tylko w miasteczku Gummersbach :wink: ja wohl razem :arrow: jawohl! :wink: a to -> keine Farbangabe <- to nie jest że "nie ma żadnych odprysków (lakieru)? odbarwień? Nie, to po prostu znaczy, ze nie podano koloru Pozdrawiam, jakby co, to do uslug
charlie Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 Than_Junior że to też ulica sugerowało mi "Gummersbacher Str. 45" dlatego napisalem że chyba jedno i drugie :wink: swoją drogą to ciekawi mnie ilu forumowiczów jeszcze potrafi szprechać :?: 8)
yufuyf Posted December 22, 2004 Author Posted December 22, 2004 Dla aut o poj pow. 2,0 l akcyza jest wyższa. No to jest przykre, fakt, ale co zrobić.
WRC fan Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 swoją drogą to ciekawi mnie ilu forumowiczów jeszcze potrafi szprechać :?: 8) ja umiem gawarić
Than_Junior Posted December 22, 2004 Posted December 22, 2004 ja jeszcze umim spikowac, no i jakos tam parlowac
ComeToDaddy Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 no i jakos tam parlowac Wierz mi, przejdzie ci
charlie Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 spikać też potrafię, ale parlować - bleeeeee :roll: toć to ochyda straszna
wielkopolanin Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 spikać też potrafię, ale parlować - bleeeeee :roll: toć to ochyda straszna :shock: Rzecz gustu, ale moim zdaniem szczególnie w damskim wykonaniu brzmi ślicznie.
charlie Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 dokładnie - i mój gust mówi zdecydowane NIE :?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.