b. Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 witam, temat troche mylacy...:-) chodzi mi jak zabezpieczacie sie (i czy wogole) przed kradzieza halogenow. bo ostatnim razem jak jeden zmienialem, to mi pare sekund zajelo ich odkrecenie kluczem. a w weekend jakos tak bardzo nie chcialo mi sie prowadzic autka na parking strzezony (mam wykupione miejsce) i auto nocowalo na ulicy. rano z dusza na ramieniu wracalem do autka...myslac czy ujrze znowu halogeny, na szczescie byly nieruszone :-). bartek ps. niby auto ubezpieczone, ale pewnie strata znizek bylaby bardziej dotkliwa, niz zgloszenie kradziezy. a okolica w ktorej mieszkam nie nalezy do najspokojnieszych, mojej sasiadce ukradli juz 3 radia samochodowe, jedno auto (miala je raptem 2 tygodnie) oraz kiedys jak nie mogli ukrasc innego, to pocieli siedzienia nozem i porozpinali kable pod maska...
WJR Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 to zapytam z Warszawska Skąd ty mieszkasz? pozdrawiam WJR PS: tak pytam bo na gwizdke tez sprawiam sobie fajne autko i mam lekki stres
wielkopolanin Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 Podobno w starym modelu Jeepa Gr Cherokee przednie reflektory odkręca się w mgnieniu oka. Dlatego pechowi właściciele muszą szukać nowych kilka razy w roku. A halogeny od GT chyba nie są zbyt chodliwe, bo nie słyszałem, żeby komuś zginęły.
luki Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 ja po kradzierzy chalogenów przykręciłem je na śrubach z gładkim łbem - wada jest taka że jak sie żarówka spali to trzeba ją wymienić z kanału, ale z zewnątrz nikt tego nie odkręci - chyba że wyrwą ze zdeżakiem... naszczęście w forysiu mi jeszcze nikt nie ukradł...
b. Posted December 20, 2004 Author Posted December 20, 2004 to zapytam z Warszawska Skąd ty mieszkasz? Na granicy Woli ze Sródmieściem. Tam gdzie sie kończy płatne parkowanie.... b.
IWAN Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 Ja miałem przynitowane, a teraz mam na takie wkręty dziwne co da sie tylko poprzez położenie się pod auto porozpinać halogeny, a tam psikus bo płyta nie ułatwia zadania ;-)
JotEn Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 od GT nie są tak chodliwe jak od Outbacka US, te to kradna jak świeże bułeczki, bo nie są praktycznie sprowadzane do Polski. jak przykręcisz to jest właśnia ta najgorsza możliwość że ci wyrwą ze zderzakiem, lepiej jakoś zarysować czy zaznaczyć "widocznie" - to dość sprawdzona metoda, ale cholera ich wie złodzieji...
ComeToDaddy Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 a'propos zlodzieii slyszal ktos o tej sprawie z Audi S2 na felgach 19" od A8 i z paroma drobiazgami :?: Jakis gnojek ukradl je jakiemus Niemcowi a potem probowal opchnac w polsce na allegro porazka.
wielkopolanin Posted December 20, 2004 Posted December 20, 2004 a'propos zlodzieii slyszal ktos o tej sprawie z Audi S2 na felgach 19" od A8 i z paroma drobiazgami :?: Jakis gnojek ukradl je jakiemus Niemcowi a potem probowal opchnac w polsce na allegro porazka. Słyszeliśmy. Ciekawe jak się skończyła :?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.