wolff87 Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Co oznacza żółta kontrolka w subaru sti wygląda mniej więcej tak "(!)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 ESP się włączyło . Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolff87 Posted September 2, 2008 Author Share Posted September 2, 2008 tylko, że ona cały czas się świeci i tu jest problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 wolff87, ustalmy jedną rzecz: czy jesteś pewien, że mówisz o: n14 sti :?: Bo oznaczenie "n14" sugeruje samochód N-grupy, a więc samochód zgodny z homologacją FIA do startów w grupie N, czyli np. to, czym ostatnio powozi Patrick Flodin w RSMP. Dlatego pozwoliłem sobie na żart, że "włącza się ESP", bo w takich wozach ESP nie ma i stąd pytanie wydało mi się lekko niedorzeczne. Jeśli natomiast chodzi Ci o seryjnego STI MY'08, a więc w budzie zbliżonej kształtem do budy N14, radzę zajrzeć do podręcznika użytkownika - jeśli ten objaw nie będzie tam opisany, będzie on oznaczał awarię. Podejrzewam, że jak wyłączasz subarowskie VDC, to to też się może świecić, ale że nie mam STI'08, nie mogę tego stwierdzić z całą pewnością. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Pokaż zdjecie to Ci powiemy co to jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Nie lepiej do technicznego dać ?? (!) W większości samochodów, palące się na stałe, oznacza wyłączenie lub awarie układów dbających o trakcje i stabilność pojazdu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 W większości samochodów, palące się na stałe, oznacza wyłączenie lub awarie układów dbających o trakcje i stabilność Czyli tak, jak pisałem 8). Nie przenoszę jednak do "Technicznego", bo trzeba dać możliwość wypowiedzenia się Działowi Technicznemu . Domyślam się jednak, że odpowiedź będzie brzmiała: "zapraszamy do wizyty w ASO, w którym mechanik, przy użyciu sprzętu diagnostycznego, określi przyczynę występowania takiego zjawiska". No chyba, że odpowiedź jest widoczna w instrukcji użytkownika . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Tej kontrolki nie ma w wersji EU ani JP i siłą rzeczy niema też jej w instrukcji użytkownika ani serwisowej do tych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harvester Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 No chyba, że odpowiedź jest widoczna w instrukcji użytkownika .Moja jest po Arabsku, ale jak przez nią leciałem to coś tam na ten temat było (chyba). Nie przenoszę jednak do "Technicznego", bo trzeba dać możliwość wypowiedzenia się Działowi Technicznemu . Domyślam się jednak, że odpowiedź będzie brzmiała: "zapraszamy do wizyty w ASO, w którym mechanik, przy użyciu sprzętu diagnostycznego, określi przyczynę występowania takiego zjawiska". Wydaje mi się, że użytkownicy forum spokojnie mogą rozwiązać ten 'problem' :cool: Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Może to byc czujnik od kontroli cisnienia w oponach :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 o tym samym pomyslalem ale nie wiem czy impreza 08 ma taki bajer Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolff87 Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 Może to byc czujnik od kontroli cisnienia w oponach :roll: dokładnie tak, udało mi sie rozwiazac ten problem z pomoca... podobno wersia EU jej nie posiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 ja w swoim forku mam taka kontrolke (przekrojona opona z ! swieci na zołto ) i faktycznie to kontrolka cisnienia w oponach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts