Jump to content

Krzywdząca recenzja Legacy w Auto+

Guest heraldo

Recommended Posts

Guest heraldo
Posted

Gazeta moim zdaniem lotów niezbyt wysokich, ale skoro jest artykuł o ukochanym Legacy więc kupiłem. A w środku porównanie Legacy 2.0, C-Klasse z silnikem 192 KM i Jaguara S-Type V6 (236 KM). Już w pierwszych zdaniach pojawia sie hasło że Impreza to ciekawa propozycja (artykuł dotyczy Legacy...). A dalej - recenzja jako tako, poza stwierdzeniem, że Legacy to jednak nie ta liga co konkurenci....

Moim zdaniem tego rodzaju artykuły sa bardzo krzywdzące dla marki Subaru. Pomijam fakt mylenia Imprezy z Legacy. Ale jak się porównuje podstawowy model Leagacy z Jaguarem za 236 tys. PLN, i tez raczej nie podstawowym Mrecedesem, to jest to po prostu bez sensu, a dla przeciętnego czytelnika to robienie wody z mózgu.

Czy Dyrekcja ma wpływ na testy i na to jakie samochody będą brały w porównaniu. Bo w takim zestawieniu H6 ma sens, albo 2.0 w towarzystwie podstawowego C180. A tak to panowie dziennikarze pisza o słabym silniku i nie tej lidze..... A moje serce krwawi.....

Posted

wzięli młotkowie podstawowego Legacy na topowe M-B i Jaguara, żeby móc powiedzieć, że tamci dwaj są lepsi, bo z H6 to już nie ta liga by była :)

a tak na poważnie rozmawiałem ze znajomym blacharzem podczas zakładania numerów do Imprezki i właśnie przejechał jego sąsiad kwadratowym M-B S ileśtam i ten mi mówi w trakcie rozmowy, że takiego to widać od razu, bo to Mercedes a taka Impreza to się nie wyróżnia z tłumu, bo to małe auto i takie tam. coś nie gra, prawda? ludzie w wieku 40 i więcej bardzo często jako auta dobre uważają M-B, Jaguary i inne tam BMW a japońskie auta stoją u nich pod szyldem "małe, brzydkie, nieciekawe". tego się nie zmieni, trzeba poczekać na nowe pokolenie w branży "motoczasopismowej"

...inna sprawa, że jak jechałem do garażu (jeszcze bez blach) mało który chłopak z liceum/technikum samochodowego u mnie z miasta się nie obejrzał :) ciekawe czy tak samo wodzili by oczami za M-B C-klasą czy takim sobie S-em... Jaga pomijam, bo równie unikatowy w moich okolicach jest jak Imprezy.

pozdrawiam

p.s. do jakiej klasy zalicza się Legacy? jedni piszą, że średnia, inni że wyższa średnia... kto ma rację :?:

Posted

Ja legaca zaliczam do wyższej średniej. Stosuję swój własny podział od kiedy octawkę zaliczyli do kompaktów.

Posted

Raczej powinno paść pytanie, kto ma wpływ na testy... Pewnie MB albo Jag sypnął groszem czy cuś. No, ale żey równać 2.0 do takich wyższopółkowych wózków po 200tys to przesada... Tak jak to było w motorze SI GX vs Miś L. Sport. Lanc wygrał, bo za kilka stron była reklama... Hmmm... :roll: Ciekawe... :?

Każdy i tak wie co to znaczy Subaru... :)

Posted

Moim zdaniem jeśli porównują do 2.0 to znaczy, że zwyczajnie boją się lepszych wersji silnikowych. I to raczej jest nobilitujące a nie krzywdzące, że w tym porównaniu znalazł się legaś 2.0. Jak powiem ciotkom przy wieczerzy wigilijnej, że jeżdżę samochodem, którego porównują z Jaguarem i Mesiem C, to ciotki zawału dostaną ;-)

Posted
Jak powiem ciotkom przy wieczerzy wigilijnej, że jeżdżę samochodem, którego porównują z Jaguarem i Mesiem C, to ciotki zawału dostaną ;-)

Przykazaznie 13 : uszanuj "ciotki" bo przydzie menopauza i bedziesz za niemi tensknil.

Przykazanie 79 : redaktor gazety motoryzacyjny ma prawo porównac kajak z lotniskowcem, bo to jes tyko manifestacja kalectwa a nie zeby sie od razu znal.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...