Jump to content

Honorowanie przeglądów za granicą polski

capricorn

Recommended Posts

Witam serdecznie

Chciałbym się zapytać o stanowisko SIP w sprawie przeglądów eksploatacyjnych podczas trwania gwarancji. Ponieważ dużo podróżuje poza granicami RP czasami jestem zmuszony do wykonania przeglądu eksploatacyjnego w krajach Unii, i tu moje pytanie czy taki przegląd jest honorowany przez SIP. :?:

Witam serdecznie

Chciałbym się zapytać o stanowisko SIP w sprawie przeglądów eksploatacyjnych podczas trwania gwarancji. Ponieważ dużo podróżuje poza granicami RP czasami jestem zmuszony do wykonania przeglądu eksploatacyjnego w krajach Unii, i tu moje pytanie czy taki przegląd jest honorowany przez SIP. :?:

Przy odbiorze samochodu otrzymuje Pan miedzy innymi wykaz wszystkich "ASO" w Europie i oczywiście nie ma problemów z honorowaniem tam wykonanych przegladów i napraw.

AK

• Ojciec Założyciel

Odpowiedź p. A.K. jest prawidłowa. Wprawdzie przeglądy w Polsce maja nieco szerszy zakres, niż w krajach "starej Unii" (te po 15.000, 45.000 itp) ze względu na wyjatkowo kiepski stan naszych dróg, lecz także przeglady wykonane w ASO w innych krajach są honorowane.

Pozdrowienia z Salonu w Paryżu (nie warto jechać, nic specjalnego :wink: )

• Ojciec Założyciel
ale warto jechać zeby sie pochwalić

Jasne :wink:

To jeszcze bardziej się pochwalę:

NY, LA, Ateny, Mediolan, Kopenhaga, Lubljana, Wiedeń, Frankfurt, Stuttgart, Londyn, Bristol, Lyon, Cardiff, Tokyo, Zürich, Wenecja, Bruksela, Praga, Genewa, Malaga a nawet .............

Kielce :razz:

Pozdrowienia

NY, LA, Ateny, Mediolan, Kopenhaga, Lubljana, Wiedeń, Frankfurt, Stuttgart, Londyn, Bristol, Lyon, Cardiff, Tokyo, Zürich, Wenecja, Bruksela, Praga, Genewa, Malaga a nawet .............

To gdzieś koło Warszawy? :mrgreen:

• 2 weeks later...
  • Ojciec Założyciel

Sorry - nie robiłem zdjęć :???:

Nowości to oczywiście Forester diesel (który w tych dniach jest już dostarczany do naszych partnerów) oraz Impreza diesel , którą wprowadzimy na rynek w marcu 2009 (wiadomo - rok produkcji :wink: ).

Co do Forestera mogę tylko zachęcić do jazd próbnych - ja po przejechaniu ok. 900 km jestem bardzo zadowolony.

Znane z Legacy i Outbacka zalety (cicha praca silnika, brak drgań itp) są w pełni potwierdzone także w Foresterze. Brak negatywnych wrażeń wynikających z montaży zamkniętego DPF.

Zużycie paliwa na razie ok. 1l większe niż w Legacy, laecz auto ma jeszcze mały przebieg.

Skrzynia jest bardzo dobra - po wstępnym dotarciu biego wchodzą łatwo; od samego początku precyzyjnie. Dzięki krótszym przełożeniom pierwszych biegów nieco łatwiejsze odjeżdżanie z miejsca (tu generalnie diesle mają moim zdaniem pewnie habdicap w porównaniu z benzynowcami).

Dwóm osobom jak na razie pozwoliłem się tym samochodem przejechać. W obydwu przypadkach użytkownicy t.diesli z podobną mocą. W obydwu przypadkach podstawowym pytaniem po jeździe było: "Czy w tym roku można jeszcze kupić ?".

Czyli - chyba nieźle :wink:

Pozdrowienia

Co do Forestera mogę tylko zachęcić do jazd próbnych - ja po przejechaniu ok. 900 km jestem bardzo zadowolony....

Pozdrowienia

Na jakich zasadach można testować nowego Forka przez 900km ?